Panický strach ze tmy

12
18.7.16 23:44

Panický strach ze tmy

Dobrý den, mám takový problém :( dříve sem neměla problém usnout ve tmě později jsme musela usinat s televizi ale toot se mi podařilo odbourat ale týden nazpět se mi to vrátili jakmile zhasnu už je ve me vše ztazene a nemohu spát. Jen zapnu televizi tak hned spím. Nevíte jak toto opět odbourat? Ráno se budím unavená. :,( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13882
19.7.16 00:20

A nějaké noční světlo do zásuvky by nepomohlo? Taky nemám ráda absolutní tmu, kdy si nevidím ruku před obličejem, ale panický strach to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
19.7.16 00:35

Můj manžel spí při světle :nevim: Má na stěně bodová světla a celou noc si svítí (spíme odděleně), já zas potřebuji absolutní tmu, jinak neusnu. A i v noci, když jde na záchod, si udělal fotobuňku, aby nešel ve tmě. Myslím si, že to je i tím, že ve tmě hůř vidí. Já se normálně orientuji po domě i se zavřenýma očima, ve tmě relativně dobře vidím a on je úplně mimo, vrazí i do stěny.

Takže pokud se při světle líp vyspíš, tak bych klidně svítila

• Citovat
  • Upravit
340
19.7.16 01:18

Co nějaký šikovný psycholog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.7.16 03:20

Prohrabat se tou úzkostí a zjistit kde se vzala a na co je navázaná. Bude to něco ne úplně zřejmého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
19.7.16 07:03

Já bych si zapla malé světýlko.

Já mám to štěstí, že mi do okna svítí pouliční osvětlení. Jako ne přímo, ale úplnou tmu nemám ani se zataženýma žaluziema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.16 08:16
@Tess2003 píše:
Dobrý den, mám takový problém :( dříve sem neměla problém usnout ve tmě později jsme musela usinat s televizi ale toot se mi podařilo odbourat ale týden nazpět se mi to vrátili jakmile zhasnu už je ve me vše ztazene a nemohu spát. Jen zapnu televizi tak hned spím. Nevíte jak toto opět odbourat? Ráno se budím unavená. :,( :nevim:

Mám to samé a prakticky od malička. Řeším to malým světýlkem v zásuvce :)

• Citovat
  • Upravit
757
19.7.16 10:40

@Tess2003 mám to taky tak, sama ve tmě neusnu, nechávám si rozsvíceno v chodbě a mám pootevřené dveře. A dávám si klapky na oči, to mi nevadí, že mám najednou tmu, protože vím, že když je rychle sundám, tak mám světlo. Tak to zkus s těma klapkama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí