Pár dní mezi MD a RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pár dní mezi MD a RD
Ahoj, mám dotaz zda někdo ví jak to je.
Mateřská mi končí 27.8. a rodičák mi budou platit až od 1.9. A co ty 4 dny(28-31.8.)?Proplácí se taky?
Předem díky za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, jsem si téměř jistá, že neproplácí ![]()
Ještěže to je jen pár dní. Horší to maj mamči, kterým končí MD na začátku měsíce a za ty dni od začátku měsíce překročí těch 7600 třeba a pak už v tom měsíci nemají nárok na RD - tu vyplácí jen, když v tom měsíci nepřekročí MD výši RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, tím že máš PPM ty dny v srpnu větší než je výše RP, tak už na RP nemáš nárok a budeš ho dostávat až od září.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RP se nikdy nevyplácí jako poměrná část, ale pouze celá částka za daný měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tezi píše:
RP se nikdy nevyplácí jako poměrná část, ale pouze celá částka za daný měsíc.
S první půlkou souhlasím
s druhou ne, v případě, že je PPM za část měsíce například 5000,–, tak je v daném měsíci nárok na RP ve výši 2600,– Prostě v přechodném měsíci je nárok na doplatek do výše RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak takhle to tedy je. ![]()
Dík za poučení, už jsem chytřejší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky a jestli se můžu zeptat podobně…
co mám dělat, když mi končí RD v listopadu 2010, mezitím mi skončila prac. smlouva v zaměstnání, takže na PPM nemám nárok a budu tedy pobírat až další RD od narození druhého dítěte a termín mám 20.2.2011. Co mám tedy dělat ty dva měsíce mezi tím? Mám se jít hlásit na pracák nebo co podniknout?
díky za radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, máš 2 možnosti, buď se přihlásit na UP nebo na zdravotní pojišťovně nahlásit, že pečuješ o dítě do 7 let věku. Obojí má stejný efekt, stát za tebe bude platit zdravotní.
Výhodou registrace na UP je, že dostaneš cca 3000,– podporu, ale zas tam budeš muset tu a tam docházet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak když tam budu nahlášená jen dva měsíce do porodu, tak to tam asi mockrát nebudu muset ne
no nějaká koruna by se samozřemě hodila, než být dva měsíce bez peněz. Manžel taky teď moc výplaty nedostává a nečekám, že to bude do t doby lepší-dvě mu dluží a to co dostává,tak s 3-týdením zpožděním, tak abych byla ještě já uplně bez peněz… ![]()
a co sociální, to si platit nemusím?
Jinak díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne sociální se platit nemusí a péče o dítě do 4 let se počítá na důchod jako odpracované roky, takže to je v pohodě.
Je fakt, že 2 měsíce se dají přežít a většinou jsou tam úředníci celkem normální a chápou, že 2 měsíce před porodem tě nikdo nezaměstná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nooo-o těch úřednících…tady jsou teda děsní, kdo se tu chystá na pracák, tak se na to psychicky připravuje už předem, protože jsou tu docela nepříjemní-jako že je hrozně obtěžuješ, že tam vůbec lezeš a vždycky důrazně poznamenají, že jako ale musíš dělat něco i sama a ne se spolíhat jen na ně. Jako by to normální člověk dělal. Ze svých blízkých nevím o nikom, komu by práci našel pracák. Vždycky si ji našel dřív sám. Já tam naštěstí ještě nemusela a i teď tam zatím pujdu jako prostě jen tak, na vyplnění času. Ale to už je jiná debata.
Díky za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit