Paragraf a na hodinu do práce?

1413
13.3.17 19:01

Paragraf a na hodinu do práce?

Ahoj, poradil by mi prosím někdo? Jsem s dcerou doma na paragraf a psala mi šéfová, zda bych mohla přijít aspoň na hodinu do práce. V práci se musím přihlásit do PC, takže by bylo prokazatelné, že jsem tam byla a jak dlouho. To se musí někde hlásit, nebo jak se to dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4156
13.3.17 19:06

Jestli myslíš paragrafem očr, tak můžeš do práce klidně na celý den. Mzdovka ti to potom na formuláři vyplní. Já tak chodím běžně, když seženu hlídání. Pokud mi to vyjde dohromady na celý den, tak mi na konci vyplní mzdovka, že jsem jeden nebo i více dnů pracovala. Pokud je to méně, tak mi to v práci evidují jako náhradní volno, které si mohu později vybrat.
Hlásit se to nikde nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
13.3.17 19:31
@lecijasek píše:
Jestli myslíš paragrafem očr, tak můžeš do práce klidně na celý den. Mzdovka ti to potom na formuláři vyplní. Já tak chodím běžně, když seženu hlídání. Pokud mi to vyjde dohromady na celý den, tak mi na konci vyplní mzdovka, že jsem jeden nebo i více dnů pracovala. Pokud je to méně, tak mi to v práci evidují jako náhradní volno, které si mohu později vybrat.
Hlásit se to nikde nemusí.

No počkej, přeci podepisuješ na formuláři že jsi pečovala o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.3.17 19:32

Taky mě aktuálně zajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
13.3.17 19:39

Ano, fakt jde jít do práce, když si zajistíš péči o dítě jinak. já to dělám poměrně často, že si v rámci mojí OČR vezme manžel na jeden den homeoffice )nebo objednám chůvu), pohlídá dítě a já si pak vyplním na formuláři o ukončení OČR, který den jsem byla v práci. Ten ukončovací formulář na to má speciální kolonku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.3.17 19:45

Jde to, za ten den ti pak nevyplatí očr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
13.3.17 19:49

@Lama Lama @nozu Tak to se musím mrknout. ;) Díky za info. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1413
13.3.17 19:49

Mě právě ale jde o To, že my jsme vypláceni od hodin přihlášených na tom PC. Takže bych vlastně byla vyplacena 2× jednou od zaměstnavatele a jednou ze sociálky. Tam ta hodina v počítači nejde odečíst a nemůžu se přihlásit ani přes nikoho jiného, protože každý má svůj program. A šla bych jen na tu hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.3.17 19:52
@katrih píše:
Mě právě ale jde o To, že my jsme vypláceni od hodin přihlášených na tom PC. Takže bych vlastně byla vyplacena 2× jednou od zaměstnavatele a jednou ze sociálky. Tam ta hodina v počítači nejde odečíst a nemůžu se přihlásit ani přes nikoho jiného, protože každý má svůj program. A šla bych jen na tu hodinu

tak ze systému to asi do sociálky neletí, takže jde jen o to, zda tě reálně pak vyplatímzdu a co vyplní do toho papíru pro sociálku.
Každopádně pracovat můžeš. Ale na hodiny se nehraje bud jsi pracovala nebo ne pro daný den.
když si to nenecháš zaplatit a prostě jen do práce dorazíš, tak to podle mě není nijak nelegální. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1413
13.3.17 20:01
@Lama Lama píše:
tak ze systému to asi do sociálky neletí, takže jde jen o to, zda tě reálně pak vyplatímzdu a co vyplní do toho papíru pro sociálku.
Každopádně pracovat můžeš. Ale na hodiny se nehraje bud jsi pracovala nebo ne pro daný den.
když si to nenecháš zaplatit a prostě jen do práce dorazíš, tak to podle mě není nijak nelegální. :*

Díky, tak snad z toho nebude průšvih :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
13.3.17 20:15
@Fofrník píše:
No počkej, přeci podepisuješ na formuláři že jsi pečovala o dítě.

ano a taky je tam kolonka, kde se vypíše, jestli si šla určité dny do práce ;) Za ty dny ti potom nevyplatí očr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
13.3.17 20:18
@katrih píše:
Mě právě ale jde o To, že my jsme vypláceni od hodin přihlášených na tom PC. Takže bych vlastně byla vyplacena 2× jednou od zaměstnavatele a jednou ze sociálky. Tam ta hodina v počítači nejde odečíst a nemůžu se přihlásit ani přes nikoho jiného, protože každý má svůj program. A šla bych jen na tu hodinu

Hm, tak to netuším. My máme docházkové hodiny, takže je také v počítači evidované, kdy jsem v práci. Ale lze to upravit. Takže pokud mi to nevyjde na celé dny, tak mi hodiny navíc evidují jako náhradní volno, ale neproplatí mi ho, můžu si ho ale vybrat.
O tvém případě bych se poradila v práci s mzdovou účetní, jak se toto řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat