Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vzhledem k tomu, ze homeopatika neobsahuji zadnou ucinnou latku, tak je vem uplne klidne ![]()
Potvrzuju, že na miminko to mít ŽÁDNÝ vliv nebude. Jak už bylo řečeno, není tam účinná látka, takže nemá mlíkem co přecházet.
Klid ![]()
@Jankap teda jeste mi to vrta hlavou
ne ze bych vam neverila, jen tedy mi to asi hlava nebere
kdyz to dokaze ovlivnit me, tak jakto ze to neovlivni miminko? A tim, ze se muj stav zhorsi, napr. bolesti hlavy, zubu, navaly a unava, to preci taky muze mit vliv na mliko nebo ne?
Dekuji a omlouvam se za vsetecne otazky!
Princip homeopatie je poměrně složitý, sama jsem se v tom dlouho neorientovala a ani to neumím nějak jednoduše vysvětlit, snad to vysvětlí někdo povolanější, ale už dlouho homeopatii využívám a jsem s ní spokojena, stejně tak ji doporučuji jak nastávajícím maminkám, tak u miminek a dalších dětí se kterými pracuji, takže ze zkušenosti mohu říct, že opravdu funguje a pro těhotné, kojící, i malé děti je bezpečná (samozřejmě vhodně zvolená). Hodně toho je popsáno na internetových stránkách svět homeopatie, ale pokud máš přímo na míru od homeopata, tak to je samozřejmě nejlepší
Určitě se tedy nemusíš bát ![]()
@peta h diky moc! Sem rada ze nejsem jedina kdo v tom slozitem principu neorientuje moc dobre ![]()
Dekuji za uklidneni, tak ted uz jen doufat, ze homeopat zvolil vhodnou medikaci
(calcarea carbonica 200c, i kdyz v lekarne mi dali 200ch, pry to je to same).
@Anonymní píše:
@Jankap teda jeste mi to vrta hlavoune ze bych vam neverila, jen tedy mi to asi hlava nebere
kdyz to dokaze ovlivnit me, tak jakto ze to neovlivni miminko? A tim, ze se muj stav zhorsi, napr. bolesti hlavy, zubu, navaly a unava, to preci taky muze mit vliv na mliko nebo ne?Dekuji a omlouvam se za vsetecne otazky!
Vem to takhle: Když tě v rámci zhoršení začne bolet hlava, tak jasně, že to může mít vliv na celou rodinu! Muž si možná řekne: „Taky by se ta moje stará mohla na mě víc usmívat!“ A mimčo si asi řekne: „Himlhergot, dneska mě ňák málo chová, místo toho má na hlavě studený hadr, no to je teda hrooooozný!“
Ale žádná část léku ani miminku, ani tvému manželovi do těla nepřechází.
Ano, 200c je stejné jako 200ch. Někteří výrobci značí tuto potenci jako „Centesimální“, jiní jako „Centesimální podle Hahnemanna“, jde o zvyk.
V pohodě sem zase napiš další otázky. Je lepší se ptát, než se trápit nějakými strachy ![]()
@Jankap no tak zkusim jeste jednu
nebudete nahodou vedet, ta calcarea carbonica 200c je ok? Na stav kuze, vyrazky, akne atd?
dekuji!!
@Anonymní píše:
@Jankap no tak zkusim jeste jednunebudete nahodou vedet, ta calcarea carbonica 200c je ok? Na stav kuze, vyrazky, akne atd?
dekuji!!
Jestli je ok, to se ukáže podle reakce. Zhoršení a zlepšení je ok.
Ale ano, dává se i na kožní problémy.
@Jankap dekuji, sem z toho takova nejaka nervozni, tak radsi overuji
hezkou nedeli!
Dobry den, potykam se po porodu se spatnym stavem pokozky a celkove tela, pocitam ze nasledkem porodu a kojeni. Nechci brat zadne leky, antibiotika ani kortikoidy, kojim opravdu casto.
Byla mi doporucena homeopatka, po prvnim sezeni predepsana medikace na 1 den, ze pak prijde zhorseni a pak by melo prijit zlepseni.
Trosku panikarim, jestli mlikem neprejdou homeopatika i do miminka, aby na nej nemela take vliv, at uz s tim zhorsenim po prvnim vzeti, nebo i nejakou zmenou na jeho psychice/povaze.
Dekuji za rady/zkusenosti!