Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj emimiňačky
Potřebuju poradit zda má někdo zkušenosti s nepřicházející menstruací. Dostal ajsem injekci Agolutinu a menstruace se nedostavila. Čím Vás léčil Váš gynekolog???
Makča a Martínek 8 měsíců
Ahoj,ja mam 10 mesacnehosynceka a zatial menzes tiez neprichadza.Vovec to neriesim lebo stale kojim.A docela som aj rada,ze mam zatial pokoj ![]()
Ahoj,
já jsem menses dostala 11 měsíců po porodu. Vůbec jsem to ale neřešila, ale ještě stále kojím.
Cate
Ahoj,
já jsem dostala první menstruaci 9 měsíců po porodu. Byla jsem ráda, že jsem vydržela „bez“ tak dlouho, protože teď mám menstruaci o poznání silnější než dřív. Takže si užívej bezmenstruační období dokud to jde ![]()
Tereza
Taky jsem to neřešila a po porodu jsem menstruovala poprvé po 9-ti měsících. Ale pořád kojím.
Já, ale nekojím od 4 týdnů. Už z porodnice jsem šla s příkrmem. Neměla jsem dost mlíka. Nenakojila jsem ani 10 ml. Vyzkoušela jsem všecko od zaručených rad až po homeo. a čaje. Menstruaci jsem dostala po 6 nedělí , pak asi ještě 2× po 30dnech a od té doby nic. Těh nejsem.
Makča
U mě se to řešilo buď HAK nebo proverou nebo utrogestanem. Někdo chodí na injekce agolutinu každý měsíc.
Holka, jen doufám, že to, že jsi neměla to mléko a že nemáš menstruaci, nemůže tvoje podváha. Menzes nepříchází z těchto důvodů: těhotensví, kojení, nebo právě podvýživa. V podstatě co je menzes. Je to vyplavování vajíčka, které nebylo použito. A když se nevyplavilo, tudíž nevzniklo, tudíž to má něco za vinu proč nevzniká, kromě těhotensví a kojení na tom má velký podíl podvýživa či-li nedostatek živin. Nicméně kdyby bylo všechno v poho, tak určitě urguj na gynekologa, že cheš podrobnou prohlídku, analýzu, protože to jinak může být velmi nebezpečné.
Tak podvíživou rozhodně netrpím. Co si přestvavuješ po podrobnou prohlídkou???????? hormonální hladiny???
Ne ne já jsem tě nesoudil, že trpíš podvíživou, jen jsem usuzoval z čeho všeho to může být. Těhotná nejsi? No určitě hormonální a i krevní obraz. Můžeš mít třeba nedostatek určitých živin z jiných důvodů, např. špatné trávení nebo nějaký bacil, který to spetřebuje srřív ež se to dostane ze střev do oběhu nebo můžeš mít nemocný nějaký orgán atd.. Jinak může to být i stresem, přepracováním nebo jestli nejsi kuřák nebo při nejhorším jestli si sem tam nedáš alkoholický nápoj, to vše ještě může mít vliv. Nesnaž se v tom vidět nic špatného, jen se snažím pomoci.
Makčo, já jsem ten anonym. U mě je to tím, že mám asi méně hormonu žlutého tělíska, abych nelhala, jestli to je progesteron? Taky se mi stalo, že mi MS nepřišla ani po dvojnásobné dávce agolutinu. Určitě to u mě nebylo podvýživou, i když jsem byla hubená, to už je opravdu jen u extrémních případů, viz anorexie, já měla vždycky krevní obraz v pořádku. Dokonce mi jednou dělali i hormonální profil, ten hormon žl. tělíska jsem měla na hranici. Ale po práškách (jak HAK, tak provera a duphaston) mi MS vždycky přišla. Po vysazení trval cyklus 45 dní, tak to bylo 3× a pak, protože jsem chtěla otěhotnět, jsem brala duphaston. Musím říct, že tyto problémy řeší spousta mých kamarádek.
po agolutinu ma ms dorazit do 14 dni, nekdy se muze stat , ze nedorazi… to byva pri nizke hladine estrogenu a dlouhotrvajici nems… vetsinou pak dorazi po druhe injekci…