Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky chtěla bych poradit kdo má zkušenosti s choem papoušků byl to vždycky můj sen,ale když jsem bydlela u našich tak to nešlo teď bydlíme s přítelem sami tak si to můžu splnit.Vždycky jsem chtěla žaka,ale mám rok a půl starého syna a nevim jestli se i k dětem hodí takový paoušek? Nebo senegalce,ale o otm jsme četla ,že bývají agresivní.Pani chovatelkami psala,že žako k dětem je super,ale pořád se rozhoduji.Takže jestli máte někdo zkušenosti tak sem s nimi…Děěkuji
Andulka mi procvakne kůži na ruce naskrz, nevím, co by udělal zobák většího papouška s dětským prstíkem strčeným do klece
Asi by to nebylo hezké…
Tohle bych si hodně dobře rozmyslela a bude nutné mít oči na stopkách (ale to ostatně s každým zvířetem…)
Já mám jen tu andulku, ale Majda se i jí spíše bojí.
Hlavně chovat žaka není žádná sranda… Je to velký, velmi inteligentní pták a potřebuje spoustu péče a zkušenosti s chovem.
Je velmi společenský a potřebuje spoustu pozornosti, třeba několik hodin denně. Navíc může být hodně hlučný. Je potřeba si to pořádně promyslet, aby na něj člověk měl dost času, žije pár desítek let…
Ahoj, já mám doma papouška nádherného, ten má zhruba 40 cm. Máme ho už 10 let. Před třemi měsíci se nám narodil prcek a mám z toho docela vítr. Nejenže dokáže být strašně hlučný, až tě úplně bolí bubínky, ale hlavně má opravdu velkou sílu v zobáku a to není tak veliký jako žako. Mám hrůzu z toho, že malej někdy strčí prst do klece, protože ten malej prstík by uklovnul raz dva. Budeme muset být opravdu ostražití. Papoušci jsou skvělí, taky je miluju, ale tohle chce zvážit. Ale zas si myslím, že pokud máš papoušky opravdu ráda, tak za určitých podmínek a při určité dávce opatrnosti to může být v pohodě. Také záleží, jak bude ochočený. Jenom bych možná - pokud nemáš zkušenosti s chovem, volila na začátek něco menšího a nenáročnějšího, ale to už je OT..
Já bych spíš měla strach o papouška než o dítě. Takové batole nemá cit, trochu víc stiskne…
Navíc žako fakt vyžaduje pozornost, upíná se na jednoho majitele, prostě jako druhé dítě
. Leda, že byste si pořídili dva, aby měli společnost. Já mám samičku rozely pestré taky už 11 let. Jenže tenhle papouch je spíš jako kočka - panička je jí ukradená, hlavně že dostane nažrat a může se prolítnout
ale v tom je ta výhoda, že na mě není tak fixovaná. Slyšel oba jsem, že i rozela umí procvaknout prst, ale naše je v pohodě, nikdy mě nekousla, ani děti, jen tak jemně ozobává. Samotnou s dítětem je ovšem nenechávám, bylo by to nebezpečné pro oba. A na hluk si děti zvykly už v břiše, v tom problém nevidím.
No právě proto,že vím co všechno to obnáší to pořádně zvažuju než si nezodpovědně pořídit zvíře,které by pak strádalo a mohlo být i nebezpečné mojí vinou to bych v žádným případě nechtěla.Malého byych nenechala o samotě s žádným zvířetem a nejen s ptákem máme ještě psa krátkosrstou kolii a ač vím,že malého miluje nechá na sobě dříví štípat o samotě je NIKDY nenechávám.Sousedi měli žaka ručně dokrmeného byl super a když byli v práci vydržel i sám doma,ale nemohli mít děti,takže ho měli jako miminko.Koukala jsme do diskusi a nikde jsme nic nenašla jak se třeba sžije žako s rodinou ,kde jsou děti.Kamarádka ěla senegalce byl v pohodě,ale znám i rodinu co ho musela dát pryč,porotže stašně útočl na jejich syna šel mu do očí což nebyla sranda jak říkala ta chovatelka k dětem jedině žaka,ale co čtu celý večer majíí hodně moc složitou povahu.Je to šíleně těžký to rozhodování.
Ahoj holky!Od listopadu máme alexandra velikého.Chtěla jsem žaka,ale nakonec zvítězil Saša.Krásně nám mluví asi 40slov i krátší věty třeba ukaž prdel prdelko!A to mám 5 dcer,nejmladší bude mít 2 roky.Obden mu dělám klec,denně průběžně zametám.Krmivo pro papoušky kupuji vždy tak na 4měsíce a vyplatí se to i s poštovným.Ve zverimexu nehrozí,mají to šíleně předražené!Po O ho zakrývám,když jde malá spinkat a potom večer kolem 20h.Mám tmavou deku,takže je potichu nebo potichounku švitoří do té doby,než ho okřiknu!Moc nekříčí občas jen když napodobuje pláč malé nebo sanitku,to je pak slyšet až na ulici!
Má svůj režim a myslím si,kdo chce chovat papouška a má malé děti,proč ne?Jsou rodiny kde se plazí i hadi mezi dětmi,což zas já bych nemusela.
Ráda zodpovím i další dotazy.Nebo i vyfotím našeho Sašulenky. ![]()
My měli žaka 3 roky,přítel ho zdědil po tátovi,já mu ještě říkala,že ho přeci nedá pryč,když je po tátovi,no to jsem si dala,celý těhu jsem měla rýmu,průdušky,hrůza,lítala jsem po doktorech,a na alergologii mi řekli,že pták je nejhorší alergen,ten jejich trus,ať ho dáme pryč,i kvůli miminu,no vypadalo to,že půjdu spíš já,než pták,chlap si ho zamiloval,ale když jsem otěhotněla podruhý,byla jsem nekompromisní,šel,oni jsou to inteligentní tvorové,ale berou jen jednoho pána,takže ostatní kloval,a ten když chce,proklovne prst,peří všude,čistička není nic platná,zůstane to doma ještě hodně dlouho po něm,naučil se všechny zvuky,štěkal,mňoukal,vrzal jako dveře,uměl všechny naše vyzvánění,hodně hlučnej,když chcete mít klid,fakt to otravuje,ale nejhorší ty alergie
,a je to spouštěč
,může dítěti nastartoval alergii,kterou by jinak netrpělo,takže jestli vám tohle všechno nevadí,jdetě do něj,já z něj měla takovou schýzu,že jsem ho doma slyšela štěkat ještě dlouho po tom,co už tady nebyl ![]()
jůů ho%d mi sem foto
Já na alexandra koukala,ale myslela jsem,že se nenaučí napodobovat zvuky natož mluvit a jak máš staré děti? a bydlíš v bytě nebo v paneláku? je to fakt hrozný s tou alerhií? malej nan ic alergicky neni ani nikdo z rodiny ne a mam doma dva psi kolii a čivavu ![]()
vejísek,fotku hodím zítra,dcera má foták sebou.Jinak bydlím v cihlovém domě a byt máme malý.Nejmladším dcerám je 6,3 a nejmenší bude mít 2 roky.Než jsem si pořídila papouška byla jsem s holkama na alergologii a test na zvýřata,ptáky byl OK.Máme plísně jak ve starém baráku a u jedné dcery zareagoval trošku červeně na plísně,poněvadž v zimní období se mi dusí.
Ted k papouchovi,máme ho od chovatele a už trošku mluvil,což jsem také zírala.Máme ho v kuchyni,kde je největší provoz,takže se krásně učí,hlavně slovíčka mockrát denně používaná jdeme,šup,šup.super,nech toho a pak i sprostší. ![]()
Jo a když si papouška teda pořídíš, tak radši od chovatele než ze zveráku, ať si vybereš jakýkoli druh. A trochu si toho chovatele hoď do gůglu a proklepni, třeba před časem se přetřásala jakási chovná stanice na žaky, kde už ty ptáky množili s jakousi chorobou - papouščí aids. Prostě od chovatele papouch vyjde levněji a máš i větší jistotu, že je zdravý a ne nějaký divoch pašovaný třeba z Afriky. Jo a žakové, amazoňané a jiní vzácní papouši musí mít registraci CITES, musí mít kroužek s odpovídajícím číslem, tak to taky předem nastuduj jak to chodí, ať pak nemáš problémy.
Gina,souhlas.Náš Saša má vše co jsi napsala.Ze zveráku bych nechtěla ani to krmivo.
vejisek.včera jsem si objednala krmivo v akci a vždy koupím nějakou hračku,poněvadž papouch potřebuje změnu a dost vše zničí.Za 300kč na 5 měsícú i s hračkou to jde finančně,ne?
Děkuju moc
já se pořád rozhoduju jednou chci něco většího pak mám strach tak něco menšího a nakonec andulku a ty tři mi pořád nedaj spát
nevim co by bylo nejlepší a cena luxusní kde nakupuješ jestli se můžu zeptat? ![]()