Panthenolové injekce

125
31.3.06 11:18

Panthenolové injekce

Potřebovala bych poradit, zda se dají ještě vněkde sehnat panthenolové injekce. Hrozně mi padají vlasy a asi před 5 lety, kdy jsem měla stejný problém, mi tyto injekce hrozně moc pomohly. Už jsem se ptala v hodně lékárnách a prý se už nedělají. Kdybyste někdo věděl, kde by se daly ještě sehnat, byla bych moc ráda. Předem moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1404
31.3.06 11:20

Lendulko, asi budes zklamana, ale nevyrabeji se uz skoro rok…Je miziva sance, ze bys je jeste sehnala. Porad se s koznim lekarem, urcite ti neco doporuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
31.3.06 12:01

Nico, to jsi mě moc nepotěšila. Doufala jsem, že by někde mohli mít něco zbylé na skladě. Už jsem byla i u kožního, dal mi injewkce B12, ale bohužel mi nepomohly. Brala jsem i spoustu vitamínu, ale nic nezabíraly. Vzpomněla jsem si právě na ty panthenolové injekce (tablety Panthenol mi též nepomohly). Kdysi jsem je právě měla a myslím, že mi zabíraly. Jsem už strašně zoufalá z toho padání. Bojím se mít vlasy a ráno mám plnou postel vlasů. Ještě jsem slyšela o léčbě biostimulačním laserem. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti. Je to dost drahé, ale kdyby to mělo pomoci, tak bych na to určitě šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
31.3.06 12:49

Ahojky, i já jsem měla obdobný problém. Ale zabraly mi Panthenolový kapsle. Jsou bez předpisu a mě teda pomohly. Po druhým porodu, pokud budou vlasy padat znova, budu ty kapsle užívat zase, protože se můžou brát i u kojení. Tak nevím, zda-li jsem pomohla.

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
31.3.06 12:50

Jsem trubka, až teď jsem si všimla, že jsi psala, že ti kapsle nepomohly. Tak se omlouvám, to bude možná tím stresem, že se u nás začíná vylévat řeka :cry: .

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
31.3.06 13:38

Lendulko,
mě 5 měsíců po porodu začaly padat vlasy dost šíleným způsobem. V lékarně mi nic nedoporučili s tím ,že kojím (dokonce ani ten panthenol). Homeopatika s mizivým efektem. Až mi nakonec jedna kadeřnice poradila vlasovou vodu z lopuchového listí. Po každém mytí vtírat do pokožkyhlavy(ze začátku i každý den). Stojí asi 25 kč. A efekt naprosto skvělý, vlasy přestaly padat, začaly víc růst a tedka jich mám i víc než předtím.
Apolena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
1.4.06 23:11

Lendulka: Po hodine na nete som zistila nasledovne:
tieto lieky existovali aj sa predavali.
Ale v Nemecku plati od 1.6.2003 zakon o liekoch,
v ramci ktoreho kopec liekov stratilo licensiu.
Mezdi nimi aj injekcie Panthenolu
A tak tie lieky uz sa nevyrabaju ani nepredavaju.
Buduci tyzden sa pre istotu opytam aj v lekarne.

Inak mojej mame na vlasy (a mne na nechty) pomohol Revalid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
2.4.06 19:12

Lagusko, moc děkuji , optej se a dej vědět. Revalid jsem zkoušela, brala jsem ho 5 měsíců, ale nepomohl mně. Zkoušela jsem i ty ampule a šampon Revalid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.2.24 19:44

@lendulka Škoda, že jsem na váš příspěvek narazila až po tolika letech 😬. Injekce se nikdy vyrábět nepřestaly. Po té co se přestaly dovážet do České republiky cca před 20 lety, v době kdy jste psala zde. Tak bylo možné si je skoro v každé lékárně nechat objednat, ale jednalo se o speciální dovoz, neboť injekce už nebyly u nás registrované. Doktor mi dal recept a v lékárně je objednaly, dorazily hned druhý den. Nejspíš na skladě stále jsou když je to tak rychlé. Od teď co jsou erecepty, tak to nejde, jen recept na papír. Ale po 20 letech je pěkně zdražili. Nejdražší jsou v Max lékárně! Nejlevněji je měli v lékárně na Bulovce a pak v malé lékárně v centru Prahy. V Benu lékárně jsou také levnější než v Max. Mně take kdysi zabíraly. Ale teď už měsíce po covidu, mi nepomáhají. Ale kdo ví jestli bez nich bych nebyla plešatá. Kdysi mi pomohly super a okamžitě vitamínové infuze, i únava přešla, jenže po druhé jsem dostala alergii. :cry: Daly mi dvě na poliklinice zdarma a mohla jsem jich mít víc je to škoda. Privátní kliniky je mají drahé. Název Soluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.2.24 19:58
@Katkaki píše: @lendulka Škoda, že jsem na váš příspěvek narazila až po tolika letech 😬. Injekce se nikdy vyrábět nepřestaly. Po té co se přestaly dovážet do České republiky cca před 20 lety, v době kdy jste psala zde. Tak bylo možné si je skoro v každé lékárně nechat objednat, ale jednalo se o speciální dovoz, neboť injekce už nebyly u nás registrované. Doktor mi dal recept a v lékárně je objednaly, dorazily hned druhý den. Nejspíš na skladě stále jsou když je to tak rychlé. Od teď co jsou erecepty, tak to nejde, jen recept na papír. Ale po 20 letech je pěkně zdražili. Nejdražší jsou v Max lékárně! Nejlevněji je měli v lékárně na Bulovce a pak v malé lékárně v centru Prahy. V Benu lékárně jsou také levnější než v Max. Mně take kdysi zabíraly. Teď je naze Bepathene. Ale teď už měsíce po covidu, mi nepomáhají. Ale kdo ví jestli bez nich bych nebyla plešatá. Kdysi mi pomohly super a okamžitě vitamínové infuze, i únava přešla, jenže po druhé jsem dostala alergii. :cry: Daly mi dvě na poliklinice zdarma a mohla jsem jich mít víc je to škoda. Privátní kliniky je mají drahé. Název Soluvit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí