Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem,jsem tady s dalším dotazem.
Pomalu dva měsíce (s malou přestávkou) smrkám, nekašlu jen se mi v krku tvoří děsné hleny.
Vyzkoušela jsem bylinky, cibulový sirup, ohřátou Vincentku ale nic neni dostatečně účinné.
Co pomáhá vám? Diky za rady
No, Marcie, to mám teda vyhlídky. Já jsem minulou sobotu dobrala antibiotika a jsem zahleněná úplně děsivě. Nejhorší je to po ránu, to jsem pak v koupelně jak starý tuberák než to vykašlu. Přes den to nejde vykašlat, ale pořád cítím, jak mi ty hleny jdou do žaludku. Do toho jsem ještě včera schytala pěkně vodovou rýmu. Taky potřebuju poradit co s tím.
Nepít mlíko a vyhnout se mléčným výrobkům, kloktat bylinky a třeba i ústní vodu, zamyslet se nad vlhkostí v bytě (jestli není moc suchý vzduch) a doufat, že ty inverze brzy přejdou… ![]()
Mám to taky, pěkná otrava :-/
Nevim, jak se tvarite na leky, ctu, ze pouzivate jen bylinky a prirodni prostredky, ale dost dobre je Tantum verde - prodava se tekute ke kloktani i jako pastilky na cucani. Ja sem na:,–(ila hned, a ted uz jen kaslu, hleny se tvorit prestaly behem 24hod.
boji zdar..
Ahoj,
to počasí je už poněkud náročné, chce to změnu…
Ale mi docela pomáhá vydatná léčba citronem - tak 3× denně 2citrony vymačkat, případně ještě aspoň nárazově větší dávky vit.C.
No a kdyby to nebylo k ničemu, taky by mohlo jít taky o alergii.
Viťka
Já mám ten problém už druhým rokem, asi od září 2004. 14 dní jsem brala i antibiotika, protože jsem měla dost nepříjemný tlak na hrudi, ale to nepomohlo. Jenže pak jsem byla těhotná, takže žádné léky jsem brát nemohla, další rok zase kvůli kojení jsem se šetřila a nebrala nic radikálního.
Problém je v tom, že přes noc se to ve mě jaksi naskládá a ráno mám plný nos a jde to i dolů, takže za chvíli musím vykašlávat. Pak se to objevuje ještě občas přes den a ke konci dne to už ujde. Někdy je to horší po jídle. Mléčné výrobky už konzumuju jen minimálně.
Když jsem před rokem a půl s tím běhala po doktorech tak se mi jen mrkli do krku a napsali mi kapky do nosu. Jenže to nepomáhá. Obávám se, že nepomůže ani kilo citrónů denně a mám podezření na zánět dutin. Na to se berou antibiotika. Jenže najít rozumného doktora, který mi skutečně pomůže je pro mě scifi. Možná budu muset k sensibilovi, nebo jak se těm lidem říká. Nerada bych tam šla, ale asi bude dobré to zkusit. Moje švagrová měla podobné problémy a jeho kapky jí pomohly.
Byla bych hrozně šťastná, kdybych se toho zbavila na věky.
Marki
Já jsem na tom podobně jako Marki. Rýma, vykašlávání hlenů, kapání z nosu, ucpaný nos…to vše od prosince 2004. Ale jelikož jsem kojila a navíc zjistila, že jsem těhotná, nikdo mi nechtěl nic předepsat. Tvrdili mi, že je to těhotenská rýma a že sama přejde. Je hrozné si při kojení držet kapesník, aby to nekapalo na mimi. Těsně před porodem mi na nosním doporučili Bioparox. Pomohl na měsíc, pak se rýma vrátila. Po ukončení kojení jsem měla i ATB, také pomohlo na měsíc. Teď už mi nechtějí nic napsat, prý si mám kapat kapky. Ty mi nepomáhají, navíc je na všech napsáno, že se nesmí používat dlouhodobě. Teď je Davídkovi půl roku a já jsem na tom pořád stejně…Zrovna včera jsem byla opět na nosním a poradili mi kapky
)) A po roce a čtvrt udělali výtěr z nosu. Jsem zvědavá na výsledek. Připadám si jak idiot. Už mě to fakt dost ubíjí a vyčerpává. A naše děti budou říkat bába místo máma…vždyť na ně pořád huhňám
((
Tak sem s radama, ať to stojí co to stojí.
Díky Datez
Holky zahleněním trpím taky je to stršná otrava a hlavně ráno v koupelně si připadám jako tuberák, mám to cca od 15 mám poškozené sliznice a mám to na pořád bylo mě řečeno, že sem tam to bude lepší sem tam horší. ![]()
Jediné co mě bylo doporučeno na zlepšení je pít vincentku.
ahoj holky,
zkouseli jste Hedelix kapky? smi se i pri kojeni, mne tedy ohromne pomohly.
Radka
Ahoj,přesně tohle prožíváme celá rodina už půl roku. Konečně nám na ORL udělali výtěry-a jsou pozitivní u syna snad na stafylokoka. Takže dostal antibiotika a vypadá to dobře
Vlastně byl bacilonosič a neustále doma roznášel nákazu. Prý je toho teď hodně. Tak snad jsme z toho venku. ![]()
Tak zítra si koupím Hedelix. Přečetla jsem si příbalový leták na netu a vypadá to neškodně. Nechce se mi zase se vším experimentovat. Podle mého názoru, by měli léky doporučovat lékaři a lékárníci a ne abychom sami na sobě dělali pokusy co snesem a co ne…
Datez
Abajo,
také jsem se radovala, že mi zabrala antibiotika. Má radost vydržela pouze měsíc a vše se vrátilo. Ale nechápu, proč už mi nechtějí napsat další, třeba silnější.
Tím nechci strašit a přeju, ať jste všichni zdraví.
Datez
Datez a není nemocný třeba manžel,nebo kamarádka,někdo z práce a tak? Jako že tě vždycky nakazí znovu. Nám řekli,že musíme vyprat povlečení a ručníky,vyhodit zubní kartáčky a do školky až na konci března. Ten výtěr měl pozitivní jenom Matěj asi ze školky a nás vždycky nakazil a pořád do kola. Taky doufám,že to bude už OK ![]()
Abajo,
manžel je zdravý jako rybička. Leda, že by byl bacilonosič bez potíží. Děti teď byly nastydlé obě, ale už jsou v pořádku. Prý to teď řádí. Povlečení a ručníky měníme dost často. Ale pokud to může být v tomto, tak to abychom vyměnili postel, deky, sedačku, záclony…Nejhorší je, že není ani čas obýhat všechny doktory. Já jsem doma sama celý den se dvěma špuntíkama a manžel do večera v práci. Počkám na výsledek výtěru a pokud bude negativní…tak mi asi nezbyde než se s tím smířit.
Datez
Abajo?
Musi byt na ORL doporuceni praktickeho lekare? Tusim, ze uz asi ne. Vyter mi zadny doktor neudelal.
Jinak musim dodat, ze jsem to chytla urcite v praci, kde jsme sedeli 8-10 lidi v jedne mistnosti, mnohdy tam bylo nedychatelno a klimatizace prinasela spise horsi podminky nez lepsi a okna se zaviraly, ponevadz tomu nejtlustejsimu chlapovi tam byla zima
. Totiz nekdy nam tam proudil i smrad z kominu. Fakt hruza. Vubec se tam nechci vratit…
Jeste jsem se chtela zeptat, jestli nekdo s uspechem pouzivate nejake infralampy, nebo neco podobneho?
Marki