Jak na opary?

679
26.2.06 19:17

JAK NA OPARY?

Potřebuji poradit - vyrazili mi prima dva opary na puse. Co na ně používáte vy aby co nejrychleji zmizeli a neotravovali život ? V těhotenství se mi nedělali vůbec, v mládí už vůbec a ne a teď zas najednou dva :cry: :cry: :cry:
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5525
26.2.06 19:27

zkus herpesin krem, v lekarne se da koupit bez predpisu, stoji zhruba stovku… me po nem vzdycky puchyrky rychleji zmiziz i se to rychelji zahoji celkove…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
26.2.06 19:33

ahojky,
já oparofanatik radím zubní pastu…stačí já dávat na noc a/nebo si koupit B-komplex tablety a naslinit jednu a potřít si opar tou tabletkou. Snad jsem to vyvětlila srozumitelně. No prostě jí chvilku cucat a když ocucáte ten obal, tak pak si natřít tím vnitřkem opar. Tu jednu tabletu zase schovat do platíčka a klidně se dá použít víckrát, třeba desetkrát. A pak taky pomáhá mastit Framycoinem, ale to jsou antibiotika, takže nesmíte často......což já nevyužiju, protože mám opar každou chvíli!

Tak hodně štěstíčka at už máš zahojeno........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
26.2.06 19:41

cauky,
ja bohuzel na opary taky dost trpim,zabira mi zovirax.Ale jak kdy.Ono hodne zalezi na tom,jak je opar velky.Pokud je to jen prcek,zabere na nej vselicos,pokud uz je to poradny puchyr,nepomuze nic..kolikrat jsem nemohla ani mluvit.
Kdyz se mi udelal dost velky opar v tehotenstvi-to se ty ruzne masticky pouzivat nesmi-nechala jsem si ho osetrit kosmetickym laiserem,pry na tom osetrenem miste by se nemel uz objevit(na hornim rtu v tom miste jsem mivala opravdu nejvetsi potize).Od te doby ani jednou.Mela jsem sice opar,ale maly na jinem miste,se kterym jsem se vyporadala za par dni,ale uz nemivam tu obri pusu :oops: .TUK TUK TUK.
Takze doporucuju zovirax,pastu,vit B,kostky ledu,a nebo prelecit u kosmeticky a uz na tom miste nebude nikdy..

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
26.2.06 19:55

jeste lepsi jak herpesin krem = zovirax - oba se musej dat uz kdyz to zacina svrbet , Vectavir krem je silnejsi,zabira ve vsech fazich oparu, ale nevim jestli je to o.k. s kojenim . Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
26.2.06 21:14

me teda herpesin zabira i kdyz uz mam puchyrky, a v tehu i pri kojeni by moc vadit nemel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
26.2.06 21:21

Moc vám děkuji za rady, určitě zkusím koupit mastičku a ten nápad s tím b-komplexem rozpatlat přímo na opar, to zkusím zítra jen co naběhnu do lékárny. děkuji

http://animace.org/…/G100054.gif

pak už se dočkám i tý pusinky od bližních a nebude se bát, že je nakazím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
26.2.06 21:25

Já se přidám s Kosmínem, je to taková hodně mastná mastička jako Framykoin, ale není to antibiotikum, je tam kafr, tak je trochu mentolová.
Pořád mazat, pokaždé, když si vzpomeneš. Hezky to zvláčňuje a o oparu skoro nevíš. Za týden je pryč. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
27.2.06 14:09

Ahoj,

ja mám takový svůj recept na opar, hlavne začínající. Potírám to dosti kapkama Herbadent - nejsou na opary, ale na dasně, ale mně to zabírá ze všeho nejlíp. Manželovi zase mastička Duviral, ta je na opary - ale u mě nic neudělá.
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
27.2.06 14:20

ahoj,jeste jednou 8)

Mne osobne nezabira ten zminovany duviral,ani framykoin,ani vektavir(jakoze trochu jo,ale pokud je to fakt velky opar,tak bohuzel…)
Ale ten zovirax mi opravdu pomahal i na puchyrky..(a byl takovy nejrychlejsi v leceni)

Jen jsem chtela napsat,ze na pouzivani techto masti(vektavir a zovirax)jsem se v tehu schvalne ptala a lekarnice rekla,ze ne!Dala jsem na radu odbornika a hledala setrnejsi alternativu..

Preji pusu bez oparu,je to fakt dost neprijemne,bolestive a vubec… :evil:

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.2.06 14:28

u nás opary nemá nikdo ,ale malá už je měla teď podruhé (vždy po nemoci) a pomohla nám genciánka, která to vysušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
27.2.06 14:36

Nedavno jsem cetla v nejakem chytrem casopisu pro zeny, ze se ma opar potrit sojovou omackou - ale nezkousela jsem zatim. Ja mela snad jen dva opary za cely zivot, takze fakt nevim…

Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
27.2.06 14:47

no Gábinko díky za radu!!!!!- tak to bych byla príma fialová „kočička“- jeden mám na horním a druhý na dolním rtu…jak já jsem k nim přišla..... 8O 8O 8O 8O 8O , né děkuji za každou radu, už mám ten kosmín - pusu natřenou B-komplexem- no jsem úžasnááááááááááááááá

http://sirmi.ic.cz/deti/33.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
27.2.06 14:47

Na opary dost trpím a likviduju ty neřády jedině zubní pastou. Natřu to na noc nebo když nikam nejdu a za chvíli se opar vyloupne. S mastičkama nemám zkušenosti, jednou jsem jednu zkusila (nevím jakou) a ten opar po ní začal mokvat, takže jsem se vrátila k zubní pastě. Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
27.2.06 15:13

taky se přidám se svou troškou do mlýna - mě zabírá v první fázi taky zubní pasta a potom třeba i zinková mast, B-komplex i polykej, při kožních problémech se radí ho brát, stejně jako zinek. někdo říká i potírat tea tree oilem, ale to se mi moc neosvědčilo..stejně mám ale pocit, že ať tak nebo tak, vždycky se mi to zahojí stejně rychle :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí