Papoušek v bytě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
863
13.11.12 16:38

@MarieOVMUC
Aha, pardon já jsem si nevšimla :oops: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
13.11.12 20:16

Jé já mám 15ti letou peršanku a a 5 letou andulku a kluk má 2 morčata..takže malé ZOO. Plánujeme ještě rybičky :mrgreen:
Kočka už na to rezignovala, andulka je na lednici(proso i hovínka lítaj všude :) )Morčata když hodně běhaj taky občas nějakej bobek vyletí…

Ale copak bychom neudělali pro ty rozzářené dětské kukadla??Mimochodem naše kočka nejni predátor ale lovná zvěř páč naše princezna jí nedá pokoj a když jí uloví(plné ručky dlouhých chlupů)po bytě zní vítězný pokřik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
4.2.16 22:40

@kerolen Prosím tě a když ti uletí, vrátí se? Slyšela jsem, že někteří majitelé je nechají proletět a oni se vrátí. Nějak se mi to nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.2.16 22:46
@vejisek píše:
No právě proto,že vím co všechno to obnáší to pořádně zvažuju než si nezodpovědně pořídit zvíře,které by pak strádalo a mohlo být i nebezpečné mojí vinou to bych v žádným případě nechtěla.Malého byych nenechala o samotě s žádným zvířetem a nejen s ptákem máme ještě psa krátkosrstou kolii a ač vím,že malého miluje nechá na sobě dříví štípat o samotě je NIKDY nenechávám.Sousedi měli žaka ručně dokrmeného byl super a když byli v práci vydržel i sám doma,ale nemohli mít děti,takže ho měli jako miminko.Koukala jsme do diskusi a nikde jsme nic nenašla jak se třeba sžije žako s rodinou ,kde jsou děti.Kamarádka ěla senegalce byl v pohodě,ale znám i rodinu co ho musela dát pryč,porotže stašně útočl na jejich syna šel mu do očí což nebyla sranda jak říkala ta chovatelka k dětem jedině žaka,ale co čtu celý večer majíí hodně moc složitou povahu.Je to šíleně těžký to rozhodování.

Zije s nami manzeluv Amazonan, ktereho dostal jako dite. Papouskovi bude letos 38 let, tohle je potreba taky zvazit.
Ale jinak je to milacek a deti miluje, hlavne starsi ditko, ktere zna 13 let a mladsi osmilete se zase o nej stara a vyvadeji se sebou pekne kusy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1
20.6.16 17:24

Papušek horský doma...

Ahoj, hledám tady chovatelky, které mají doma i tohoto krasavce. Mám v plánu si ho pořádit, s chovatelem jsem domluvena na polovinu července a hledám někoho, kdo mi poradí a podělí se se zkušenostmi. Není to žako, je menší, ale klidný, dokonce jsem někde četla, že se přes den chová, jako kdyby byl nemocný.. vypadá tak - prostě asi „hnípe“.. Najde se tu někdo? Sid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
5.7.16 15:09
@Klaarynka píše:
@kerolen Prosím tě a když ti uletí, vrátí se? Slyšela jsem, že někteří majitelé je nechají proletět a oni se vrátí. Nějak se mi to nezdá.

Záleží na druhu a na jedinci. Jsou papoušci, kteří se skutečně vrátí, ale obecně bych to moc neriskovala. U nás například ale velmi dlouho chodil soused s Arou ven a co vím, tak ho snad ani nijak neměl ukotveného, prostě mu seděl na rameni a pokud se proletěl, tak se velmi rychle vrátil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
3.11.17 23:55

@kerolen
Dobry den, mel bych k vam dotaz. Doufam, ze mi poradite. Ziju v byte a chtel bych si poridit papouska žaka. Zkusenosti s velkymi papousky nemam ale jako dite jsme meli doma kanarky a andulky. Rad bych mel papouska ktery bude travit cas i mimo klec. Z tohoto duvodu bych si ho chtel taky poridit. Muj nejvetsim favoritem je papousek žako. Bydlim v bytovce a dousedy mam toleratni avsak by me zajimalo jak je žako hlucny? Jak velka klec by byla pro neho vhodna? Chtel bych ho mit v obyvaku 19m2 takze zase ne neco velikeho. Doma travim kazdy den nekolik hodin, takze budu mit dostatek casu se mu venovat. Precetl jsem si o nem snad vse co se dalo abych byl na nej pripraven. Je lepsi samecek nebo samicka? Papouska budu kupovat z inzeratu od chovatele. Jako vetsina lidi, chodim po-pa na cca 8-9 hodin do prace a pak jsrm doma. Vydrzi žaku tu dobu bez kontaktu semnou? Jak je na tom zako s nemocemi? Obcas jezdim na chatu 10km, zvladnul by toto semnou absolvovat? Mockrat dekuji za vycerpavajici odpovedi. Dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
3.11.17 23:58

@kerolen
Mam totis moznost koupit rocniho rucne odchovanyho zaka samicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
4.11.17 00:19

@Tomtomina roční bych nekupovala, to už si na tebe bude blbě zvykat. Ideál je dokrmovaný a koupit ho 4 měsíčního, kdy už umí jíst sám. Klec musí mít takovou, aby mohl roztáhnout křídla a zamávat jimi. U žaků je běžné, že si vybírají opačné pohlaví, samička upřednostňuje muže a sameček ženu. Druhého partnera může i napadat, žárlí. A taky se moc nehodí k malým dětem. Když už velkého mazlíka, tak kakadu. Ten má rád všechny členy rodiny, neutočí jako žakouš a je hodně mazlivý, ale zase se nenaučí mluvit jako žako. Jo a bacha na nádobí s teflonem, je pro papoušky toxický. Už po dvou hodinách dostává krvácení do plic a do 24 hodin umírá. My vyřadili všechno s teflonem. Jinak vše je v literatuře. Doporučuji koupit knihu „Proč můj papoušek“ je tam všechno. O nemocech, ochočování atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.11.17 16:15

@zelená7
Ktery papousek zako by byl vhodnejsi? Samicka nebo samecek a nebo je to jedno. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
4.11.17 21:23

@Tomtomina Tak otázka je, jestli žijete sám nebo s přítelkyní. Celkově jsou lepší samičky. Samečci jsou agresivní v období puberty cca 3-4 roky mění na čas povahu. Z hodného žakouška je agresor. Samičky jsou v poho. Pokud budete mít samičku a jste sám, žádný problém. Pokud si ovšem najdete časem přítelkyni, bude na ni žárlit a útočit. Ale pokud už někoho máte a bude vyrůstat s oběma, mělo by to být ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.11.17 23:36

@zelená7
Zatim jsem sam ale navstevy jsou u me časté, tak snad si zvykne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.11.17 08:13

@zelená7
Chtel bych se zeptat. Chtel bych si poridit papouska zaka. Nejlepe samicku a stari cca 4 mesice. Jenze vaham s tak trochu se bojim ho koupit nekde v interatu. Muze mi nekdo prosim doporucit dobreho chovatele techto papousku ktery by mi i kolem neho vse poradil. Chtel bych si ho koupit nejdele do poloviny prosince kdy mi zacne dovča a muzu s nim byt pro zacatek porad. Avsak pripraveny k porizeni uz jsem ted. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
5.11.17 10:03

@Tomtomina Podívejte se na ifauna.cz. Tam jsou prověření chovatelé a je tam spousta inzerátů s nabídkou žaka. Mrknu se Vám a napíšu sem mail nebo tel. č na chovatele. A pro info žako podléhá CITES. Musíte si ho registrovat na kraji, kde žijete, ale to Vám chovatel všechno řekne. Ty čísla nebo maily Vám pošlu do zprávy, ať to tu nešířím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.11.17 10:27

@zelená7
Mockrat dekuji.

edit admin - odstraněn email

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek