Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, mám takový problém
dříve sem neměla problém usnout ve tmě později jsme musela usinat s televizi ale toot se mi podařilo odbourat ale týden nazpět se mi to vrátili jakmile zhasnu už je ve me vše ztazene a nemohu spát. Jen zapnu televizi tak hned spím. Nevíte jak toto opět odbourat? Ráno se budím unavená.
![]()
A nějaké noční světlo do zásuvky by nepomohlo? Taky nemám ráda absolutní tmu, kdy si nevidím ruku před obličejem, ale panický strach to není.
Můj manžel spí při světle
Má na stěně bodová světla a celou noc si svítí (spíme odděleně), já zas potřebuji absolutní tmu, jinak neusnu. A i v noci, když jde na záchod, si udělal fotobuňku, aby nešel ve tmě. Myslím si, že to je i tím, že ve tmě hůř vidí. Já se normálně orientuji po domě i se zavřenýma očima, ve tmě relativně dobře vidím a on je úplně mimo, vrazí i do stěny.
Takže pokud se při světle líp vyspíš, tak bych klidně svítila
Prohrabat se tou úzkostí a zjistit kde se vzala a na co je navázaná. Bude to něco ne úplně zřejmého.
Já bych si zapla malé světýlko.
Já mám to štěstí, že mi do okna svítí pouliční osvětlení. Jako ne přímo, ale úplnou tmu nemám ani se zataženýma žaluziema.
@Tess2003 píše:
Dobrý den, mám takový problémdříve sem neměla problém usnout ve tmě později jsme musela usinat s televizi ale toot se mi podařilo odbourat ale týden nazpět se mi to vrátili jakmile zhasnu už je ve me vše ztazene a nemohu spát. Jen zapnu televizi tak hned spím. Nevíte jak toto opět odbourat? Ráno se budím unavená.
![]()
Mám to samé a prakticky od malička. Řeším to malým světýlkem v zásuvce ![]()
@Tess2003 mám to taky tak, sama ve tmě neusnu, nechávám si rozsvíceno v chodbě a mám pootevřené dveře. A dávám si klapky na oči, to mi nevadí, že mám najednou tmu, protože vím, že když je rychle sundám, tak mám světlo. Tak to zkus s těma klapkama ![]()