Papoušek senegalský, chováte někdo?

861
18.3.14 22:41

Papoušek senegalský

Pěkný večer :-)
Přemýšlíme o pořízení papouška. Tento se nám moc líbí. Chováte ho někdo? Doporučili byste nám ho? Máme dům, zahradu a nějaká zvířátka:-)psa, morče, rybičky, želvu a šneky. Dnes nám umřela andulka, tak bychom chtěli dětem pořídit dalšího domácího mazlíčka.
Děkuji všem za názory, příspěvky, zkušenosti a pod. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
206
18.3.14 22:53

Ahoj. Moje sestra je chová - má dva páry (a k tomu ještě další zvířata..). Jsou krásní a docela nenároční - asi jako ty andulky (jen větší), ale na mě docela „ukřičení“ :). Ale to je asi o zvyku.. :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
18.3.14 23:04

Příspěvek upraven 03.01.15 v 00:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
18.3.14 23:21

Papousci jsou fajn :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
19.3.14 06:30

Jé ten je pěkný a i co jsem četla tak jsou sympatičtí ;)

• Citovat
  • Upravit
19075
19.3.14 06:36

Měli jsme ho s přítelem a byla supr. Chce to ale velkou klec a hodně trpělivosti. Všude nadělala :D, byla ukřičená. My byly kamarádky. Učila se se mnou a byla s ní legrace. Za mě super, když je dost místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fag
1848
19.3.14 07:32

My mame dva. Kdyz byli mensi tak byli spolu ve velke voliere. Bohuzel kdyz dospeli tak se zacali napadat. Museli jsme je rozdelit do kleci.
Doporucuji rucne dokrmovane. Jsou drazsi ale pak vic ochoceny a pritulny. Jeden je mazel a druhy naopak pekny nervak. Nejsou tak nachylny na ruzne choroby jako napr. zako nebo kakadu. A vydrzi „jen“ 25let. :)
Napoduji zvuky a kdyz se jim clovek venuje hodne tak i mluvi. Maji mensi zobak a pripadny utok boli ale rozhodne to nestoji prst jako od vetsich papousku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
19.3.14 21:33

Já měla za život už dva senegalce, ne najednou, ale po sobě. První bohužel brzo umřel díky výparům z teflonové pánve, na to pozor, kdo to neví, pokud je papouch doma, teflon pryč. Měli jsme i andulky. A pro srovnání musím říct, že senegalec je už vyšší level, než kanárci či andulky, i když ty taky mluvily. Prostě malý velký papoušek. Je to úplný parťák, člen rodiny, skoro víc než pes, vyžaduje hodně pozornosti (žádný zavírání do klece, ale ptačí stromy a větve ke spočinutí v bytě). Pokud má člověk čas a věnuje se mu, papouch jen kvete, nestrádá a hlavně se naučí všecko možný. Náš druhý senegaleček chodil i kakat na svou větev, poznal několik barev a vyváděl blbinky s hračkama (tvary, kroužky, prostě jako malé děcko). Rozumněl úplně všemu, co jsem řekla nebo po něm chtěla, hodně napodoboval zvuky, několik slov uměl a dokonce je spojoval do rozumných celků, jak se mu to hodilo. S tím řevem to nebylo nijak hrozný. Měl svůj zvláštní pokřik, když se nudil, nebo ráno si taky rád zakrákal. Je to ale pořád míň než amazoňani apod. Ještě jeden rozdíl oproti malým papouškům typu andulka: nechal se doslova dachmat v ruce, mazlit, hladit, pusinkovat, tohle vše vyžadoval a miloval. Měl rád všechny v rodině, ke každému měl svůj vztah, od každého chtěl něco jiného. Až mi děti trochu odrostou, aby měly rozum, tak jdu jedině do senegalečka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
19.3.14 21:42

:kytka: Všem moc děkuji za názory :kytka:
Nadchla jsem se pro něj a dnes jsem si jednoho dovezla :hug: Je naprosto úžasnej, celá rodinka se na něj klepeme a těšíme se na to, jak si ho vycvičíme :hug:
Papoušci jsou moc fajn :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
20.3.14 14:52

@ivculka Jé, to se máte, tak gratuluju a ať se má jak v bavlnce! :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
20.3.14 15:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
30.5.14 18:38

Zdravim. Sháníme papouška právě senegalskeho? Nemáte někde doporučeni. Nějakého chovatele..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.7.21 16:01

@ivculka ahoj, mohu poprosit info jak jste se Senegalcem spokojeni? Vse cajk, nezlobí, nelitujete výběru? Předem velmi děkuji za odpověď :_)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
19.7.21 19:26

@Desos ahoj, teď koukám na stáří diskuse a nemůžu uvěřit, že už ho máme 7 let :lol:
Je to vážně člen rodiny, jak to tu někdo psal;) Naučil se několik slov, nejdřív mami, tati ( to bylo asi nejčastější u nás :mrgreen: ) pak ahoj, Zoro- tak se jmenuje a dokonce pokrikuje na psa a píská na něj jako my:))) je to sranda s ním.
Teď je alergický na syna, který mutuje a asi špatně snáší jeho hluboký hlas, takže kdykoliv syn promluví, začne strašně řvát :lol: :lol:
Trochu klove, když se mu něco nelíbí, třeba náš kocour se mu obloukem vyhýbá :lol:
Jinak super, je to miláček :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný