Silicea AKH

152
8.4.15 22:31

Silicea AKH

Dobrý večer, máte někdo zkušenosti s těmito homeopatiky. Mám velice dobré doporučení od kamarádky, budu ho kupovat určitě, ale zajímají mě i jiné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2853
8.4.15 22:36

Mám zkušenost jen se silicea 5CH na dutiny a mě tedy pomohla, ale toto je něco jiného, tak to Ti moc nepomůžu, ale s dovolením si počkám na odpovědi, též mě to zajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
8.4.15 22:54

Mě to doporučila kamarádka, která bydlí v problémové oblasti, ohledně ovzduší. Takže její dcera trpěla respiračními problémy a teď, když užívá tohle homeopatikum, tak je nemocnost minimální :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
8.4.15 23:11
@maryska píše:
Mě to doporučila kamarádka, která bydlí v problémové oblasti, ohledně ovzduší. Takže její dcera trpěla respiračními problémy a teď, když užívá tohle homeopatikum, tak je nemocnost minimální :) :) :)

Mělo by se zhodnotit, zda respirační problémy nebyly pouze potlačené, tedy zda je nenahradil jiný problém (podle schématu „mažu ekzém kortikoidy, ekzém zmizí, ale objeví se astma“).
Homeo se nemá užívat dlouhodobě. Správný lék dávám jeden den a účinek přetrvá po dlouhou dobu. Takže kamarádka by měla zkusit lék vysadit. Pokud se problémy vrátí, nebyl to dobrý lék.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
13.6.15 13:19

@Jankap Mně bylo toto homeopatikum doporučeno pro podporu chuti jídla u dvouhletého syna. Nikde jsem se ale o takovém účinku nedočetla. všude jsem se dočetla, že je spíše pro zlepšení imunity. Nevíte někdo, zda účinkuje i na podporu chuti k jídlu, mám ho nasazovat? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
14.6.15 20:14
@Janazzzz píše:
@Jankap Mně bylo toto homeopatikum doporučeno pro podporu chuti jídla u dvouhletého syna. Nikde jsem se ale o takovém účinku nedočetla. všude jsem se dočetla, že je spíše pro zlepšení imunity. Nevíte někdo, zda účinkuje i na podporu chuti k jídlu, mám ho nasazovat? Děkuji.

Jano, podpoří chuť k jídlu JEN v případě, že tvůj syn potřebuje Siliceu jako první celkový lék. A to na dálku nelze hodnotit.

V homeopatii neexistují léky na imunitu, na chuť k jídlu, na zhubnutí,… Funguje to tak, že každý dobře určený celkový lék odstraní aktuálně nejzávažnější problémy, zlepší obranyschopnost organismu… prostě zlepší celkový stav toho člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
14.6.15 21:20

@Jankap Což nevím, jestli Silicea je to, co mu chybí. Myslíte, že ho tedy mám zkusit nasadit, že mu to nemůže uškodit? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
14.6.15 22:24
@Janazzzz píše:
@Jankap Což nevím, jestli Silicea je to, co mu chybí. Myslíte, že ho tedy mám zkusit nasadit, že mu to nemůže uškodit? Děkuji.

Pokud ta Silicea bude úplně mimo, tak neudělá nic.
Ale pokud bude v nějakém ohledu hodně podobná léku, který by potřeboval, tak může zhoršit stav. Sice dočasně, ale zbytečně.
Já vím, že se v reklamě říká, že homeo nemůže ublížit. No, reklama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
14.6.15 22:31

@Jankap No a teď babo raď, jestli je tedy nasadit :D Děkuji ale za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
14.6.15 23:45

@Janazzzz,
ne, v takové situaci bych nepokládala za rozumné Siliku nasadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
18.3.16 09:53

Vidím, že diskuze už je starší, přesto se zeptám, možná konkrétně Jankap. Dostala se mi do ruky brožura Homeopatie pro děti, tuším, že se to tak jmenovalo. Portálu Buďte zdraví, Alexander Fesik. Podle brožury jsem vytipovala, že moje dcera je typ Silicea se znaky Argentum Nitricum. Mohla bych kombinovat tato dvě homeopatika? U nás v okolí bohužel žádný homeopat není, abychom mohli s dcerou na osobní konzultaci, tak se to snažím řešit takto. Dcera trpí poslední rok na respirační onemocnění, která se stále vracejí. Je citlivá na jakékoliv změny, ve škole se bojí mluvit před kolektivem, občas se jí pak stane, že se zakoktá, má velice ráda sladké, vyžaduje ho každý den, je hubená vysoká, spíše zimomřivá. Podle těchto popisů mi právě vyšla ta Silicea a Argentum Nitricum. Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
18.3.16 22:16
@Veronika28 píše:
Vidím, že diskuze už je starší, přesto se zeptám, možná konkrétně Jankap. Dostala se mi do ruky brožura Homeopatie pro děti, tuším, že se to tak jmenovalo. Portálu Buďte zdraví, Alexander Fesik. Podle brožury jsem vytipovala, že moje dcera je typ Silicea se znaky Argentum Nitricum. Mohla bych kombinovat tato dvě homeopatika? U nás v okolí bohužel žádný homeopat není, abychom mohli s dcerou na osobní konzultaci, tak se to snažím řešit takto. Dcera trpí poslední rok na respirační onemocnění, která se stále vracejí. Je citlivá na jakékoliv změny, ve škole se bojí mluvit před kolektivem, občas se jí pak stane, že se zakoktá, má velice ráda sladké, vyžaduje ho každý den, je hubená vysoká, spíše zimomřivá. Podle těchto popisů mi právě vyšla ta Silicea a Argentum Nitricum. Děkuji za radu

Veroniko,
homeopatie není jen jedna, ale má různé směry. Homeopaté různých směrů zastávají rozdílné názory. Takže někteří vidí kombinování léků jako normální, jinde není přípustné.

Já říkám, že kombinování léků NENÍ vhodné. Pokud dojde ke zhoršení, nevíš, který lék to způsobil. Nebo kombinace obou? Nelze to zjistit. To samé u zlepšení. Něco se zhoršilo a něco zlepšilo, který lék způsobil co? Nelze to zjistit. Takže to je jeden důvod, proč NEDOPORUČUJU podat tyto dva léky.

Druhý důvod je, že sklon k určitému druhu nemoci je problém, který jednoznačně patří do rukou profíka. Laik není schopen určit správný lék podle nějaké brožurky nebo knížky. Nesprávný lék nejen že neléčí, ale může i stav zhoršit. Homeopatická léčba se tedy nedá dělat způsobem pokus/omyl.

Posílám ještě SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
10.10.17 09:32

Ahoj oživuji diskusi, máte zkušenosti s podáváním u dětí? pomáhá, nepomáhá? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
30.1.18 22:44

Silicea

@Markétka5 píše:
Ahoj oživuji diskusi, máte zkušenosti s podáváním u dětí? pomáhá, nepomáhá? díky

Nám rozhodně pomohla. Syn skoro celou školku trpěl na rýmy s hustým hlenem. Nosí brýle a často plakal, že ho bolí oko. Oční řekla, že to může být, jak jsou ty dutiny propojené. Měl několikrát antibiotika do nosu i očí a zachvíli byla rýma zpět. Poté nám homeopatka doporučila siliceu a je konečně pokoj.
Za mě teda doporučuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.2.18 08:54

Sillicea

Dobrý den, jaké máte dávkování prosím? A synek vycucá nebo rozpoouštíte ve vodě? Dáváte na noc? Docela se v těch informacích plácám, tak bych potřebovala od někoho zkušeného :)Dcerka (2 roky) je také neustále nemocná, vždy chytne od starší, která to přejde již dobře, ale u téhle malinké je to vždy na antib. a na dlouho :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová