Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim, po dnesni kontrole pan doktor konecne prisel na moje problemy, tykajici se stale bolesti praveho podbrisku. Po ultrazvuku mi rekl, ze mam nejak spatne usporadane streva na te prave strane a od toho se mi zacina tvorit triselna kyla ( nevim to ted uplne slovo od slova, ale laicky mi to takhle vysvetloval).
Mam jit jeste na konzultaci s chirurgem, ten pry rozhodne, co dal.
Mate nekdo prosim zkusenosti s triselnou kylou? Musi se to vzdy operovat, nebo mi to muze dat pokoj? Mela jsem bouli v pravem trisle, ktera se mi ale ted zmensila, uz tam je jen uzlina, trosku vetsi, ale to trislo me boli, i v pravem podbrisku a pravem boku. Trosku mi to vystreluje i do prave nohy. Jake jste meli prosim priznaky? Museli jste hned na sal, nebo jste s tim nejakou dobu fungovali? Akutni to asi nemam, to uz by me po dnesku hnal do nemocnice, ale stejne se bojim, jeste kdyz se tam do toho motaji ty streva, aby nemohlo dojit k tomu uskrinuti
nemate nekdo zkusenosti i s tim usporadanim strev, ze to tam proste tlaci na te prave strane, nejake strevni klicky? mam strasny strach, nikdy jsem nebyla operovana, mam hruzu z nemocnic a vseho, co se tyka operaci, doktoru..
No, jestli ti to vystreluje do nohy, tak budes zklamana, protoze za to kyla nemuze. To mas od zad.
Měla jsem a vůbec jsem o ní nevěděla, měla jsem dlouho a často bolesti, myslela jsem si, že od zad.
Pak se mi udělalo zle, v noci obrovská boule, omdlela jsem a do 3 hodin mě operovali. Vsechno v pohodě, v nemocnici 3 dny, primář se divil, že jsem o tom nevěděla, že mě to muselo dost bolet..
Jizva vůbec není vidět, občas to trochu bolí. Neboj, je to v pohodě a to je mi přes padesát. ![]()
@tereza248
Dcera měla triselnou kýlu a měla tam skříplý vaječník. Málem jí odumřel, ale nechali jí ho, že snad bude funkční. Tak na to taky pozor, ne jenom střevo je problém.
@novaa a muzu se prosim zeptat, za jak dlouho po zjisteni ji to operovali? A mela velke bolesti bricha?
Dcerka byla miminko, byla uplakaná, takže bolesti určitě měla. A občas se jí dělala boule při pláči a vždy zmizela, to bylo tak cca 3 týdny. Jednoho dne jí to zůstalo vyboulené a jeli jsme na chirurgii. Pohmat, ultrazvuk a hned odeslání do Motola, kde byla do pár hodin od přijetí operována. Takže skříplý vaječník nevím cca 20hodin? Prý to bylo tak tak.