Panické ataky, úzkosti.

Anonymní
4.9.23 14:40

Panické ataky, úzkosti.

Zdravím,
Chtěla bych se s vámi podělit o můj příběh, jelikož si připadám, že to mám jediná na světě, tak jako asi každý kdo tohle prožívá :) :zed: Když mi bylo cca 16 let zakouřila jsem si trávu z vlastní vůle (podotknu, že předtím už jsem trávu kouřila asi 3 krát), jenomže tento stav byl jiný. Kamarád mi začal vyprávět strašidelné příběhy a já jsem to neustála a dostala jsem se do tropu. Většinou tyhle stavy přejdou, jenomže mě nepřešly ani po 3 dnech, stále jsem se cítila jako ve snu a myslela jsem si, že jsem se zbláznila. Řekla jsem to mamce asi po 3 měsících a ta mě objednala pomalu ke všem doktorům :srdce: :D Samozřejmě, že nic nenašli, pouze mi zjistili tetanii. Od té doby co mi to zjistili, jsem mohla zase žít jako dřív, sice jsem stále cítila jako ve snu, ale už jsem to tolik nevnímala a zvykla jsem si na to. Mohla jsem konečně zase normálně žít, našla jsem si přítele, udělala jsem maturitu. Všechno bylo super, občas na mě přišli tetanické stavy když jsem usínala, ale to už jsem brala jako součást mě a věděla jsem, že když to zaspím, tak mi ráno nic nebude. Nyní mi je 21 let a v lednu tohoto roku jsem ležela s přítelem v posteli a chtěla jsem jít spát, ale začal mi tlak na hrudi, já jsem se strašně lekla, protože to byl fakt hrozný tlak, snažila jsem se uklidnit, ale nešlo mi spát, samozřejmě jsem udělala největší chybu a podívala se na internet - samozřejmě, že to mohl byt infarkt, arytmie a plno dalších. Okamžitě jsem se zvedla, začalo mi bušit srdce a běžela jsem za rodiči do ložnice, že mám infarkt, ať mi zavolají záchranku. :zed: Samozřejmě záchranka přijela a odvezla mě na urgent, kde mi nic nenašli. Ale stále jsem měla tlak na hrudi; bušení srdce; zadýchávání; pocit, že se nemůžu ovládat, že jsem hlavou jinde atd, poté začaly mé noční stavy což bylo: motání hlavy, průjem, pocit, že omdlím, tlak na hrudi, trne mi obličej, někdy mám pocit, že mám těžké končetiny a já jsem si v hlavě vsugerovala, že určitě mám epilepsii. :zed: Tahle myšlenka mi utkvěla v hlavě opravdu dlouho a strašně jsem se toho bála. Postupem času jsem se ale ujistila, že epilepsii určitě nemám, protože by se to dávno už projevilo. Uklidnilo se to asi do doby, kdy jsem v červenci jela na dovolenou a asi podvědomě jsem měla strach, že kdyby se mi tam něco stalo, tak mi nikdo nepomůže, protože mi určitě nebudou rozumět :roll: Začaly mi tlaky v hlavě, a pocit motání hlavy každý den. Dovolenou jsem si kvůli tomu, vůbec neužila. Gradovalo to, tlaky v hlavě jsem měla i v ČR, motání taky a já už jsem nevěděla nebo stále nevím co s tím. Byla jsem u psychoterapeutky, ta mi docela pomohla, řekla mi, že mám panické ataky a úzkosti. Byla jsem samozřejmě i na EEG, EKG a vše v pořádku (žádnou epilepsii nemám), když jsem byla na neurologii, tak mi řekli, že to můžu mít i z páteře. Já nevím z čeho to mám, ale už chci abych byla zase jako dřív, nevím proč se mi tohle děje, jelikož neprožívám žádný stres, teda aspoň myslím. Teď mě čeká magnetická rezonance a já doufám, že když i tam mi řeknou, že mi nic není, tak už se to uklidní, protože mě nic nebaví, každý den minimálně jednou brečím, protože chci být jako dřív a už si nevím rady. Přitom vím, že mi je 21 a nemusím řešit tyhle blbosti, ubíhá mi čas mezi prsty a já ho trávím tím, že se sleduju, co mi zase je nebo co zas mám za stavy. :nevim: Přejde to? Dá se toho zbavit bez léků? Děkuji všem, že jste to dočetli až sem a budu ráda za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
680
4.9.23 21:28

To co jsi poprvé prožila, ten stav jakoby „ve snu“, se jmenuje derealizace/depersonalizace, něco si o tom přečti. Jsou lidé, co jsou v tomhle stavu i roky. Patří k tomu mimo jiné i ty panické stavy. Je to stav vědomí, není to porucha fyzické úrovně, proto bys to měla řešit terapeuticky… určitě se s tím dá pracovat. :kytka: Možná se pletu, ale celkový tvůj popis mi na to sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.23 00:19

@MermaidMotel Já jsem o tom právě už četla, myslela jsem si, že to mám, ale nechci to řešit AD nebo tak :( Smířila jsem se s tím, ale nevím proč se to právě teď objevilo v takové síle. Děkuji za odpověď. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
5.9.23 17:02

No některé věci máme podobné…já už mám úzkosti 10 let ;)…kdybys chtěla pisni do zprávy a napíšu ti svoji storku v něčem to máme dost podobné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
5.9.23 17:52

A to nebereš AD? 8o Vypadá to, že jsi na tom psychicky hodně zle a medikace je v tvém případě nutnost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.23 19:09

Tak pro zacatek by to chtělo naučit se ataky zvládat. Jakmile je dostaneš pod kontrolu, budou chodit méně a méně.
A samozřejmě najít příčinu, proč ti tělo hlásí, že je něco špatně.
Mě z toho dostala KBT, antidepresiva, změna režimu a přemýšlení.
To dáš, jen musíš chtít!

• Citovat
  • Upravit
6.9.23 00:20

@Tosidelassrandu Já si myslím, že jsem hodně silná jelikož jsem to už jednou překonala, nechci brát žádné AD, myslim si, že to jde zvládnout. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.23 08:57

@Tosidelassrandu Ještě když jsem se bavila s doktorkou, tak mi řekla, pokud nesklidním mysl a sama sebe, tak mi nepomuzou žádné léky ani doktoři. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí