Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já tohle zrovna taky prožívám, tedy bez zimnice, ale to hoření obličeje, rukou mám taky. Už několik let, vždycky je to spojeno s blokádou krční páteře, migrénami. Stav před… při nebo po té bolesti. Jestli máš ty záda tuhý, tak to bude k tomu. Vždycky to pak zas opadne za pár dnů, týdnů společně s tou blokádou.
@SaxaL Ahojky, čtu tvuj příspěvek. Opravdu ti horkost souvisí s krční páteří?
Již dva měsíce řeším problém s blokádou a posledních 14 dnů mi jednou za čas přijde jakobych měla horečku - horkost v obličeji, rudé tváře ale horečku nemám. Už jsem se bála, zda to není něco vážného ![]()
Už jsem to měla cca týden zpět a dnes znovu. Zatuhlý krk mám jako blázen, předepsané rehabilitace.
Děkuji za tvůj komentář! ![]()
@anetkaanet píše:
@SaxaL Ahojky, čtu tvuj příspěvek. Opravdu ti horkost souvisí s krční páteří?
Již dva měsíce řeším problém s blokádou a posledních 14 dnů mi jednou za čas přijde jakobych měla horečku - horkost v obličeji, rudé tváře ale horečku nemám. Už jsem se bála, zda to není něco vážného
Už jsem to měla cca týden zpět a dnes znovu. Zatuhlý krk mám jako blázen, předepsané rehabilitace.
Děkuji za tvůj komentář!
S chladnějším počasím se mi to zlepšilo. Tak nevím, trochu jsem podezřívala i případný přechod nebo perimenopauzu, nebo i covid prodělaný, protože pár dnů před propuknutím příznaků jsem to hoření jazyka, rtů pocítila úplně poprvé. Jsou vlny, jako až pálení, hoření.
Když nad tím tak přemýšlím, tak pokud to jde od páteře, tak to je spojeno teplo s pocitem brnění. Případně vlny horka až pocení, ale to až ve chvíli, kdy do pár minut či hodin přijde migréna. Tak nevím no…
Jinak rehabilitacím dej šanci, jen to trvá déle, než se to uvolní úplně, chce to třeba 4, 5 návštěv.
@Anonymní píše: Více
Zdravím, už 3.mesíce prožívám přesně to, co popisujete. Lékař řekla, že neví. Zjistila jste příčinu? Děkuji ![]()
Holky, tak na gyndě nic, přechod v nedohlednu, užívala jsem macu, ashwagandhu, opřela se do cvičení, běhu, posilování - je to výrazně lepší, zhoršení bylo kolem Vánoc, kdy nás skolil znovu covid.
Tak to připisuju hlavně tomu. fyzioterapeutka říkala, že tam můžou být nějaký neurologický dráždění, nic na to není. Béčka, vitamíny a tak, nikdo o tom nic neví.
Obličej už mi nehoří, občas mne pálí brní noha, občas ruka, ale rozhodně už to není nic, co bych denně řešila, cítím to tak dvakrát třikrát do měsíce. Zlepšuje se to.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli neměl někdo něco podobného, nebo neví, co by to mohlo být.
3 dny mě bolela hrozně hlava, začalo od levého spánku po celé levé straně hlavy. Hrozný tlak, zaléhávání pravého ucha.
Nicméně, od té doby, co mě začala bolet ta hlava, tak mám pocit horečky, horkost v obličeji, je to hrozně nepříjemný.. Jinak ruce atd všechno naopak studené. Jen ten obličej
Je mi divně, jako kdybych měla nějakou chřipku.. ale nemám kašel, rýmu, nic. jen ta hlava. Mám pocity lehkého štípaní hlavy, jako kůže. Když si hrabu ve vlasech, cítím, že je hlava citlivá. Myslela jsem, že to přejde, ale pořád tu hlavu cítím a pocit vařicího obličeje mám taky pořád. Ráno třeba dobrý a odpoledne z ničeho nic začnu mít ty pocity a pokračují dokud večer neusnu. V noci normalně spím. Žádné bolesti ničeho nemám, jen jsem hrozně taková,, unavená,, bez nálady, prostě už z té hlavy vyčerpaná. Beru vitamíny, hodně piju
nevím, čím by to mohlo být.. Tak jsem si přišla pro radu, jestli někdy někdo neměl něco podobného. Chodit s tím k doktorovi se mi moc nechce, pořád čekám a doufám, že to přejde.. Objednaná sice teda jsem, ale až za týden, má pořád narváno.
Mám dvě děti, ale né nijak extra zlobivé, že bych z nich byla vyčerpaná, ale čeká nás poprvé nástup do školky, mozna jsem i z toho nějak vnitřně nervózní, druhá dcera nástup do 4 třídy, prázdniny skončily a zase začíná každodenní stres a povinnosti. Všechno honem, honem, asi mě chápate. 
Druhý den to samé, jen se to přestěhovalo na pravou stranu, ale už nez zalehnutí ucha.. nebylo to, že bych měla zalehnuté ucho pořád, vždy jen z ničeho nic zalehlo a hned zase dobrý. Třetí den bolest hlavy tak nějak přešla, ale pořád cítím takový divný tlak ( těžká hlava) občas zabolí, ale pak už je to zase dobrý.
Ještě bych chtěla dodat, že se léčím s hypofunkcí štítné žlázy, takže je pravda, že tak nějak hned unavená atd se cítím už x let, co tu ŠŽ mám, ale teď je to jiné.. možná už i psychika