Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
pro novorozence si kup bela Hapy. mají je i v porodnici. jsou tužší, což je super kvůli kyčlím a mají výkroj na pupíček, takže ho nedráždí. já jsem pak měla Pampers newborn a teď střídám pampers active baby, zelené tesco a huggies premium. podle toho, na které zrovna narazím v akci. musíš si to otestovat. klárce třeba Huggies absolutně nevyhovovaly, viktorovi sedí skvěle. každé dítě je originál a budeš si muset najít svoji značku, která bude vyhovovat právě vám.
Huggies maj pružný pásek vzadu, takže neprotékaj kakance, ale děsné smrdí. Pamper premium jsou tenké, příjemné ale taky smrdí. na občas mám Babylove, jsou silnější, ale nesmrdí
Podle mne z zalezi i jestli mas chlapecka nebo holcicku. U holky mi vyhovovalo vahove rozpoteti, u chlapecka ne. Proste plenku procura a potrebujeme vetsi velikost, tj. i vyssi savost.
Zkusenost mam zelene tesco plenky: dobry, trochu tuzsi, ale prebaluju tak co dve hodiny, jinak protecou / u chlapecka. Vynikajici cena zejmena pri koupi v akci. Ted treba do konce listopadu
zelene pampers: mekke, nasakave, me smrdi a to strasne, na noc potrebujeme vetsi velikost, jinak nam protecou. Vcelku dobra cena pri koupi v akci
bile pampers premium care jsem mela odzkousene jenom v porodnici. Je to ultra tenka plenka, me opet smrdi, jsou drahe
oranzove pampers sleap&play tak to je snad nejaka parodie na pampersky. Takova nejaka levna verze, nema to pruzne zapinani, gel jenom vepredu a ne pod zadeckem. Nam protekaji, smrdi a celkove nevyhovuji
Dobrý den. Mám dotaz. Jaké plenky jsou v současné době dobré? Měla jsem dítě před 8 lety tak se to asi změnilo. A jaká je teď jejich cena?
@kolmenka to musíš vyzkoušet.. před 9 lety jedidně pampers, teď jsme je koupili a zklamání jak sviňa.. používám nejobyčejnější z berta a naprosto v klidu
ale trvalo, než jsme na ně narazili.. vyzkoušeno toho dost - pampers, huggies, pleny z tedy, z dm atd.. cena? záleží, jak seženeš, které budou vyhovovat.. pampers jednoznačně nejdražší, i 7 kč za ks.
@kolmenka za mě šmoulí z Alberta, u nás obstály stejně jako zelené Pampersky. Na novoše jsem měla bílé Pampers 1 a 2. Od velikosti 3 buď zelené Pampers nebo Šmoulí
Ty obyč Alberťácký jsou dost tuhý, velký, ale na den na doma taky dobrý.
A co mě překvapilo, tak v porodnici měli Bella Panda, úplně obyč papírovky, ale byly dobrý ![]()
Já nedám dopustit na šmoulí plenky z Alberta - momentálně v akci za 219,– a ty jejich obyčejné - myslím basic řada jsou taky ok.
@kolmenka musíš vyzkoušet. Mně nejvíc vyhovují Bella Happy a Huggies z Feeda, i když jsou dražší (doufám, že to není jednorázová akce). Špatné nejsou ani sovičkové z Tesca a plínky z Rossmanna (ne systém Dry Lock). Pokud máš možnost, tak dobré jsou z Polska plínky Dada (vyrábí se v ČR pro Polský trh), ty jsme měli jednou a taky skvělé.
Ceny jsou různé, musíš kouknout.
Holky a jak jsou na tom teď tesco pleny? Za mě byli super. Myslím že byly fialové. ![]()
Máme vyzkoušené Albert Basic, šmoulí, DM plenky, Kaufland plenky - všechny dobré. Na malé miminko spíš ty měkčí - DM nebo šmoulí, na starší Basic nebo Kaufland úplně v pohodě. Chce to vyzkoušet, co dítěti sedne. Já třeba Pampersky nemůžu ani cítit a když se malá hodně opruzovala, tak je babička koupila jako „lepší“ a opruzení bylo ještě horší.
@kolmenka ted jsou to zelené tesco love baby nebo jak to je - se sovičkou. my používáme a pohoda. střídáme se šmoullímy z alberta, ty jsou asi nejlepší pro nás a tesco hned za nima. přjdou mi hebké, zbytečně ničím napuštěné. např. lidl a babydream z rossmanna malému asi nevadily, ale mi nesedly.byly sice tenké, ale v nich ten gel a kuličky atd. jinak velikost tesco a albert šmoulí je trošku větší, než pampers při stejném čísle.
@Aries6 v mém okolí stejné zkušenosti s pampers. u nás ok, ale používáme, jen když někdo donese jako dárek, neb mi taky smrdí a navíc ta cena.
@kolmenka DM nám seděly, ael jen do trojek, pak se mi zdály takové tvrdé, pevné. al fakt každý to má holt jinak. ale šmoulové a tesco asi ok pro většinou, co tak slyším z okolí.
Papírovky dávám jen na noc a nejvíc jsem spokojena s DM plínkama ![]()
@PavlaHr Právě že mi taky strašně smrdí, stejně jako ubrousky… a cena, jak píšeš…
My používáme od narození bílé a zelené Pampersky. Jednou jsem zkusila koupit zelené Tesco se sovičkama, ale po těch se malej oprudil.. Tak dál máme Pampersky a jiné už ani nezkouším ![]()