Jak na opary?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pettuulka
28.5.12 21:19

Mě nepomáhá už nic jiného než HERPESIN - tablety. Bez předpisu jsou drahé, ale na předpis nestojí ani korunu. Bere se po 4 hodinách. Stačí mi většinou 5 tabletek a opar je pryč. Ještě mi dost pomáhá drcený paralen, vytáhne to krásně teplotu z „čerstvého puchýřku“. Na opary trpím od mala, mám jich několik ročně…zkoušela jsem pastu na zuby, mastičky, framykoin, vitamín B, fialku, náplasti, vymačkávat a vypalovat alkoholem…vždy to zabralo pouze 1× a když jsem to chtěla praktikovat na dalším oparu, tak to nepomohlo a opar se jen rozlezl…takže zkuste tabletky :-)

(PS. asi se nedají použít v těhotenství)

• Citovat
  • Upravit
Kitana 44
23.4.13 11:30

OPARY SOU NANIC !

Ahoj všem kdo na tohle nepříjemný kožní onemocnění trpíte. Dala bych vám ráda nějaké užitečné tipiy jak se oparu nejrychleji zbavit, sama sem však ještě zázračnou medicínu nenašla. Zpočátku jsem používala krém herpesin, což se projevilo jako naprosto zbytečné, vůbec mi nepomohl a léčbu mi ještě protáhl. Teďka užívám tea tree oil, který vysušuje, zdá se být fajn, že se mi netvoří nevzhledné puchýřky, avšak když sem z jeho nanášením začala hned v počátku (a to se mi stalo poprvé, že jsem cítila, že se nějaký opar vyklube), nepomohl a pusa mi natekla i tak. Jinak dopoju se B komplexem a odpoledne jdu ke kožní snad mi na to něco dá, nechce se mi utrácet za předražené náplasti, když ani nevím zda by to mělo nějaký efekt. Metody jako strhávání, potírání lihem mi přijdou naprosto drastické a nikdy bych se k tomu nepřiklonila i kdybych měla den před svatbou.

• Citovat
  • Upravit
Eva Rychová
3.5.13 17:40

Ahoj, a co radíte, když je opar již v řádném rozpuku, praská a bolí jako čert. Jak se ho co nejrychleji zbavit anebo zamaskovat!!! :nevim:

• Citovat
  • Upravit
P-e-p-a
3.8.13 18:34

Zdravím
Léta trpím na opary, řešil jsem to většinou pastou nebo slivovicí. Taky jsem zkoušel tea tree oil. Ale stejně to trvalo tak těch 10 dnů než definitivně vir umřel a opar zaschnul. Zdá se že jsem konečně našel něco co nějak asi funguje přímo na ten vir a ne jenom opar pomáhá vysušovat, použil jsem kapky Citrovital. Před dvěma dny ráno po probuzení se opar začal klubat, hned jsem si dal kapku Citrovitalu na prst a místo potřel pak jsem průběžně potíral vždy když byl čas. Neudělal se mi pak po něm ani nějaký viditelný strup a nic nemokvalo místo bylo jenom mírně zarudlé s malým puchýřkem který se zřejmě pak vstřebal, dneska ráno už je opar zcela zhojen a to místo kde byl už téměř nejde najít. Jsem padesátník a opary trpím co pamatuju, tak snat už mám nejakou zkušenost. Udělalo mi to takovou radost že jsem to bral jako svoji povinost se s tím podělit :-)
 http://img809.imageshack.us/…985/ene1.jpg

• Citovat
  • Upravit
P-e-p-a
7.8.13 09:32
@P-e-p-a píše:
Zdravím
Léta trpím na opary, řešil jsem to většinou pastou nebo slivovicí. Taky jsem zkoušel tea tree oil. Ale stejně to trvalo tak těch 10 dnů než definitivně vir umřel a opar zaschnul. Zdá se že jsem konečně našel něco co nějak asi funguje přímo na ten vir a ne jenom opar pomáhá vysušovat, použil jsem kapky Citrovital. Před dvěma dny ráno po probuzení se opar začal klubat, hned jsem si dal kapku Citrovitalu na prst a místo potřel pak jsem průběžně potíral vždy když byl čas. Neudělal se mi pak po něm ani nějaký viditelný strup a nic nemokvalo místo bylo jenom mírně zarudlé s malým puchýřkem který se zřejmě pak vstřebal, dneska ráno už je opar zcela zhojen a to místo kde byl už téměř nejde najít. Jsem padesátník a opary trpím co pamatuju, tak snat už mám nejakou zkušenost. Udělalo mi to takovou radost že jsem to bral jako svoji povinost se s tím podělit :-)
http://img809.imageshack.us/…985/ene1.jpg

Tak i na druhý pokus Citrovital zafungoval, tentokrát se začal klubat večer po umytí pod nosem. Opět ještě než jsem šel spát párkrát potřeno a pak další dny zase vždy když byl čas (asi to nebude potřeba pokud se to nesetře zase nějak často)…
 http://img541.imageshack.us/…058/58wp.jpg

• Citovat
  • Upravit
154
9.8.13 17:11

Nejsou opary spojené s oslabenou imunitou? třeba by pomohla prevence nějakým tím vitamínem na posílení imunity, aby se nedělaly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
17.12.13 17:37

Dcerka ma na rtu koutek, mozna opar, vypada to jako zahnisane, cim lecit? ma 3 roky vse mi olize nebo utre :roll: nejspis je to reakce na antibiotika… dik za rady,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
17.12.13 17:43

Jo opary jsou spojený s oslabenou imunitou, někomu se tato projevuje třeba častýma chorobama horních cest dýchacích, někomu oparama. Tak asi posilovat imunitu, třeba otužovat, dlouhodobě užívat echinaceu v kapkách :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
17.12.13 17:45

@joanee To bude po těch antibiotikách, vymlácená mikroflora, nedostatek béček, snížená imunita.. Dej jí nějaká probiotika, buď kupovaná nebo jogurty s hodně breberkama a vitamín B ( kupovaný nebo uvař ovesnou kaši jestli ji jí)a maž jelením lojem bez parfemace a barviček, nejlépe Neutrogenou. Nebo dobrou zkušenost mám s Oparstopem, je na opary i prasklé koutky, na noc by se dal mazat i tříleté..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
17.12.13 18:04

Já se matlala všim možným, drahý je to jak sviňa a pak mi někdo doporučil brát 2× za den riboflavin a vždycky mám za 3 dny po oparu. Stojí to 35 Kč a tabletek je tam 30. Je to vitamín B2 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
17.12.13 18:42

@lekarnicka28 diky,hned jak usne tak ji pusinku namazu, probiotika dam hned mame :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
17.12.13 18:43

Diky moc vsem :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
17.12.13 20:38

Já na opary trpím od malička, pomáhalo mi na to když mi to babička potírala aloe vera, rovnou ušmiknout kousek kytky a potřít to tím. Hned to uschne a pomáhá to.Nebo když uvaříte vajíčko na tvrdo tak tu spodní slupku, takovou tu bílou (blánu) položit na opar a ono to zaschne a vysuší to ten opar. Teď momentálně mi pomáhá herpesin mast.Ale podle mého je zubní pasta na prd, vždycky mi to zhoršilo a prodloužilo hojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
17.12.13 20:46

@joanee já i můj taťka trpíme hodně na opary a nic moc nezabralo a teď asi tak 4 roky používáme z LR kosmetiky aloe vera concentrát a když to chytneš hned v začátku, tak se ani nestihne vyklubat.Teda aspoň u mě :) akorát je dražší, ale je ho hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
17.12.13 22:18

Aloe vera mam kvitko, teda uz skoro strom :mrgreen:, tak to muzu potirat tim, ovsem to dotko mi nerekne, ze ho to svedi…? Achjo je to trapeni s téma detma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí