Jak praktický je papiňák?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zakladatelko taky o něm přemýšlím, takže si ráda počtu co ti poradí ostatní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jestli ho chceš používat tak si ho kup .Já v něm dělám ty luštěniny a klidně v tom vařím i maso ,ale moc ho nepoužívám ,ale moje matka s ním vaří takřka pořád záleží jak je člověk zvyklej .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda zastánce papiňáků nejsem. Mám hrnce od Tefalu a i když vařím pro víc lidí, tak netrávím tolik času u kamen. Vaření nesnáším. Za to s pečením nemám problém. Ale třeba moje mamka či mamka manžela si vaření bez něj nedokážou představit, tak pokud po něm toužíš, nech ci ho koupit. Nebo nech vařit manžela, když si myslí, že to není nutnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si tlakáč pořídila nedávno a jsem velice ráda. Maso jsem vařila někdy i přes hodinu a bylo pořád tvrdé a v tlakáču je za půl hoďky a rozpadá se. Určitě ušetří tvůj čas i energii, navíc když vás je doma víc. Dělám v tom i zeleninu a luštěniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, za mě určitě ano. Já v něm vařím hodně a třeba brambory jsou za 5 minut hotový a nemáš pobryndaný celý sporák. Je to opravdu na zvyku, ale jak si zvykneš, nechceš už nic jinýho, protože to hlavně ušetří spooooustu času. S chlapem bych to taky moc neřešila, zvlášť když ti ho koupí mamka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já papiňák používám. Dělám v něm hlavně hovězí vývar, ohromně urychlí práci. Potom v něm dělám například luštěniny, segedín, kotlety s bramborem zalité šlehačkou, vařím v něm uzené maso, koleno atd.
Rozhodně ti ho doporučuju, šetří čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a nemáte strach, že bouchne? Já teda věřím, že nový papiňák třeba od tescomy to neudělá, ale přeci jen už jsem o tom několikrát slyšela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už se bez něj v kuchyni neobejdu. Opravdu ho neberu jako zbytečnost. Hovězí maso máš i do 3/4 hodiny úpně měkké (v návodu píší 30 min., ale nechávám dýl), vývary jsou hotové opravdu za chviličku. Píše se, že se nemá používat na luštěniny, ale já v něm klidně uvařím i fazolačku. Myslím si, že investice se rychle vrátí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, jo. Moje mamka má nejmíň 4 a vaří v nich neustále. Ona ted apořád vaří - to by byla na diskusi v úplně jiné sekci.
Takže jsem od ní už taky dva papiňáky dostala. První jsem dala na půdu, protože jsem v něm nevařila a ukradli mi ho sousedi. (i se skříní, ve který byl - pro pobavení)
A ten druhý celkem používám.- Tak 1× do týdne.
Maso na omáčky a polívky v něm vařím určitě. I brambory někdy. Ty vůbec nevložím do vody, ale na pařák. A jsou pak super a nerozváří se mi.
Asi kdyby mi ho mamka nekoupila, tak si ho pořídím sama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když já do toho potřebuju vidět, tak proto pro mě není. Nějak mi vadí, že do toho nemůžu šťourat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja v nem varim hlavne vyvary, hovezi maso na ruzne omacky a pak lusteniny
dostala jsem ho od kolegyni v praci jako svatebni dar a jsem spokojena - mam jednu tlakovou poklici k ni dva hrnce o ruznem objemu a jednu obyc. poklicku
- Citovat
- Upravit
Aladina píše:
Jo, jo. Moje mamka má nejmíň 4 a vaří v nich neustále. Ona ted apořád vaří - to by byla na diskusi v úplně jiné sekci.
Takže jsem od ní už taky dva papiňáky dostala. První jsem dala na půdu, protože jsem v něm nevařila a ukradli mi ho sousedi. (i se skříní, ve který byl - pro pobavení)
Tak mě napadlo… Nerachtal v tý skříni?
věřím, že to vtipná situace nebyla, ale úplně vidím sousedy jak z nějaký filmu, jak se v noci kradou na půdu, kde odnáší starou těžkou almaru s papiňákem uvnitř ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky mám a už nedám
Je to pohodlné,hlavně hovězí máš hned než čekat přes 1,5h v normálním hrnci.Stejně jako v papiňáku nikdy neuděláš ![]()
nenech si do toho kecat,má to být dárek pro tebe nebo manžela?! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim a omlouvam se za anonym…
chci si koupit papinak, na polivky, sem tam na maso, cocku…
Jde o to, ze kdyz jsem to nadhodila manzelovi, jakoze bych si ho poridila nebudu ho platit ja, koupi mi ho mamka k vanocum, tak chlap prohlasil, ze podle nej to je uplna zbytecnost atd.
A tak nevim, mam 3 deti, sni toho celkem dost a ja kdyz mam uvarit stravim opravdu cele dopoledne v kuchyni. Na papinaku me laka, ze to tam proste nhazu a povarim a bude hotovo a bude to rychlejsi nez 4 hodiny delat vyvar, pak tam krajet zeleninu a jeste u toho nekde na panvicce maso. Decka maji rady omacky, to se v tom pry taky da varit, i gulas atd.
Tak se ptam, mate papinak? Je vam k necemu nebo se na nej jen prasi a zavazi v polici?