Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den, prosím uživatelky Gynexu o pár rad. Pročítala jsem si diskuze, ale jsem spíš zmatená. Rozhodla jsem se tento měsíc vyzkoušet, snažíme se krátce 2. měsíc, tentokrát to nevyšlo začala jsem špinit a počítám, že zítra bude 1. den cyklu. Mám docela dlouhé cykly minulý 34 tento 37, ovulaci poznám mám ji bolestivou. Mám hormonální nerovnováhu (akné) na které zabírá pouze HA. Zvolila jsem Gynex, aby mi dal trošku hormony do kupy, popř. zkrátil cyklus a pomohl otěhotnět. Mám ale pár dotazů:
1. Můžu ho začít brát 2.-3. DC?
2. Můžu ho brát i přes ovulaci, když se má brát 3 týdny nebo jen do ovulace. Co když mi ovulaci posune třeba na 14 DC, to ho mám přestat brát nebo ho brát ty 3 týdny a pak vynechat. Na toto se názory velmi různí.
3. Nemůže se stát, že mi úplně rozháže cyklus nebo dokonce vymizí ovulace?
4. Někdo psal, že po Gynexu neměl již bolestivou ovulaci, ale já ji podle toho poznám, mám raději dělat ovu testy, abych ji neprošvihla?
Děkuji všem ![]()
@Dee29 Celkem chápu, že bys chtěla znát odpovědi, ale ono je to právě o tom, že na každou ten Gynex působí jinak, takže nezbývá, než zaexperimentovat sama na sobě.
Mám taky nepravidelnou menstruaci, pleť to samé - pěkná byla jen s HA.
Vyzkoušela jsem Gynex a první cyklus krásných 28 dní, další cykly to už byla moje stará dobrá klasika.
Brala jsem to 3 týdny od prvního dne MS, ale spíš jen proto, aby se mi to dobře počítalo.
Mám jen poznámku k bodu 2. Gynex obsahuje i nemalé množství kontryhelu, který se má užívat (při pití výluhu) jen do ovulace, protože způsobuje stahy děložní svaloviny, což je po ovulaci, kdy se případné oplodněné vajíčko snaží v děloze uchytit, nežádoucí. Já osobně Gynex při snažení se užívám jen 1.DC-OVU
@Dee29
pokud víš kdy máš ovulaci tak se bere jen do ovulace a pak už ne - pak zase až na začátku cyklu. POkud nevíš kdy máš ovulaci, bere se tři týdny a pak je pauza zase až do 1dc.
Je to proto že kontryhel který gynex obsahuje zpusobuje menší stahování dělohy a kdyby se třeba zadařilo ( což se pozná až později ), tak by se MOHLO stát že třeba raně potratiš..proto se po ovulaci už nebere..
Mužeš začít brát i 2-3dc klidně.
to že ti rozháže cyklus se stát muže - na každého to pusobí jinak - mě cykly zkrátil
Ahoj, ja brala 7 kapek denne, do ovulace. Zacala jsem asi 4.den cyklu. Hned prvni mesic brani jsem otehotnela. Takze velmi doporucuji! Snazili jsme se pres pul roku a az po gynexu se povedlo. Dnes jsem byla u dr. jsem 7+1 a mame srdecni akci ![]()
@Dee29 testy, ten mesic co se zadarilo jsme meli sex v den pozitivniho testu (31.3.) a potom 2.4., predpokladam ze ovu byla 1.4. Takze behem toho mesice jsme meli jen 2× sex a byslo to. Vdecim za to hlavne gynexu ![]()
@Dee29 dekuju
Ja delala testy asi pul roku, ale hlavne kvuli tomu, ze oba s manzelem delame( ja uz ne, ksem na mescholence) na smeny, takze jsme se malokdy sesli ve spravny cas mebo mebyla chut na sex. Takhle podle testu jsme proste museli ![]()
Takze kup gynex a testy a sup na to, urcite se povede, drzim pesti. A az se zadari, tak dej vedet ![]()
@zpc h
ahoj, píšu jak pokračuji s Gynexem. Začala jsem ho brát zhruba 5 DC. Přišel trochu později, ale včera nebo dnes mám ovulaci, tj. 14 nebo 15DC, cítím bolest oba dny, není tak intenzivní jako dřív, ale určitě je to ovu. Takovou změnu jsem ani nečekala, že ho budu brát týden a dostanu předpisově ovu 14dc, protože v minulých cyklem byla až 23 DC. Tak jsem zvědavá, snažili jsme se včera a předevčírem. Nevadí, že jsem si Gynex vzala ještě dnes, jen jednou denně? Dál už ho brát nebudu.
@Dee29 nevadi a drzim pesti
ja mela uz 9 dpo slabou carku na tt, tak ti ji take preji ![]()
@zpc h píši, jak jsem slíbila, dnes 14dpo v den očekávané ms začínám špinit, takže ms dorazí.
Zkusím kapat ještě další cyklus a uvidíme, snad to vyjde.
@Dee29 test si nezkousela? Ono se spineni muze objevit, ale ms se nemusi rozjet. Drzim palce at se brzy zadari ![]()