Jaký papiňák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
7.6.11 09:14

Zkusila bych ji sehnat tam, jak jsem dávala odkaz. Já taky nevím, jestli ty moje jsou od stejného výrobce, ale vypadají stejně, tak snad i ta guma by mohla pasovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
7.6.11 09:16

mám taky Tefal Clipso control. Já nemám srovnání s jiným- je to můj první hrnec.

Jsem maximálne spokojená, minutka je dobrá věc.
Ta guma na pokličce- ja ji nyvdávama umyju- ale je to úplně v pohodě, není co zkazit.

Mám sadu 2 hrnců.

Jo ale stalo se mi v pátek- vařila jsem hovězí- cca 2kg váleček, že uvnitř nebyl po předepsané době jěšte udělanej- jsem ho překrojila a dala jěšte na 15 minut- to už bylo OK, jenže maso se mi zase sypalo- okraje ( né že bych to neocenila, jen se to špatně krájelo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
7.6.11 10:08

Z tlakáče jsem měla vždycky hrůzu, ale nakonec jsem se nechala umluvit a koupila jeden, který vypadal opravdu bezpečně.
Koupili jsme v globusu značka je to PENTOLA 6L (hodil by se mi i ten menší) – super je, že ta poklička je zajištěná otočením na zuby (nebo jak jinak to popsat) nu že to není jen takové to pružení.
Takhle vypadá (fotka je podle mě ale toho menšího, ten šestilitrový je vyšší).
http://www.globus.cz/…-pentola-6-l

Guma se taky vytahuje a umývá, nu vlastně to není guma, ale silikon, takže nezteří a vytahování je tak snadné, že se tím nemůže nijak poškodit.
Fakt jsem s ním moc spokojená, mám ho cca 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
7.6.11 11:17
madi píše:
Ahoj, já mám vyhlídnutý tento
 http://www.etescoma.cz/…usive-202156

Je to tedy drahota, ale loni o vánocích ho měli v akci za lepší cenu, tak vyčkávám.

Jinak taky máme doma ten klasický a toho já se bojím. Tento by měl mít údajně asi 5 různých pojistek.

Já se ho teda po těch letech nebojím a klidně si v něm opapinuju i zavřené Salko :mrgreen: , jen už asi netěsní tak, jak by měl - naposled jsem dělala velké množství guláše a voda lezla víkem :-? Ale normální množství je v tom v pohodě.

Elik píše:
Jé, já mám ten, který jsi dávala odkaz že nechceš :lol:, už tak tři roky. Koupila jsem ho proto že byl největší a levný a používám ho téměř denně (mám 8l variantu nebo kolik to je)
A jsem spokojená… na víko už mám grif… a co se otvírání týče, stačí neotvírat po dovaření hned, ale nechat třeba pět deset minut stát. Vychladne to, takže když pak odklopím ventil, tak z toho nejde pára žádná… taky nesnáším „odfukování“. Kdysi jsem měla hliníkový, a ten šlo zchladit hned po dovaření studenou vodou… ale u tohohle to nějak moc nefunguje, ten nerez asi špatně vede teplo.

Tenhle mám už 15let, tak bych měla asi říct, že spokojenost, ale když já většinou nestíhám vařit nedělní obědy, takže i odstátí 10minut mi komplikuje život - no pako :mrgreen: A to zchlazení - to bude tím tlustým nerez dnem, to drží teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.6.11 11:19

Kadli, no nevím, mám furt utkvělou představu, že to bouchne a ta horká voda se rozprskne všude. Asi mám bujnou fantazii :lol:

• Citovat
  • Upravit
17609
7.6.11 11:21
Cabadajka píše:
Mám sadu Tefal Clipso Control a naprosto super!!! /Koupila jsem v akci na Mallu před Vánocema/. Jako Mahora taky nechápu o jakým vyndávání gumy mluvíš… Nic takovýho není třeba :wink: Ta minutka je bomba :pankac: No a hrozně mi vyhovuje naprosto primitivní zavírání/otvírání -v poho jednoruč se secvakne jen čudl na vršku poklice a je to… Za mě naprostá spokojenost :wink:

Tu gumu ve víku jsem se dočetla v návodu, když jsem si to kdysi stahovala, abych zjistila, jaký je rozdíl mezi Clipso Control a Clipso Modulo, psali tam, že je potřeba umýt po každém vaření a podle obrázků se nevyndavala úplně snadno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
7.6.11 11:28
madi píše:
Kadli, no nevím, mám furt utkvělou představu, že to bouchne a ta horká voda se rozprskne všude. Asi mám bujnou fantazii :lol:

A copak o to já před ním mám taky respekt, ale už jsem si zvykla, teď mě teda vyděsila ta voda ve víku, takže jsem hned kontrolovala oba ventily, aby nebyly zanesený.
Jo a úplně nejlepší bylo, když jsem vařila Salko ráno, než jsem šla do práce a když jedu odpoledne z práce, tak jsem se nemohla upamatovat, jestli jsem ho vypnula, takže místo pro dítě do školky jsem hned jela domů se podívat na tu hrůzu, ale naštěstí jsem to vypnula :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
7.6.11 11:29
kadlina píše:
Cabadajka píše:
Mám sadu Tefal Clipso Control a naprosto super!!! /Koupila jsem v akci na Mallu před Vánocema/. Jako Mahora taky nechápu o jakým vyndávání gumy mluvíš… Nic takovýho není třeba :wink: Ta minutka je bomba :pankac: No a hrozně mi vyhovuje naprosto primitivní zavírání/otvírání -v poho jednoruč se secvakne jen čudl na vršku poklice a je to… Za mě naprostá spokojenost :wink:
Tu gumu ve víku jsem se dočetla v návodu, když jsem si to kdysi stahovala, abych zjistila, jaký je rozdíl mezi Clipso Control a Clipso Modulo, psali tam, že je potřeba umýt po každém vaření a podle obrázků se nevyndavala úplně snadno :think:

Kadli, ta guma jde uplne super- jsou na viku zarazky a za ne to zahaknes, nic netlacis silou.....
mohu to nafotit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
7.6.11 12:00
ka-tka píše:
kadlina píše:
Cabadajka píše:
Tu gumu ve víku jsem se dočetla v návodu, když jsem si to kdysi stahovala, abych zjistila, jaký je rozdíl mezi Clipso Control a Clipso Modulo, psali tam, že je potřeba umýt po každém vaření a podle obrázků se nevyndavala úplně snadno :think:
Kadli, ta guma jde uplne super- jsou na viku zarazky a za ne to zahaknes, nic netlacis silou.....
mohu to nafotit

Jé děkuju, já to okouknu někde v krámě a i mi stačí, že píšeš, že to není nic složitého. Se totiž znám - když to nejde hladce, tak to mám doma zbytečně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
7.6.11 12:09

Aha teď koukám, že odkaz už není funkční…no na webu jsem to u nich nenašla, ale v obchodě jsem ho ještě nedávno viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
7.6.11 12:49

Mám elektrický a nemůžu si stěžovat. :wink: :palec: http://www.bionaire.cz/avair/index.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
7.6.11 20:48

ja mam dva takove, jeky ty uz nechces (oriony od Gardenia) a chystam se kupovat treti se stejnym rozmerem vika. nejak mi proste nevadi to zarazeni dovnitr. blbejc se mejou, to jo.
U tech s vikem navrch jsem slysela, ze netesnej - to teda byly nejake levne tescomacke. Madlicka ma nejaky Zepter, ma to i prazdne asi 10 kilo a viko se pridelava dveva sroubama, ja bych se z toho pominula, ale ona je spokojena… v oblasti papinaku je to asi o nature, kazdej ti vychvali to, co ma sam a pritom se dost lisi.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
7.6.11 20:52
kadlina píše:
Jo a úplně nejlepší bylo, když jsem vařila Salko ráno, než jsem šla do práce a když jedu odpoledne z práce, tak jsem se nemohla upamatovat, jestli jsem ho vypnula, takže místo pro dítě do školky jsem hned jela domů se podívat na tu hrůzu, ale naštěstí jsem to vypnula :mrgreen:

libam ruce vynalezcum casovace na varne desne, usetri mi hodne podobnych nervu. I tak jsem schopna premyslet, jestli jsem nezapomela otevrene okno v prizemi a podobne…

jinak mi taky stoji voda na viku, kdyz to mco preplnim - normalne utece tim ventilkem. ale to je moje chyba, rekla bych. nemam je tak dlouho, tesni zatim dobre, jednu poklici jsem teda rklamovala hned po koupi, ale ted dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
7.6.11 23:39

Tak ten Pentola má víko naky nahoře a zavírání je snadné, jen se nasadí a otočí. Prostě pohodička :potlesk:
Ale těžký je to je fakt. Možná je pak aspoň bytelnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
8.6.11 00:07
Raduš.ka44 píše:
Mám elektrický a nemůžu si stěžovat. :wink: :palec: http://www.bionaire.cz/avair/index.htm

Teda vařit na elektrice, tak o tom uvažuju, ale máme plyn, takže předpokládám, že se mi to el.spotřebou nevyplatí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí