Paragraf existuje?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.9.21 07:00

Paragraf existuje?

Dobrý den maminky vyznáte se některá v paragrafech? "Asi neexistuje paragraf na to že se firma přestěhuje a ty se tam nemáš s dvěma dětma jak dostat ( nemám babičky) našela jsem si novou práci a jdu s rodičaku ale nestihla jsem dát výpověď dva měsíce předem tahle práce byla náhoda dozvěděla jsem se to náhodou že dne na den tak jsem dala výpověď dohodou měsíc před nástupem do práce takže měsíc výpovědní doba a šef tě stejně blokuje existuje nějaká možnost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alena1995
18.9.21 07:07
  • Citovat
  • Upravit
21499
18.9.21 07:11

Na tohle paragraf s největší pravděpodobností neexistuje. Není problém zaměstnavatele, že se nemáš jak dopravit do zaměstnání. A děti v tom nehrají žádnou roli. Takže buď se s ním musíš dohodnout na ukončení pracovního poměru dřív a nebo podat klasickou výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Jestli jsi poslala do práce něco jako návrh na dohodu o ukončení a zaměstnavatel to neakceptoval, tak máš smůlu. Buď se s ním dohodni a nebo prostě do práce v danou dobu nepřijdeš a necháš se vyrazit za absenci. Budeš to ale mít v zápočtovém listě. Takže pro tebe by bylo lepší se dohodnout. Osobně nevidím důvod, proč by ti to měl blokovat, stejně má v práci za tebe teď náhradu. Otázka je, co jsi mu tam vlastně posala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.21 07:20
@alena1995 píše:
https://portal.pohoda.cz/…ykonu-prace/

Děkuji tak snad to bude stačit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.21 07:22
@alena1995 píše:
https://portal.pohoda.cz/…ykonu-prace/
Děkuji tak snad to bude stačit
@nozu píše:
Na tohle paragraf s největší pravděpodobností neexistuje. Není problém zaměstnavatele, že se nemáš jak dopravit do zaměstnání. A děti v tom nehrají žádnou roli. Takže buď se s ním musíš dohodnout na ukončení pracovního poměru dřív a nebo podat klasickou výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Jestli jsi poslala do práce něco jako návrh na dohodu o ukončení a zaměstnavatel to neakceptoval, tak máš smůlu. Buď se s ním dohodni a nebo prostě do práce v danou dobu nepřijdeš a necháš se vyrazit za absenci. Budeš to ale mít v zápočtovém listě. Takže pro tebe by bylo lepší se dohodnout. Osobně nevidím důvod, proč by ti to měl blokovat, stejně má v práci za tebe teď náhradu. Otázka je, co jsi mu tam vlastně posala…

No já nevím normálně jsem s paní v kanceláři sepsala ukončení pracovního poměru dohromadou ke dni to o je všechno

• Citovat
  • Upravit
66798
18.9.21 07:27
@Anonymní píše:
No já nevím normálně jsem s paní v kanceláři sepsala ukončení pracovního poměru dohromadou ke dni to o je všechno

tak jst se meli dohodnout na dni ukonceni pp, ktery vyhovuje tobe. Ty mas povinnost pracovat dle platne pracovni smlouvy. Zkus se v praci domluvit na nove dohode o ukonceni pracovniho pomeru k drivejsimu datu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
18.9.21 07:44
@Anonymní píše:

Sim te, zavolej ji a prepiste datum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
18.9.21 08:22
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky vyznáte se některá v paragrafech? "Asi neexistuje paragraf na to že se firma přestěhuje a ty se tam nemáš s dvěma dětma jak dostat ( nemám babičky) našela jsem si novou práci a jdu s rodičaku ale nestihla jsem dát výpověď dva měsíce předem tahle práce byla náhoda dozvěděla jsem se to náhodou že dne na den tak jsem dala výpověď dohodou měsíc před nástupem do práce takže měsíc výpovědní doba a šef tě stejně blokuje existuje nějaká možnost?

No, předně doporučuju najít pracovní smlouvu a přečíst si ji. Podstatné je, jaké máš uvedeno místo výkonu práce a od toho se bude odvíjet další. Pokud tam máš výslovně to původní, tak si hloupá, že podepisuješ dohodu, neb by ti oni museli dát výpověď s odstupným. A pokud to máš uvedeno šířeji a vejde se do toho i nové místo výkonu práce, tak si taky hloupá, neb si povinna na pracoviště dojíždět a je tvůj problém, že ses nezajímala co se děje včas.
Jo a nic takového jako výpověď dohodou neexistuje, takže pokud s tím šéf nesouhlasí a nepodepíše ho, tak je to jak kdybys neudělala nic.

EDIT: jo a už vůbec nechápu, proč někdo nejdříve něco podepíše a pak se teprve chodí ptát, co má dělat :nevim:

Příspěvek upraven 18.09.21 v 08:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
18.9.21 08:26

@nozu No, pokud tohle místo výkonu práce ve smlouvě nemá, tak se fakt nepotřebuje dohodnout, neb je problém zaměstnavatele, že ji není schopen přidělit práci dle smlouvy a tudíž má nárok na překážky ze strany zaměstnavatele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.21 08:41
@j.a.n.i1 píše:
No, předně doporučuju najít pracovní smlouvu a přečíst si ji. Podstatné je, jaké máš uvedeno místo výkonu práce a od toho se bude odvíjet další. Pokud tam máš výslovně to původní, tak si hloupá, že podepisuješ dohodu, neb by ti oni museli dát výpověď s odstupným. A pokud to máš uvedeno šířeji a vejde se do toho i nové místo výkonu práce, tak si taky hloupá, neb si povinna na pracoviště dojíždět a je tvůj problém, že ses nezajímala co se děje včas.
Jo a nic takového jako výpověď dohodou neexistuje, takže pokud s tím šéf nesouhlasí a nepodepíše ho, tak je to jak kdybys neudělala nic.

EDIT: jo a už vůbec nechápu, proč někdo nejdříve něco podepíše a pak se teprve chodí ptát, co má dělat :nevim:

Příspěvek upraven 18.09.21 v 08:28

Hloupá jsem to vím ve smlouvě je sídlo staré firmy ne nové to nemusím hledat podepisovala jsem smlouvu v roce ještě ve starem místě a pak jsem byla na rodičaku to jsem podepsala přestěhovani firmy ale ne místo výkonu a paní tam uvedla smlouva ze dne ještě místo firmy staré

• Citovat
  • Upravit
7354
18.9.21 09:22

Během rodičáku se firma přestěhovala, vypláceli mi odstupné. Ale Ty už jsi „něco podepisovala“, tak by to chtělo přečíst a zjistit, co to vlastně bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
18.9.21 09:26
@Anonymní píše:
Hloupá jsem to vím ve smlouvě je sídlo staré firmy ne nové to nemusím hledat podepisovala jsem smlouvu v roce ještě ve starem místě a pak jsem byla na rodičaku to jsem podepsala přestěhovani firmy ale ne místo výkonu a paní tam uvedla smlouva ze dne ještě místo firmy staré

No, upřímně, pokud chceš poradit, tak to vidím na sken všeho, cos podepsovala se začerněnými osobními udaji, neb z toho co si napsala se fakt nedá rozluštit co máš ve smlouvě a cos kdy podepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat