Paragraf na dítě od přítele

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5847
12.1.18 12:06

paragraf na dítě od přítele

Zdravím,
chci se zeptat, jak je to s paragrafem na moje dítě? Pokud by si paragraf vzal můj nový přítel, vím, že musíme mít stejný TP.Je u stejného TP nějaká potřebná doba třeba, že musíme žít na stejné adrese déle jak 3 měsíce? Jde mi o to, že v půlce února nastupuju do nové práce. Samozřejmě se zkušební lhůtou 3 měsíce a nerada bych, kdyby malý onemocněl během zkušebky, dá se to nějak posychrovat, aby mohl v tomto případě jít na paragraf přítel?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2998
12.1.18 12:08

Kdyžtak na paragraf půjde spíš tvůj bývalý partner - otec dítěte, ne? A je to vyřešené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
12.1.18 12:11
@jankajj píše:
Kdyžtak na paragraf půjde spíš tvůj bývalý partner - otec dítěte, ne? A je to vyřešené.

s bývalým otcem se nevídáme není to, tak jedoduché, kdyby to bylo takto jednoduché, tak nezjištuji své možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
12.1.18 12:31

Nikdo netušíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.1.18 12:38
@aspagi píše:
Zdravím,
chci se zeptat, jak je to s paragrafem na moje dítě? Pokud by si paragraf vzal můj nový přítel, vím, že musíme mít stejný TP.Je u stejného TP nějaká potřebná doba třeba, že musíme žít na stejné adrese déle jak 3 měsíce? Jde mi o to, že v půlce února nastupuju do nové práce. Samozřejmě se zkušební lhůtou 3 měsíce a nerada bych, kdyby malý onemocněl během zkušebky, dá se to nějak posychrovat, aby mohl v tomto případě jít na paragraf přítel?
Děkuji.

Nevím jistě, ale myslím, že by to mělo jí. :nevim:
Zaškrtne „žijeme ve stejné domácnosti“ a jako vztah vypíše „nevlastní syn“. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
12.1.18 12:41

@aspagi Nemusí mít stejný TP, ale musíte sdílet společnou domácnost, tj. musíš ho jako člena společné domácnosti uvádět i na všechno další, jako jsou odpady, sociální dávky a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
@Bábrdl píše:
Zaškrtne „žijeme ve stejné domácnosti“ a jako vztah vypíše „nevlastní syn“. :nevim:

Netušíš, jesli je tam ta podmínka nějakého delšího sdílení na stejném TP? Partneři jsme dýl, ale máme zatím rozdíné TP. Třeba by to věděla jani, ta mi vždy pomohla ale nevím, jak jí označit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706

Pokud sdílíte domácnost, může pobírat placené ošetřování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
@Bábrdl píše:
Zaškrtne „žijeme ve stejné domácnosti“ a jako vztah vypíše „nevlastní syn“. :nevim:

Jojo, je to tak, jen člověk jednou nesmí tvrdit, že s ním domácnost sdílí a podruhé zas že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
12.1.18 12:43
@j.a.n.i1 píše:
@aspagi Nemusí mít stejný TP, ale musíte sdílet společnou domácnost, tj. musíš ho jako člena společné domácnosti uvádět i na všechno další, jako jsou odpady, sociální dávky a podobně.

Aha, já právě myslela, že musíme mít stejné TP? Kdysi mi to říkala dr. My stejně plánujeme, že si uděláme tejné TP. Sociální dávky nepobírám. A odpady bychom platili, tam kde budeme mít to stejné TP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
12.1.18 12:43
@j.a.n.i1 píše:
Jojo, je to tak, jen člověk jednou nesmí tvrdit, že s ním domácnost sdílí a podruhé zas že ne.

A netušíš, zda je tam nějakánutná doba ke sdílení té společné domácnosti, aby mu bylo vyplaceno ošetřovné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
12.1.18 12:46

@aspagi Není a pokud nebereš žádné sociální dávky, se kterými by se to tlouklo, tak to nikdo řešit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
12.1.18 12:50

Kolik je dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
12.1.18 13:18
@lachtanice86 píše:
Kolik je dítěti?

bude mu 5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
12.1.18 13:19
@j.a.n.i1 píše:
@aspagi Není a pokud nebereš žádné sociální dávky, se kterými by se to tlouklo, tak to nikdo řešit nebude.

tak moc děkuji=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+