Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milé maminky, zvažujeme koupi bytečku na Pankráci - cca. 6 min pěšky na metro Pankrác a 6 min na Pražského povstání. A protože jsem tam nikdy nebydlela, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti a názory, zda byste si tam také pořídili bydlení s ohledem na lokalitu, občanskou vybavenost apod.? Děkuju za info. Jen doplním, že jsem spíše městský typ. ![]()
Ahoj,
proč ne, lokalita to není špatná. Do centra blízko, veškerá občanská vybavenost tam je… Otázka je, co od bydlení očekáváte. Pokud třeba máte nebo plánujete děti, já osobně bych šla dál od centra, kde je více parků a přírody. Ale jinak je Pankrác podle mě ok.
Pracovala jsem na asi 20 let, a podle mě je to výborná lokalita-kousek za soudem je krásný park Na jezerce, jedna stanice metrem Vyšehrad, nízkopodlažním autobusem pár stanic do krčského lesa, takže i ta příroda se myslím dobře najde.
@Tara103 Bydleli jsme kousek, hned pod Českou televizí a pokud hledáš klidné místo tak je to fajn, v okoli je dost míst kam vyrazit s dětmi i kousek přírody, to mám třeba ráda ![]()
@Tara103 nebydlela jsem vyloženě v této oblasti, ale kousek dál, v Krči. Co se týče dostupnosti MHD, tak dle mě je to dobré. V tom sídlišti to vypadalo i dobře. Nevím jak s vybaveností pro děti. Ale za mě, já bych se tam nastěhovala.
@Tara103 Bydlela jsem tam víc jak 20 let. Už to sice není to co bývalo. Díky Arkádám a novým kancelářským budovám se značně zvýšil provoz jak aut, tak lidí. Nicméně je tam pořád dost zeleně, do centra kousek (super dostupnost metrem, trmvajemi, autobusy).
Děkuju za názory.
Mně se ta lokalita docela zamlouvá. líbí se mi třeba víc než např. Budějovická. Na Pankráci tam má člověk aspoň parky, místa kam vyrazit s dětmi. Akorát teď řešíme, jestli 6-7 minut pěšky na metro je dost daleko či není pro toho, kdo si ten byt chce pronajmout. Pokud někdy v budoucnu bychom se rozhodli tento byt pronajmout. Dovolím se vás, milé maminky, zeptat: 7 min na MHD (metro, bus, tramvaj)..Je to pro vás akceptovatelné?
Předem se omlouvám za tento dotaz. Holt koupě bytu není koupě kalhot nebo trička.
Děkuju za pochopení. ![]()
@Tara103 píše:Úplně v pohodě, skoro luxus
Děkuju za názory.Mně se ta lokalita docela zamlouvá. líbí se mi třeba víc než např. Budějovická. Na Pankráci tam má člověk aspoň parky, místa kam vyrazit s dětmi. Akorát teď řešíme, jestli 6-7 minut pěšky na metro je dost daleko či není pro toho, kdo si ten byt chce pronajmout. Pokud někdy v budoucnu bychom se rozhodli tento byt pronajmout. Dovolím se vás, milé maminky, zeptat: 7 min na MHD (metro, bus, tramvaj)..Je to pro vás akceptovatelné?
Předem se omlouvám za tento dotaz. Holt koupě bytu není koupě kalhot nebo trička.
Děkuju za pochopení.
@kat kat díky
vypadá to, že to,,riskneme,,. Snad to nebude špatné rozhodnutí. ![]()
@Tara103 Si děláš srandu, ne? 7 minut chůze snad nikoho ještě nezabilo. Nebo ty se všude vozíš autem?
@Svistice mně osobně to nevadí. Jen jsme probirali pro a proti, pokud bychom se rozhodli někdy v budoucnu tento byt pronajmouut. Možná se budeš divit, ale pro některé lidi je to fakt dálka
Ahoj, tak my bydlíme cca 5 minut od metra Pankrác, ve starším cihlovém domě, je to luxus takhle kousek na metro, případně tam jezdí tramvaj 18, která mě zaveze až do práce - ale to trvá o dost déle. Na procházky se dá na Kavčí Hory k televizi, Podolí, nebo pokud hodně ráda chodíš, tak třeba i přes Nuselák pěšky do centra. A pokud už máte děti, či plánujete jako lokalita je to super, takže jděte do toho, v okolí školy, školky, nemocnice, porodnice a to dokonce dvě ![]()