Panická porucha - závratě

Anonymní
1.3.24 13:20

Panická porucha - závratě

Zdravím všechny, hledám někoho s podobnou zkušeností. V lednu mi odstartovaly panické ataky - začala mi na dálnici během řízení a to tak, že jsem viděla rozmazaně a jakoby jsem se zasekávala, to mě vyděsilo. Pak byl klasický průběh, zrychlený tep, ztížené dýchání, brnění končetin.
Od té doby se to se mnou jen veze, trpím neustálými závratěmi (celý den), špatným vnímáním prostoru - rozostřeným viděním? tlakem v uších a bolestí hlavy, každý den je to horší, záchvaty jako takové nemám. Za sebou mam krevní odběry, eeg, vyšetření na neuro a všude mi řekli, že psychika, mudr mi rezonanci odmitla s úsměvem na tváři… Což nevylučuji, ale tyto symptomy mi samo o sobě tu psychiku ještě zhoršují. Podotýkám, že týden už beru AD Eliceu 10 mg, při nouzi xanax… ještě se snažím protlačit na rezonanci. Nemá prosím někdo podobné zkušenosti? Samozřejmě si přijdu jak hypochondr, ale mám strach co mi je, zejména kvůli těm závratím a tlakům v hlavě… měl to taky někdo k panické poruše? Děkuju :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2003
1.3.24 13:41

Závratě ne, ale rozmazané vidění ano plus další příznaky, a taky jsem už léta na AD. Týden je málo, dej tomu čas, podpoř to hořčíkem a Bkomplexem (obojí super na nervy). Já to nikdy nebrala tak že jsem hypochondr, ani jsem nemalovala žádné černé scénáře-prostě byly problémy, tak jsem s nimi šla k lékaři a řešila to. PP má různorodé příznaky, netřeba se jich bát, ber tu nemoc takovou jaká je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.24 13:47

Ahoj. Měla jsem úplně to samé. Tlaky v hlavě jakoby mi měla bouchnout a závratě. Nedokázala jsem si bez pomoci dojit na záchod.
Bylo to na začátku braní AD, jsou to nejčastější NÚ. Nechci tě strašit - každé tělo je jiné a každý vše zvládá jinak. Mě trvalo 3 měsíce, než jsem přestala mít NÚ - zejména pak závratě, tlaky v hlavě a bolest hlavy. Tělo si na AD musí zvyknout. Někdo si zvykne za 3 týdny, někomu to trvá déle ale vydrž, bude lépe. Už jsem 9 měsíců na AD a je mi skvěle. Nech si napsat magnoslov. :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
1.3.24 13:52

Tyden je moc malo, takhle antidepresiva bohuzel nefunguji. Patri to k atakam. Ty mas uz chronickou uzkost. Taky jsem mela. Prejde to az nabehnou leky, elicea nabiha i mesic. Dulezite je abys chodila pro leky k psychiatrovi a ne k praktikovi. A aby sis nasla terapie a nejake fyzioterapie. To co se ti deje zpuspbuje stazeni svalu v siji a na zadech, ty ti blokuji krcni pater a z ni se tvori zavrate. Leky ti pomohou fungovat, je to berlicka, ale neleci te, ty zavrate se bez lecby ne vzdycky podari dat pryc. Lecba je to cviceni a terapie, kdy pracujes na pricinach. Na cviceni abys pouzivala speavne svaky a uvolnila je. Na terapii pracovat s uzkostmi a hledanim pricin, proc je mas a co a nimi. Nejsi hypochondr, je to bezna psychosomatika, tvoje telo je v uzkosti a vysila signaly do zbytku tela, protoze se pripravuje na boj / utek, obranu pred nebezpecim, tim se ti rozhazuji hormony. Adrenalin, kortizol, etc. A to vsechno ti zpusobuje jak sumeni v hlave, tak poruchy zraku i ty zavrate, protoze to trva uz moc dlouho a telo se uplne rozhazi. Ja tak skoncila na pohotovosti nez jsem sla k psychiatrovi, pak jsem o tom zacala hodne cist a zjistovat a zacala hledat dalsi pomoc, leky mi pomohly fungovat. Podle me je dulezite se nechat vysetrit fyzicky, aby se vyloucily nemoci, to je samozrejmost. Nemuze ti nikdo rikat, ze je to jen psychicke bez vysetreni. Ale kdyz nic nenajdou, uz to bude na tobe :palec: Brneni koncetin je od hyperventilace, k tomu ti patri i ten rychly tep. Na to pomuze joga a dechova cviceni. Me to trvalo nekolik let léčby nez jsem se stabilizovala, zacala chapat vsechny mozne symptomy a naucila se s panikou zit a predchazet atace. Pracovat se pri tom da, teda jak kdo, neznam te a KAZDY TO MS TROCHU JINE, hlavne tu miru, ale ja mam dobrou praci, ty si treba budes obcas muset vzit neschopenku, napise ti ji psychiatr, je to nrmoc jako kazda jina, takze se nestyd si o to rict. Nekdy jsou to dva kroky vpred atri zpet, nekdy pet vpred a jeden vzad. Preji ti hodne sil, urcite to zvladnes :palec:

• Citovat
  • Upravit
556
1.3.24 14:01

Možná bych změnila neurologa… Měla jsem to podobné a vyklubala se z toho přechozená encefalitida… Na začátku nikdo nechtěl udělat magnet, že není třeba rvali do mě antidepresiva a stav se nelepšil… Potom proběhl magnet změny na mozku a pak hned lumbalka… Je to takové padesát na padesát… A Ct ti udělali aspoň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
1.3.24 14:32

MR hlavy si můžeš zaplatit sama bez zadanky, cena asi 3000-4000kc.
Někde lze jako samoplatce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
1.3.24 14:33

Tak více od 8000 to je moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
1.3.24 14:38

Tak zase pokud si člověk platí zdravotní pojištění proč by měl platit magnet… Platí se na léčení kuřáků a lidí co si to někdy ani nezaslouží a magnet jednou za život max dvakrát třikrát si má člověk platit jako samoplatce 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
1.3.24 15:14
@Enli píše:
Možná bych změnila neurologa… Měla jsem to podobné a vyklubala se z toho přechozená encefalitida… Na začátku nikdo nechtěl udělat magnet, že není třeba rvali do mě antidepresiva a stav se nelepšil… Potom proběhl magnet změny na mozku a pak hned lumbalka… Je to takové padesát na padesát… A Ct ti udělali aspoň?

Jo, souhlas. Nejdriv maji fakt vyloucit fyzicke problemy. Nekdy to doktori zanedbaj a svrhnou ruzne bolesti na psychiku misto aby se podivali poradne :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.24 15:14

Mela jsem to same, k tomu jeste neustale extrasystoly.
Jisteze to byla masivni uzkost s panickymi atakami.
Pomohlo :
Antidepresiva
Fyzioterapie (hrudni pater, krk)
KBT
Meduňka
Naucit se zvladat ataky
Zadny kofein, nikotin, alkohol
Prochazky, potom behani
A dalsi zmeny, ktere pozadovalo me telo (hlavne tu abstinenci).
Jsem davno v poradku, AD uz par let neberu a srovnala se i arytmie (z 20% podilu extrasystol na mene nez 5%).
Jo a kdyz si vynutis magnetickou resonanci, uklidnis se na chvili a pak zacnes vymyslet dalsi diagnozy, mrkni, tech diskuzi je tady k tomu bohuzel dost.

• Citovat
  • Upravit
olivovyolej
1.3.24 15:16

Jeste me napadlo, ze dalsimi orijevy co se ti mohou objevit a muzes je oovazovat za neco jineho je neustala potreba curat nebo kadit a pocit na zvraceni, muzes az i zvracet, patri k tomu i nadměrné poceni. Pripadne mit strach, ze neco vypustis na verejnosti.
Ja bych doporucila jit jeste na stitnou zlazu. Ta muze byt klidne pricinou psychickych problemu a je dobre ji nechat zkontrolovat.

• Citovat
  • Upravit
2367
1.3.24 15:22
@Enli píše:
Tak zase pokud si člověk platí zdravotní pojištění proč by měl platit magnet… Platí se na léčení kuřáků a lidí co si to někdy ani nezaslouží a magnet jednou za život max dvakrát třikrát si má člověk platit jako samoplatce 8o

Když nesežene zadanku, zbývá jediné zaplatit si :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
1.3.24 16:56

@jejjej taky jsem měla problém sehnat žadanku v mém případě stačilo jen tak odpadnout.. protože jsem věřila tomu že mi nic není… dnes už bych žadanku sháněla jiným způsobem :lol: prostě bych ji chtěla a hotovo.. doktora co to napíše to nic nestojí… A radši vědět než nevědět… Magnet není tak nedosažitelný jako dříve :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí