Porodné pro prosincové děti?

2673
30.7.10 14:43

Porodné

Prosím Vás jak to bude s porodným?Děti narozené ještě v prosinci tohoto roku dostanou vyplacené porodné v lednu normálně ne?Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101702
30.7.10 15:25

Ještě se nic nerozhodlo, takže zatím je stále vše při starém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
30.7.10 15:25

Liduš zatím není důvod, proč by ani ty lednové miminka nedostaly porodné :wink: :palec: Zda to tak zůstane nikdo neví, ale myslím, že ty se nemáš čeho bát, pokud máš termín v prosinci :wink: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
30.7.10 15:32

No koukám že nemáte čerstvé info takže asi vás zklamu.. rozhodnuto už je , porodné zrušily od prvního ledna.
 http://domaci.ihned.cz/…y-korun-mene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
30.7.10 15:38
onionka píše:
No koukám že nemáte čerstvé info takže asi vás zklamu.. rozhodnuto už je , porodné zrušily od prvního ledna.

To, že něco napíší novináři jako hotovou věc ještě neznamená, že to bylo schváleno. Vláda ještě ani nedostala důvěru, pak musí vytvořit návrh zákona či novely, která toto změní, pak tento návrh jde do parlamentu a musí projít minimálně přes jedno, možná přes dvě čtení (to přesně nevím), pak ho musí schválit senát (na podzim jsou senátní volby a není jisté, že koalici zůstane většina i tam) a podepsat prezident.
Takže i to, že má aktuální vláda v poslanecké sněmovně většinu neznamená, že to od 1.1.2011 bude platit, stačí si vzpomenout jak dlouho dokázala ODS blokovat návrat mateřské na původní úroveň a to taky byla v menšině.

Štve mi, že koalice o něčem jedná, novináři to napíší a 90% lidí to jak ovce berou jako něco co platí…

Nehledě na to, že Liduš se má dítko narodit v prosinci, takže v tom případě i v případě schválení by porodné normálně dostala.

Příspěvek upraven 30.07.10 v 15:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
30.7.10 15:38

Onionka a najdeš mi to prosím někde na čssz? :wink: Pokud umím číst, tak je tam všude slovo „zruší“ ne „zrušila“ … čili nic zrušeno ještě není, alespoň dle mě :nevim: :think: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
30.7.10 15:41
Weruska píše:
Onionka a najdeš mi to prosím někde na čssz? :wink: Pokud umím číst, tak je tam všude slovo „zruší“ ne „zrušila“ … čili nic zrušeno ještě není, alespoň dle mě :nevim: :think: :cert:

Souhlas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
30.7.10 15:42

Nemá cenu se hádat, sory za info :-D
však stejně uvidíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
30.7.10 15:45

Jo jo,uvidíme jak to bude,já mám termín 28.12. tak kdoví,jestli to miminko stihne a nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
30.7.10 15:46

Já netvrdím, že to nakonec neprojde, je pravděpodobné, že jo, jen mi vadí jak v článcích ze všeho dělají hotovou věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
30.7.10 15:47
j.a.n.i1 píše:
Já netvrdím, že to nakonec neprojde, je pravděpodobné, že jo, jen mi vadí jak v článcích ze všeho dělají hotovou věc.

ono to už jinak nebude… aspon jsou na to lidi připravení dřív. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
30.7.10 15:59
onionka píše:

takže na porodné budou mít zase nárok jen nemakačenka :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
30.7.10 16:02

mabit to není pravda, já jsem na pracáku a nárok na to mít nebudu, takže zase nejde házet všechny do jednoho pytle :wink:

Bohužel to asi vážně projde, jen mě štve, že to dají s platností od nového roku, to prostě člověk nemá na výběr, když už je těhotný :pocitac: :pocitac: :pocitac: :cert: :cert: :cert: Si termín porodu přece nevyberu :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
30.7.10 16:07

Mabit taky mě to štve… nechat to všem na první dítě by mi přišel rozumný kompromis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
30.7.10 16:15

jani1 tak tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie