Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj ![]()
Mám doma dvouměsíčního prcka, který pomalu prospí noc. Někdy usne v 8 a vzbudí se v 5 hodin, jenže krapet počůranej
A budit ho kvůli přebalování opravdu nechci
Nemáte nějaký tip na plenky, které „trochu“ víc vydrží? Mám doma Pampers premium, activ baby, potom huggiesky.. Ale když spí dýl, tak prostš nevydrží ten nápor
![]()
Moc prosím o radu a zkušenosti, které plenky doopravdy vydrží ![]()
Jako protece ti to i na prosteradlo??? Tak to nevim, plenky mas dobre:( tak pod nej den tu jednorazovou prebalovaci podlozku!
Janichka píše:
Jako protece ti to i na prosteradlo??? Tak to nevim, plenky mas dobre:( tak pod nej den tu jednorazovou prebalovaci podlozku!
Nene, spí v zavinovačce a pod sebou má ještě pratelnou plenu, ale mě spíš vadí že to prostě proteče z plýny, má to až na zádech a to určitě studí
Když spí dlouho, tak to prostě nevydží
![]()
nevím,plenky máš dobré,tak nevím a co zkusit mu dát dvě na noc
Tak holt na noc dávat o číslo nebo dvě větší velikost plenky.
Používáme babylove pro velkýho, alana pro malýho. Pro velkýho to občas proteče, ale to je tím, že večer lemtá a ještě si bere flašku s vodou do postele, tak to nemá šanci vydržet.
Alany tolik nepoberou, ale pro malýho to stačí, není moc učuranej.
Ale myslím, že plíny máš dobrý, asi bych jen pohlídala gumičky, aby tam neměl zastrkaný ty okraje, srovnat pindíka narovno, aby nečural na stranu a pak záleží i na velikosti plínky, v podpisu máš, že má 5kg, tak nevím, zda dáváš tu velikost do 6kg, tak bych dala 4-9kg.
tak to je divný , že protečou ty plíny. Já kupuji jedině huggies a pampers premium care. Když dostanu horší pleny, tak je dávám přes den, protože tolik močí nepojmou.
A ještě mě napadlo, že vlněné oblečení i když je mokré, tak nestudí, tak bys mu mohla koupit na spaní vlněné body a legínky, takto na zimu se to i hodí. Třeba toto http://www.mamaja.cz/…z-merinovlny , je to sice pálka, ale vydrží opravdu hodně dlouho.
Taky bych poradila vetsi velikost plinek, klidne o dost. Nase Zuzka nosila noc petky (ktere jsou 12-20 kilo) uz v dobe, kdy mela 10 kilo - proste jsem ty lepitka davala klidne pres sebe
A plinky jsou delane na vydrz klidne 12 hodin, jak bychom to pak delaly my s dvouletakama, co spi celou noc, taky je nebudime ![]()
Ahoj,
no asi bych taky poradila zkusit větší plíny a pořádně porovnat ty gumičky. Normálně strčit prsty okolo stehýnek do zapnuté plíny a projet aby se porovnala i ta vnitřní gumička a pak ještě srovnat ten venkovní „volánek“. Já jsem kluky nikdy v noci nepřebalovala ani když jsem kojila a počet pročůraných plen bych u každého spočítala na prstech jedné ruky.
Jak píšou holky - plínky máš dobré - my používáme pampers aktive baby a ty nám vydrželi celou noc. Že se pročůrala bylo málokdy
Teď už je to v pohodě, přes den plínky nemáme a v noci čůrá míň. Taky jí budou už dva roky, takže začnem budit v noci na záchod aby se začala odplénkovávat i na noc
Ale na to ty máš dost času ![]()
nám se vždy na noc osvědčily tesco růžové nebo zelené podle toho které byly v akci. A třeba o číslo větší. Jinak vše ostatní také proteklo a s rostoucím věkem to bylo horší a horší ![]()
Na noc dáváme Pampers Active Girl Pants a vydrží bez problému v suchu až do rána. Jsou ale až od 9 kil.
když bylo malému dva měsíce,tak jsem v noci přebalovala,ale spíš proto,protože se mi po každým kojení pokakal,takže jsem musela
ne že by se mi pročůrával.
Já bych vyzkoušela o velikost větší plenky,ted máte asi 3-6kg a já bych na noc šla do 4-9kg(doufám,že to píšu ty velikosti dobře.
)