Pár dní mezi MD a RD

9511
31.7.10 23:26

Pár dní mezi MD a RD

Ahoj, mám dotaz zda někdo ví jak to je.
Mateřská mi končí 27.8. a rodičák mi budou platit až od 1.9. A co ty 4 dny(28-31.8.)?Proplácí se taky?
Předem díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1371
1.8.10 07:39

Ahoj, jsem si téměř jistá, že neproplácí :-(
Ještěže to je jen pár dní. Horší to maj mamči, kterým končí MD na začátku měsíce a za ty dni od začátku měsíce překročí těch 7600 třeba a pak už v tom měsíci nemají nárok na RD - tu vyplácí jen, když v tom měsíci nepřekročí MD výši RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
1.8.10 08:31

Přesně tak, tím že máš PPM ty dny v srpnu větší než je výše RP, tak už na RP nemáš nárok a budeš ho dostávat až od září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
1.8.10 08:39

RP se nikdy nevyplácí jako poměrná část, ale pouze celá částka za daný měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
1.8.10 08:52
tezi píše:
RP se nikdy nevyplácí jako poměrná část, ale pouze celá částka za daný měsíc.

S první půlkou souhlasím :-) s druhou ne, v případě, že je PPM za část měsíce například 5000,–, tak je v daném měsíci nárok na RP ve výši 2600,– Prostě v přechodném měsíci je nárok na doplatek do výše RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
1.8.10 09:06

Aha, tak takhle to tedy je. :think:
Dík za poučení, už jsem chytřejší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
1.8.10 09:47

ahoj holky a jestli se můžu zeptat podobně…
co mám dělat, když mi končí RD v listopadu 2010, mezitím mi skončila prac. smlouva v zaměstnání, takže na PPM nemám nárok a budu tedy pobírat až další RD od narození druhého dítěte a termín mám 20.2.2011. Co mám tedy dělat ty dva měsíce mezi tím? Mám se jít hlásit na pracák nebo co podniknout? :nevim: díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
1.8.10 10:39

No, máš 2 možnosti, buď se přihlásit na UP nebo na zdravotní pojišťovně nahlásit, že pečuješ o dítě do 7 let věku. Obojí má stejný efekt, stát za tebe bude platit zdravotní.
Výhodou registrace na UP je, že dostaneš cca 3000,– podporu, ale zas tam budeš muset tu a tam docházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
1.8.10 13:24

tak když tam budu nahlášená jen dva měsíce do porodu, tak to tam asi mockrát nebudu muset ne :-) no nějaká koruna by se samozřemě hodila, než být dva měsíce bez peněz. Manžel taky teď moc výplaty nedostává a nečekám, že to bude do t doby lepší-dvě mu dluží a to co dostává,tak s 3-týdením zpožděním, tak abych byla ještě já uplně bez peněz… :roll:
a co sociální, to si platit nemusím?
Jinak díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
1.8.10 14:13

Ne sociální se platit nemusí a péče o dítě do 4 let se počítá na důchod jako odpracované roky, takže to je v pohodě.
Je fakt, že 2 měsíce se dají přežít a většinou jsou tam úředníci celkem normální a chápou, že 2 měsíce před porodem tě nikdo nezaměstná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
1.8.10 19:17

nooo-o těch úřednících…tady jsou teda děsní, kdo se tu chystá na pracák, tak se na to psychicky připravuje už předem, protože jsou tu docela nepříjemní-jako že je hrozně obtěžuješ, že tam vůbec lezeš a vždycky důrazně poznamenají, že jako ale musíš dělat něco i sama a ne se spolíhat jen na ně. Jako by to normální člověk dělal. Ze svých blízkých nevím o nikom, komu by práci našel pracák. Vždycky si ji našel dřív sám. Já tam naštěstí ještě nemusela a i teď tam zatím pujdu jako prostě jen tak, na vyplnění času. Ale to už je jiná debata.
Díky za rady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat