Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
můžete mi prosim napsat co už všechno můžou baštit 8-9měs. miminka? Chtěla bych malému rozšířit jídelníček.
Děkuji Vám za odpovědi.
Ahojky Jana a Jiřík
Ahoj, male je 9m a basti: jogurty, ovocny prikrmy, ovoce, masozeleninovy prikrmy, ovocny mlecny kase, pak piskoty, zdravou vyzivu(pohanka, jahly, soja atd.). Sany.
Omlouvám se, ale je to úplně mimo mísu: Sany , tvoje děti mají narozky hnedka za sebou, že?
Teď jse si to teprve všimla… Omlouvám se…Pavla
Ahoj. Taky by mě to zajímalo. my teda papáme ovocné přesnídávky, zeleninu, maso, bílý jogurt, na podporu žvýkání ovoce vcelku (jablko, hrozno, banán) + kukuřičné křupky, rýžové bio chlebíčky. kaše ještě nejíme, s nimi začneme až od ukončeného 9. měsíce. petra
Ahojky,
díky za odpovědi. Ještě se zeptám a od kdy se může dávat normální pečivo? A kde se kupují ty bio rýžové chlebíčky, ve zdrvé výživě?
Díky moc. Jana
ahoj, jani. my jsme je koupili v dm. stojí kolem 15,– a jsou tam 4 kolečka.petra
jani, a co papáte vy? máte něco speciálního, co bychom mohli zkusit i my? petra
Ahoj Peťul,
papkáme asi to co vy. Jogurty, zeleninku, masíčko, ovoce-čerstvé i ve skleničkách. My už baštíme i kaše. Ani jsem nezkoušela dávat něco s lepkem. Ale už se na to chystám
. Uvažovala jsem o koupi dětských sušenek(hero, nestlé), ale zatím odolávám
. Nejsem si jistá, zda je to dobrý dávat mu sušenky, když je ještě malinkej
.
Díky a ahojky jana
my máme hero sušenky koupené, ale ještě jsme je nedali. i když v poslední době nám malá u jídla zlobí, předtím toho snědla spoustu, ale teď
každé jídlo je u nás boj
no, snad se to zase zlepší.
Ahoj Jani,
vím, že po osmém měsíci už někdo občas sušenky zkouší, ale záleží na Tobě, kdy budeš chtít začít s lepkem. Pokud je dítko zdravé, není alergik ani potenc.alergik, nemá v rodině celiakii, v podstatě už by lepek mohlo. I když někteří výživáři se přiklánějí k tomu, aby se s lepkem počkalo i u těch zdravých dětiček až do nějakého 10.měsíce. Já zatím vyčkávám - připadá mi, že jídelníček má malý i tak dost pestrý - dávám mu kukuřičné křupky, různé kaše - pohankovou, kukuřičnou, rýžovou a chystám se na jáhlovou. Jinak dávám to, co Ty.
Viťka
Pavlas: dobry postreh
Holky sou o 6l od sebe, 28.1. a 29.1., obe se narodily v patek.
Jana1: normalni pecivo se doporucuje od 10m, a pro ty bio…bych prvne sla do zdrave vyzivy. Sany.