Panika pár dnů před porodem

13
16.3.23 09:25

Panika pár dnů před porodem

Ahoj, potrebuji uklidnit. 😄

Mám pár dní do porodu, nejpozději příští neděli bude miminko s námi. Celý život jsem se těšila na mateřství a ani porodu jsem se nebála (a stále nebojím). Nicméně mě poslední dny přepadají úzkostné stavy z té velké životní změny. Nejradši bych teď porod oddálila ještě o rok.😄 Přestala jsem se těšit, protože se bojím, jaké to bude starat se o někoho dalšího a ne jen o sebe, jestli to budu zvládat a bude se mi to líbit…Najednou je mi i líto, že po 6 letech už nebudeme s chlapem jen my dva. A v neposlední řadě se bojím toho, že pokud se nedostaneme na nadstandard, budu první dny na mimčo sama, nebudu vědět, co s ním dělat a ještě mě u toho bude sledovat jiná ženská. Měl někdo podobné obavy a změnilo se to po porodu nebo si to sedlo až později? Doufám, že jsou mé myšlenky aspoň trochu normální a není to náběh na nějakou poporodní depresi…🙁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16276
16.3.23 09:31
@merllin píše:
Ahoj, potrebuji uklidnit. 😄Mám pár dní do porodu, nejpozději příští neděli bude miminko s námi. Celý život jsem se těšila na mateřství a ani porodu jsem se nebála (a stále nebojím). Nicméně mě poslední dny přepadají úzkostné stavy z té velké životní změny. Nejradši bych teď porod oddálila ještě o rok.😄 Přestala jsem se těšit, protože se bojím, jaké to bude starat se o někoho dalšího a ne jen o sebe, jestli to budu zvládat a bude se mi to líbit…Najednou je mi i líto, že po 6 letech už nebudeme s chlapem jen my dva. A v neposlední řadě se bojím toho, že pokud se nedostaneme na nadstandard, budu první dny na mimčo sama, nebudu vědět, co s ním dělat a ještě mě u toho bude sledovat jiná ženská. Měl někdo podobné obavy a změnilo se to po porodu nebo si to sedlo až později? Doufám, že jsou mé myšlenky aspoň trochu normální a není to náběh na nějakou poporodní depresi…🙁

Já šla psychicky připravená a v pohodě, těšila jsem se :oops: Jasně, už nebudete jen vy dva a vždy se vše zvládne, i když je to někdy třeba náročnější. Co se týče pokojů, minimálně tam bude personál, který s čímkoliv poradí a pomůže, jinak si myslím, že se snaží dát na pokoj maminky tak, aby s prvorodičkou byla nějaká maminka již zkušená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
16.3.23 09:33

Neboj se, všechno samo automaticky naskočí a bude to dobrý. Naopak bude to lepší než před porodem. Do všeho se dostaneš. Ženská je na to zařízená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.23 09:52

Ono to samo naskočí tak nějak automaticky.
Nadstandard jsem měla napsaný a pak ho odmítla. S maminkou na pokoji jsme si sedly. Děti se báječně doplňovali ve spánku i jekotu. Na pokoji jsme se střídaly když bylo potřeba. :nevim:. Sestra s námi seděla na posteli a bavila se úplně normálně, což mě příjemně překvapilo.
3 týdny před termínem mi trochu vyhrožovali s dřívějším vyvoláváním a já bych jim na to klidně kývla.
Ono taky hodně záleží na tom, jak si to v hlavě nastavíš. Pokud tam nakluses s přesvědčením, že je všechno špatně nebo bude všude problém tak si ten pobyt zákonitě zkazis. Nic není problem všechno se dá vyřešit i bez hysterie.

• Citovat
  • Upravit
14602
16.3.23 10:25
@Dahlia0409 píše:
Já šla psychicky připravená a v pohodě, těšila jsem se :oops: Jasně, už nebudete jen vy dva a vždy se vše zvládne, i když je to někdy třeba náročnější. Co se týče pokojů, minimálně tam bude personál, který s čímkoliv poradí a pomůže, jinak si myslím, že se snaží dát na pokoj maminky tak, aby s prvorodičkou byla nějaká maminka již zkušená :mrgreen:

Jezisi to jsem rada, ze u nas v porodnici to nedělají, naopak vicerodicky mají vetsi šanci na nadstandard a taky jsem ho dostala :lol: mít “na starosti” ještě vystreslou prvorodicku, co by tam plasila a porad se na něco ptala, bych teda po porodu fakt nechtěla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
16.3.23 10:40

Fakt mě bylo v porodnici u zadku jestli na mě kouká nějaká cizí ženská a ani já jsem nečučela na ně co s tím dítětem dělají. Měla jsem starosti sama se sebou a s miminkem. U posledního porodu jsem měla na pokoji hrozně fajn paní, porodila předčasné takže ani miminko neměla u sebe tak bývala i často pryč za ním.
Obavy jsou normální, je to obrovská změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
16.3.23 10:42

Neboj, bude to krásný! :hug: Zpočátku i náročný, pro mě to byl trošku šok a střet s realitou (máme doma dvouměsíční miminko), ale zvykla jsem si rychle a to miminko je něco nádhernýho… Mě v porodnici po porodu chytala taková závrať z toho, jak už nic nebude jako dřív, jak ten život běží a čas se nedá zastavit… Takže tě chápu. ;) Ale myslím, že zvlášť pokud ses na mateřství celý život těšila a pokud máš doma fajn chlapa, bude to dobrý! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.3.23 13:03

@merllin hlavně klid. Nejhorší je smrt z vyděšení. Nadstandart jsem neměla a na oddělení jsem byla sama :mrgreen: kdykoliv ksem se obrátila na sestry, vždycky pomohly, poradily atd.. od toho tam přeci jsou. Že je to jiné? Jasně, je. Ale uvidíš, že je to paráda, mít u sebe ten malý uzlíček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
16.3.23 14:35

Jsi ty vůbec v 9. měsíci? :mrgreen: Já se ke konci vyloženě trepala na to, až konečně bude venku, jak mi bylo nepříjemně. Možná až se to bude opravdu blížit, tak se vyklidnis. Hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.3.23 14:52

@Anett.taa ano, jsem ve 39. týdnu. 😂 Byla jsem klidná a natěšená celou dobu až do tohohle pondělí, kdy jsem měla pravidelně poslíčky po 6 minutách a už to vypadalo, že pojedeme. Až v tu chvíli mi došlo, že jde do tuhého a jsou to naše poslední dny než se život změní. Přitom jsem ještě den předtím dělala vše pro to, aby se porod rozjel.🙄 Dřív jsem nad tím nepřemýšlela, všechno se zdálo být tak daleko…😄 Zítra mě čeká Hamilton, porodní cesty jsou připravené, takže očekáváme, že nejspíš pomůže.😊 A když ne, tak za týden vyvolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.23 16:06

Na porod jsem se opravdu těšila, protože jsem měla problémové těhotenství. O malou si myslím, že jsem se začala starat tak nějak automaticky - přebalit, nakojit, spánek. Ale ta úplně bezpodmínečná láska nepřišla. Přišlo to u mě až mnohem později.
Problém jsem měla s kojením a dcera zůstala na UM, to jsem ořvala a pak se mi projevila deprese. Asi půl roku jsem brala antidepresiva.
Něco po roce věku dcery se to tak nějak všechno uklidnilo a je to fajn. Dcera už je větší parťák a je to mnohem lepší. Sice je u ní období vzdoru, ale každé období má něco a vždy si jen říkat, že to přejde. :D
Ale ta péče o miminka mi nic neříká a nijak jsem si to neužívala a nelíbilo se mi to. Avšak bylo supr pozorovat ty první milníky a pokroky, co dělala.
No a teď jsem nedávno zjistila, že jsem těhotná po druhé. Takže určitě už vím, co budu chtít udělat jinak a za nadstandardní pokoj budu jedině ráda. Ten klid a být sama je to nejlepší, co může v porodnici být.

Určitě budeš dobrá máma a musí si to všechno jen sednout a sehrát se s manželem. Hlavně se netrápí a kdyby cokoli, tak se svěř a chtěj pomoc okolí. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
16276
16.3.23 18:15
@Semtex píše:
Jezisi to jsem rada, ze u nas v porodnici to nedělají, naopak vicerodicky mají vetsi šanci na nadstandard a taky jsem ho dostala :lol: mít “na starosti” ještě vystreslou prvorodicku, co by tam plasila a porad se na něco ptala, bych teda po porodu fakt nechtěla :roll:

Tak já byla na pokoji s mamčou, co měla druhé dítě a nic mi nenutila. A já taky nebyla vystresovaná. V případě potřeby jsem se zeptala personálu, nebo jsme kecaly s maminou úplně normálně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí