Zápach z vysavače

112
5.6.11 20:33

Zápach z vysavače

Ahoj, máme asi 5 let vysavač Electrolux ergospace a poslední týden začal strašně zapáchat při vysávání :cry: - je to od té doby, co jsem dětem vysávala rýmu, ale při tom se žádné výdobytky do luxu nedostaly… je to cítit jako něco zkaženého, skoro jako exkrement… :nevim: vysávání je pro mě trest. V domácnocsti máme psa, který dost pelíchá, ale sáček i filtry jsme vyměnili, bez účinku. Mně to přijde, že je to cítit z toho motoru… Pomůže vůně do vysavače? Nebo co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21650
5.6.11 20:41

koupila bych vůni do vysavače a dál to neřešila. případně sledovala, jestli se z motoru nebude kouřit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
9.6.11 15:22

Ahoj, tak to jsemráda, že v tom nejsem sama :-) Máme také electrolux, ali jsme za něho přes 4000,– Kč a od té doby co jsem vysávala dětem rýmu děsně smrdí při vysávání, zdá se mi, jakoby topil, zezadu jde teplý vzduch a smrádek :-( Přemýšlím, že půjdu reklamovat, máme ho asirok a půl, ale normální se mi to nezdá. Hadici jsme také vyčistili, filtry i sáček vyměnili a nic nepomáhá.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
21.6.11 22:37

Ahoj :-) Tak to máme stejný problém. Náš vysavač (Miele) byl v pohodě,dokud jsem trošičku nevysála vodu (a teď nevím,dost pravděpodobně jsem v té době taky malé odsávala nudličky - třeba to zůstalo v hadici…?). Muselo se to tam někam dostat a „zkazit“ nebo nevím. Filtry i sáček jsou už dávno několikrát vyměněné a je to stále cítit - já říkám,jak bolavá noha. Vůně do vysavače by asi pomohla (né jakákoliv - některé voní,některé nejsou vůbec cítit nebo jen chvilku), ale už jen skrze ten pocit,že TO tam pořád je, bych zašla za odborníkem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
radce
17.7.11 00:57

To co smrdi, je bordel v hadici vysavace. Zkus ji proplachnout ve vane a uvidis, co z ni vyplave

• Citovat
  • Upravit
70
5.1.14 21:29

@Danylla Ahoj, tak my máme úplně stejný vysavač a úplně stejný problém…napíšeš mi prosím, jak jste dopadli s tím. vysavacem? Musel se vyměnit?
@monulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
4.12.14 14:39

Ahoj, měla jsem stejný problém, vysavač byl starý, proto jsme raději koupili nový. Po ani ne půl roce a hlavně po delší době vysávání rýmy začal zase zapáchat z te zadní části. Hadice jsem několikrát propláchla, filtry vyměnila a je to pořád. Chtěla bych se zeptat, jak jste to nakonec vyřešili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
4.12.14 15:50

Já teď vysavač nemám ale pamatuji si že jsem kupovala nějaké granule, ty jsem vysypala na koberec a vysála a pak to vonělo dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
4.12.14 16:05

@Enoulik Vyřešila jsem to tak, že na výstupní filtr jednou za čas nakapu pár kapek voňavého olejíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
5.12.14 13:01

@Amys to s tou vůní na filtr jsem zkoušela u toho starého vysavače a výsledkem byl ještě větší smrad - asi se to nějak smíchalo nebo co, ale fakt hnus :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
5.4.16 14:36

Oživuji diskuzi se stejným problémem.
Vysavač mi smrdí jako „ho.na“ :poblion:, vychází to jakoby z motoru. Nikomu jinému to takhle moc nesmrdí. Vysavač máme bez sáčkový, filtry se měnily několikrát. Značka je to sencor a máme ho asi 5 let, možná více.
U nás to z nudlý být nemůže, děti nemáme.
Jak tu byla rada ohledně propláchnutí hadice, tak to rozhodně vyzkouším.
Vysavač se jednou za 2 týdny (po dvou luxování) čistí. A i po vyčištění smrdí.

Máte někdo ještě jiné rady?

• Citovat
  • Upravit
72725
5.4.16 14:38

@blabla123 jsi si jistá, že to není filtr? pokud motor, tak bych to dala do opravny, zda něco neobjeví.. u nás toto dělá filtr - máme tu sam značku, bezsáčkový.. jeden filtr na klepání, druhý peru.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
5.4.16 14:42
@martina.se píše:
@blabla123 jsi si jistá, že to není filtr? pokud motor, tak bych to dala do opravny, zda něco neobjeví.. u nás toto dělá filtr - máme tu sam značku, bezsáčkový.. jeden filtr na klepání, druhý peru.. :think:

Tenhle vysavač byl asi za tisícikorunu, takže si myslím, že opravna by vyšla dráž než pořizovací cena. Filtr se měnil a pach zůstal, nejhorší je, že ten smrad je pak v celém bytě :( :poblion:

• Citovat
  • Upravit
72725
5.4.16 14:47
@blabla123 píše:
Tenhle vysavač byl asi za tisícikorunu, takže si myslím, že opravna by vyšla dráž než pořizovací cena. Filtr se měnil a pach zůstal, nejhorší je, že ten smrad je pak v celém bytě :( :poblion:

tak vyhodit, pořídit nový.. takový problém jsem nezažila - fakt jen z filtru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
5.4.16 14:49
@martina.se píše:
tak vyhodit, pořídit nový.. takový problém jsem nezažila - fakt jen z filtru :think:

Já vůbec nechápu, že nikomu jinému to takto nesmrdí.
Ale výměna filtru by měla pomoci, že ano?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max