Papoušek v bytě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
199
27.7.11 11:56

Posílám slíbené foto popocha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
27.7.11 11:57

Náš Saša Alexandr Veliký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
27.7.11 12:00

Saša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
27.7.11 12:07

Většinou nakupuji na mimibazaru Vyhnálek.Ale objevila jsem ted akci na 3kg krmiva za 96kč ZOOHOBBY.cz
Jinak dobrou chut všem,jdem obědvat.Máme játrovu omajdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
27.7.11 20:29

Ahoj holky,tak my máme doma žaka Jacka :-) Je to miláček,máme ho od mláděte a jsou mu 3 roky. Není náročný na úklid,velmi čistotný a učenlivý. Má svou deku na noční přikrytí,takže večer a ráno v pohodě a přes den mluví,nadává a napodobuje našeho psa a kočku různými zvuky,dokonce imituje kašlání,smrkání,prdění,zvonek atd. :lol: Nakupuji zrní a granule tady poblíž v okolí-mají všechno a za dobré peníze a stravu doplňuji buráky,chili papričky,ovoce a piškoty. Miluje pribiňáček :-D a drbání :-D Momentálně čekáme mimi a vůbec se toho nebojím.Takže žako též dobrá volba :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
27.7.11 23:39

Děkuju moc :)a je v pohodě na všechny členy rodiny??To je hrozný dylema jak se rozhodnout ja chtěla žaka vždycky po nějakych diskusich jsem se toho bála a ted bych ho zas brala ja se strasne bojim,abych ho spatne nevychovala a neznicila mu tak zivot..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
27.7.11 23:41

a žako je tvuj prvni papoušek? nikdy si nic jineho neměla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
28.7.11 09:26

Měla,ale jako malá…andulky a Roselu,ale ve 20 jsem uviděla u známých žaka a zamilovala si ho. Vyčetla jsem různé rady a koupila knížky,abych věděla co a jak. Na všechny členy rodiny je hodný,snese se i s kočkou a psem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
29.7.11 22:50

Sheyla,dnes jsem okukovala žaka ve zveráku za symbolickou cenu 28800kč.
Jinak mám dotaz?Saša se ted pořád odrbává,má takovou divnou hlavu?To se čistí nebo mu něco chybí?Předem děkuji za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
30.7.11 17:15

Ahojky,tak ve zveráku to mají kolikrát pěkně předražené. Koupila jsem Jacka od chovatele ze Šumperka a stál mě 19.000,ale dají se sehnat i levněji nebo dráž-určitě bych volila od mláděte,protože si dokáže naučit režim v domácnosti-ze zveráku jsou kolikrát vystresovaní a zlí.
Jinak Saša může přepeřovat a v tomto období dávám víc granulí,které mají vitamíny a doplním stravu o vajíčko-hlavně bílek,ten dobře působí na růst peří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
30.7.11 17:32

Holky a nevíte jaký jsou alexandři malý???Se žakem počkám začneme něčím menším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
1.8.11 18:15

Tak pokud je dotaz ještě aktuální, tak bych taky trochu přispěla se svými zkušenostmi. Odchovávali jsme žaky několik let, po té jsem je ručně dokrmovala (cca sto kusů určitě a potom jsem ještě dokrmovala amazoňany a kakaďáky), takže si myslím, že zkušeností mám dost, hlavně tedy co se žaků týká, protože ty jsme i odchovávli. A teď k dotazům, takže žaka bych k malým dětem nedoporučovala, jsou to individualisti a opravdu si v dospělosti oblíbí jednoho člena rodiny a ostatní zbytek téměř trpí, navíc žako je dost žárlivý a když se mu plně nevěnuješ, tak jak on chce, může se začít škubat a je těžké ho z toho dostat. Takže za mě žaka k malým dětem určo NEE.Ale pokud bys opravdu chtěla velkého papouška, tak bych doporučovala amazoňana modročelého, je to také velice inteligentní papoušek, který se naučí krásně mluvit a na rozdíl od žaka má rád všechny členy rodiny. Ale pozor, zásadně kupovat pouze MLADÉHO A RUČNĚ DOKRMENÉHO JEDINCE a hlavně né ze zverimexu. Nejlepší je najít si chovatele a papouška si sama ještě tak 14 dní sama dokrmovat, není to těžké a vznikne mezi vámi obrovské pouto. Sami si nastolíte svůj režim a papoušek si perfektně zvykne na nové prostředí. Jinak velký papoušek ručně dokrmený, nekřičí a nevymívá mozek, jak to někteří umí. jsou sice ukecaný a někdy si dokážou pěkně vynucovat pozornost (schválně bouchá hračkama v kleci, volá a pod.,abys ho pustila) ale v tomhle mají holky pravdu, když je čas spánku, prostě voliéru přikreješ dekou a je klid. No je toho hodně, když budeš chtít něco vědět, tak písni. Jinak to jsou opravdu výborní společníci, ale je to jako s dětmi, vychovávat, vychovávat, vychovávat, nebo ti přerostou přes hlavu. Takže to chce hodně času a trpělivosti a oni Ti to všechno vrátí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.11.12 15:30

Chtěla bych se poradit, máte někdo doma nějakého ptáčka (andulku, zebričku, korelu..)a zároveň kočku? Moji dceři se neuvěřitelně líbí ptáčci, pravidelně musíme chodit do zverimexu je pozorovat, v zoo dojdeme jn k nim :D ale mám doma dvě kočky (staré) a nevím, aby to dělalo dobrotu. Chtěla jsem pro ni i morčátko, ale ti ptáčci mi příjdou takoví čistější. Měli jsme doma andulku avím co se stává, když má vyloupané proso a litá naprázdno :D ale nepáchne :D zvažuju pečlivě, je to starost navíc a nevím nevím, ta naše andulka (už je to taky deset let) zemřela „na kočku“ ji asi nevydrželo srdíčko, jak se ta kočka zjevila. Tak nějak tuším, že by kočky jevily zájem, ale brzo by to byla rutina a kašlali by. Stejně jako u akvárka. Už nechytají ani mouchy, jsou lenivé a staré :) co si o tom myslíte? jste někdo v podobné situaci?.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
13.11.12 15:53

@marel
Ahojky. Máte krásného Sašu :palec:
Chtěla bych se zeptat jak je velký a kolik mu bylo na fotkách? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.11.12 15:57
@Saintpaulia píše:
@marel
Ahojky. Máte krásného Sašu :palec:
Chtěla bych se zeptat jak je velký a kolik mu bylo na fotkách? Děkuji :)

já obnovovala diskuzi:DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný