Problém s placentou po covid

516
13.3.23 09:39

Problém s placentou po covid

Milé maminky, zakládám nové téma, protože bych ráda potvrdila moje tušení. V těhotenství jsem prodělala covid ve 22tt průběh mírný porod v lednu spontánně vše bez komplikací, až do té chvíle kdy se neodloučovala placenta, krevní ztráta přes litr krve, zítra hysteroskopie kousek placenty zůstal. Kdo to měl po covidu podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
13.3.23 09:46

A on ti nějaký lékař potvrdil, že neodlučující placentu má na svědomí covid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
13.3.23 09:48

Čtyři maminky v mém okolí měli stejný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.3.23 09:55

Kamaradka to mela i bez covidu :nevim: Ja nevim, nekdy se to stava no :nevim:

Příspěvek upraven 13.03.23 v 10:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8644
13.3.23 09:58

Potvrdila svoje tušení? 8o A porodila jsi taky kvůli covidu, nebo to mělo jiný důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
13.3.23 10:10
@Innaaemma píše: Čtyři maminky v mém okolí měli stejný problém.

To přece nemusí znamenat spojitost s covidem. Dřív se to stávalo taky. Během posledních let není žádné umění chytit covid během těhotenství, já to stihla 2×. Mluví se o riziku sraženin a trombózy, neumím si ani jako laik představit, proč by měl covid bránit odloučení placenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.23 10:36

Hlavně všechno sveďme na covid. :mrgreen: já díky němu možná otěhotněla :mrgreen:. Dva roky nic pak prodělaný covid a po dvou měsících dvě čárky. No, zaručeně může úplně za všechno. Od pandemie jsou lékaři líný premejslet a je jednodušší napsat covid. Nemusí makat.

Nemůžeš svádět všechno na covid. Všechno sním rozhodně nesouvisí!

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
13.3.23 10:43

Ono podle studií spojitost covidu s placentou je - u opravdu velké části žen i s mírným průběhem stárne rychleji. Neznamená to ale nutně problém. Většina případů, která ohrožovala dítě, byla u neočkovaných žen. Co jsem koukala, tak riziko takových komplikací se zvyšuje zhruba dvojnásob, nejrizikovější ale je prodělání covidu ve 3 trimestru.

• Citovat
  • Upravit
72725
13.3.23 10:50

@Innaaemma měla jsem velké problémy během porodu a po covidu fakt nejsem.. 2× masivní krvácení v 1. i v 2. době porodní.. a ne, covid s tím nemá co dělat. :think: mmchdm, zkušenost stará týden :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35754
13.3.23 10:58

Měla jsme covid 3 týdny před porodem a žádný problém jsem neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.3.23 12:33

Covid kolem 26tt, placenta se nechtěla odloučit, pustila asi za 40 minut. Krevní ztráty nebyly. Bylo na ní něco divně, něco si tam na ní ukazovaly, ale už jsem se pak neptala.
Na pokoji jsme byly tři, všechno vícerodičky a všem šla ta placenta hůř. Covid jsem měla myslím jen já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí