Papa alenepřibýrá

3
8.7.10 11:21

papa ale nepřibírá

Ahoj maminy,mám 13měsični holčičku Emily,ktera je čilá,zdrava,jen mi ne a ne přibyrat na váze,mame vahu 6650g a měřime 74cm,což je podle naši doktorky prostě malo,pořad musim chodit na převažovani,už sem z toho opravdu zoufala,ale kdybyste viděli jak dokaže pěkně jist a přesto mame vahu už měsic stejnou,mame i 4leteho syna Adamka,takže jak ho vidi hybat pusinou hned chce taky,je pravda že mi sme všichni drobci,takže nema byt pokom nějak velka nebo baculka ale i přesto,pročnam ta vaha nende nahoru,může to byt nějaka nemoc,zatim doktorka pořa čeka s nějakymi testy,ale já se fakt bojim,že je něco špatně,prosim pokud mate někdo stejny problem,nebo zkušenost udu MOOOC VDĚČNÁ ZA KAŽDOU RADU DĚKUJI

Příspěvek upraven 08.07.10 v 18:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zu
4347
8.7.10 11:35

Ahooj!
Já teda neumím poradit z vlastní zkušenosti - jen bych už být Tebou aspoň pro svůj klid chtěla po mudr.nějaké testy - jako co tím získá, že bude furt převažovat a Tebe akorát nervovat? Aspoň se všichni uklidníte..
Syn je zhruba stejně starý a má deset kilo a to mi nepřijde ani moc - dcera měla těch 6,5 ve třech měsících :lol:
nechci Tě ale děsit, srovnávání dětiček nesnáším, jen že se sama nervuješ.
P.S.
nepřibírá ! :oops: :-D
Hodně štěstí
 Zu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
8.7.10 11:36

ja osobne bych teda s testama nevahala…vzdyt nase setimesicni ma skoro osm kilo a taky neni zadnej obr…zmenit doktora radim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.7.10 11:45

No tak prevazovanim se toho moc nevyresi :roll: Urcite existuji nejake typicke nemoci a vrozene vady, pri kterych je jednim z priznaku, ze dite neroste. Asi to bude na vysetreni na endokrinologii, na genetice, nevim, kde jeste, to ma snad vedet ten doktor, ne…
Zalezi na tom, zda prestala pribirat najednou, nebo vzdycky pribirala malinko, kdyz se deti acinaji hybat, tak toho hodne vybehaji. Jestli se s rustem jeste vejdete do percentilovych grafu a rovnomerne se pohybujete po krivce, nebo to skace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
8.7.10 11:50

já bych taky už žádala o nějaká vyšetření - divím se, že Mudr stále vyčkává. Tuhle váhu měl můj syn ve 2,5měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.7.10 12:04

Majda měla v roce 74cm a 7,36kg. Ale od miminka byla drobná a pohybovala se v těch spodních částech percentilové tabulky… Ale přibírala rovnoměrně.
Jen okolo toho roka jakoby se zabrzdila, byla taková hubená… Pak za půl roku přibrala přes tři kila, i od pohledu je oplácanější, i když pořád žádná sláva, sousedky roční holčička je větší :lol:
Takže u nás to bylo podobné, žádné testy nebyly, jen nás taky dr. víc hlídala. Nezvala nás na převažování, ale když už jsme došly třeba s kašlem, tak ji i zvážila.

Ale pokud jsi z toho ve stresu, tak so vyžádej nějaké vyšetření, krevní obraz nebo já nevím co… Možná tu genetiku, napadá mě celiakie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
8.7.10 12:21

mladší syn měl na roce necelých 9 kg a i to se naší dr. zdálo málo. Jenže u nás jsem věděla příčinu, tak mě to tak neděsilo. Malý má silný reflux, takže přibírá pomalu, do nedávna téměř vše vyzvracel.
Jinak bych asi také trvala na nějakých vyšetřeních, hlavně pro svůj klid, abych si pak jednou, kdyby bylo něco špatně, nevyčítala, že jsem mohla udělat víc.
Určitě by taky nebylo od věci porovnat váhy s těmi od staršího brášky, pokud je pouze drobná po vás, a byl drobnější i bráška, byla bych asi klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22036
8.7.10 12:25

Myslím, že tady nikdo neporadí, co by to mohlo být, na to nemáme úplné informace ani (většina z nás )odbornost, to bychom musely být vědmy… Jediná rada, na které se tu shodneme, je donutit doktorku k tomu, aby to začala řešit, nejen sledovat… Může to být normální, ale je potřeba to vědět, nikoli v to doufat… což momentálně Vaše lékařka praktikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
8.7.10 12:55

standardně může dr udělat v odrdinaci testy na lepek, bílkovinu kravského mléka a celkovou imunitu. Vyžádej si doporučení na endokrinologii, tam udělají další krevní testy.
Doporučuju udělat graf jak přibírá, jestli někde nastal skok nebo jestli je to opravdu takhle rovnoměrné už od začátku - já používám stránky www.rustovyhormon.cz
Můj syn byl taky drobek, navíc je malý - v roce 71/7,65. Ale on nejedl (a dodnes nejí) a hodně blinkal. Na endokrinologii chodíme už 2 roky, zjistili mu nedostatek železa, zinku a méně (ne však málo) růstového hormonu.
Každopádně to začni řešit, nechci Tě strašit, ale je vážně hodně drobná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
8.7.10 13:23

Jak píšou holky, já bych určitě trvala na testech … Kdyby přibírala a měla takhle malou váhu, tak by si člověk holt řekl, že bude drobounká… Ale že nepřibírá je opravdu divné… Můj malej měl v jejich měsících 12kg, ale je fakt, že on je trochu větší :mrgreen:
Určitě tlač na doktorku a nebo vyhledej něco sama a doktorku změn …
Každopádně držim pěstí at je vše v pořádku a dopadnou výsledky dobře :hug:
A jak píše BohunkaP my Ti tu neporadíme čim to je, nebo co to je … Jedině že by tu byla někde ukrytá maminky doktorka … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.7.10 13:39

Ono hodně záleží na tom, jestli si jede po své křivce (grafy jsou v průkazce), především v té křivce hmotnost/délka. Pokud nějak skokem spadla ze „své“ křivky, tak bych to asi chtěla řešit hned. Důvodem může být o to, že se víc hýbe, začíná chodit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
8.7.10 16:06

Našemu malému je 14měsíců a váží okolo 9kg, nevím teď aktuálně kolik měří. Na roční prohlídce měl 74cm a 8,69kg. Takže přibral cca 300-400g za dva měsíce a to nejí, ale žere. Fakt toho sní hodně, ale taky hodně vyběhá a u nás jsou všichni dost hubení a manžel byl jako mlaďas vychrtlej (když jsme se seznámili, bylo mu 24 let a měří 185cm a vážil v té době 66kg, teď mu je 32 a má 90kg). Doktorka to taky dost řešila, že málo přibírá, ale přibírá, asi 4× spadl s váhou dolů, ale bylo to vždy při nemoci (střevní viroza 2×, antibiotika 1× a růst zubů). Prostě budeme hubenější. Ale na vyšetřeních jsme byli a je v naprostém pořádku. Asi bych pro tvůj klid trvala na nějakém vyšetření. Ale je dost možné, jak psaly holky, že začala běhat a nebude tolik přibírat. U nás to je tak,že když je dobrej měsíc a malý bez nemoci, tak přibíráme za měsíc max. 200g a jsem pak přešťastná matka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.7.10 08:34

ahoj Maminy
Moc děkuji za odezvy,vše sem si důklaně přečetla a asi bych měla začit vic na mudr.tlačit at něco nezanedbáme,to bych nerada,12.8 deme opět na važeni,tak se víc budu prosazovat,dyt se jedná o mé dítě :-) pak určitě napíši jak sme dopadli,ještě jednou děkuji a pěkný léto,hlavně at ste zdravííí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
11.7.10 08:38

měli jsme s dcerou také váhový půlroční ,,zásek,, byla zjištěná špatná funkce štítné žlázy ( taky jedla všechno a hodně) a nasadili nám léky,všechno se do 2 měsíců upravilo ,nabrala 2 kg…

• Citovat
  • Upravit
3
11.7.10 09:48

a taky to bylo v tom roce??Já sama se lečim ze štitnicou,je možny že to může byt ono,a nejsou ty testy nějak hrozné,naše mala se boji doktorů,tak mam trach aby ji ještě nevystavovala nejakym stresům,no prostě se musim vic s mudr na tom promluvit,at už se něco dějea ja můžu byt v klidu,kdyby si viděla jak ke šikovna a prostě z ní mám radost jen prostě ta vaha
děkuji sem moc rada že to můžu ze sebe vypsat,doma mě všichni řikaj co fůrt maš tak je drobek,pokem by taky měla byt a na doktorku kašli,dyt vidí že nemá byt pokem,ale přibírat by přeci měla,to at mi neřikaj :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová