Paralýza těla při leknutí

43
4.2.14 13:51

Paralýza při leknutí-"doteky"

Ahoj holky. Chtěla bych se tu spíš vypsat z něčeho, co pociťuji delší čas a na co mi lékaři nedokážou dát odpověď. Jedná se o to, že před otěhotněním na mě kamarád nečekaně bafl a já, ač jsem tohle nikdy nezažívala, jsem najednou ztuhla, bušilo mi srdce a po celé levé straně mi od hlavy po trup tepaly jakoby…doteky. Nebyla jsem schopná se hnout a okolo mě hučelo. Od té doby se mi to stává často a stačí třeba jen prsknutí oleje, když smažím. Okamžitě zase zásek, neschopnost pohybu a ty"doteky",kterým jakoby naslouchám. Jde o to, že se mi to stalo i když jsem byla s dětma venku a přecházeli jsme a rychle jedoucí fáro zatroubilo, abysme jakože šli rychleji ( asi nějakej mladej floutek za volantem).Já jsem ztuhla a nepomohl ani křik dětí. Kdyby je okolostojící nepřevedli, asi tam vletěli. Snažím se silou vůle tu paralýzu prolomit a vnímat okolí a přimět se k pohybu, ale jde to moc těžko. Neuro ani srdeční testy nic neprokázaly. Nejsem nějaká cíťa, co by ze všeho padala k zemi..ale je to velmi stresující a popravdě i trapné, protože okolí na vás mluví, cloumá s váma vy čumíte do blba a nic…Má s tím někdo taky zkušenost? Hledala jsem na webu, ale tam je vše jen o leknutí a bušení srdce, což běžné je…Nejvíc nerozumím těm ťapavým pohybům po těle.. :nevim: A taky se bojím toho, že to dělá jen ta levá strana…a teď navíc co na to věčný lekání ti prckové uvnitř :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
4.2.14 13:55

@Molokai ťapkavé pohyby jsou tep - prostě to cítíš.. Jinak tohle má hodně lidí - spousta jich na nečekané situace reaguje „zatuhnutím“. Není to nic nenormálního - mají to i zvířata.. Je to hluboko zakořený ochranný prvek ;) neboj, mimču to nic neudělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
4.2.14 13:57

Ty jo, tak o tom jsem nikdy neslyšela…určitě bych ještě šla na nějaké vyšetření, může to být nebezpečné, když máš děti…
Snad se ti někdo ozve s podobnými zkušenostmi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7201
4.2.14 14:25

Je to biologická reakce na stres - leknutí.
Zvířata - tedy i lidé - mají od přírody dva druhy reakce na stres - útěk nebo útok. V tvém případě to vidím na útěk, akorát se nohy nepohybují.
Při takovém stresu (leknutí, šoku) se krev v těle začne přesunovat - např. do končetin na útěk nebo naopak k orgánům.

Ťapání je určitě tep, taky ho tak někdy cítím.
Myslím že to přejde po těhotenství - tělo je v jiném stavu a psychika je taky všelijaká :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí