Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, prosím o radu, předevčírem mně začaly pobolívat a svědit prsa, nic moc divného protože, mi končil menzes, i když většinou to tak mám před. Od včerejška mně příšerně bolí hlava, jsem podrážděná jak blázen, no a dneska jsem si ty prsa promáčkla a vyteklo z nich pár kapiček mleziva. Hlava pořád bolí, nervózní jsem taky až nějak moc. Těhotná určitě nejsem (manžel je mimo republiku), no a s kojením jsem skončila více než před rokem a půl, sice mi dlouho to mléko ještě potom teklo, možná ještě do nedávna. Tak nevím co se děje??? Nedávno mi diagnostikovali celiakii, no a v průběhu ledna jsem brala trojkombinaci antibiotik a léku na žaludek kvůli helicobacterovi. Tak fakt nevím, nevím. Máte nějaká zkušenost??? Předem díky za odpovědi.
Já když si máčknu, tak mi teče normálně, s kojením jsem skončila před půl rokem. Vidíš a mně to přišlo normální ![]()
@micelinka píše:
Já když si máčknu, tak mi teče normálně, s kojením jsem skončila před půl rokem. Vidíš a mně to přišlo normální
To mi taky, ale když už to odeznělo, tak proč je to zpátky???
@Freihula píše:
Ahoj holky, prosím o radu, předevčírem mně začaly pobolívat a svědit prsa, nic moc divného protože, mi končil menzes, i když většinou to tak mám před. Od včerejška mně příšerně bolí hlava, jsem podrážděná jak blázen, no a dneska jsem si ty prsa promáčkla a vyteklo z nich pár kapiček mleziva. Hlava pořád bolí, nervózní jsem taky až nějak moc. Těhotná určitě nejsem (manžel je mimo republiku), no a s kojením jsem skončila více než před rokem a půl, sice mi dlouho to mléko ještě potom teklo, možná ještě do nedávna. Tak nevím co se děje??? Nedávno mi diagnostikovali celiakii, no a v průběhu ledna jsem brala trojkombinaci antibiotik a léku na žaludek kvůli helicobacterovi. Tak fakt nevím, nevím. Máte nějaká zkušenost??? Předem díky za odpovědi.
A to je pro otěhotnění problém ![]()
Jinak já nekojím skoro 2 roky a když si stisknu bradavku, tak se kapka čehosi průhledného taky objeví. Jsem v klidu, tak doufám, že se nedozvím, že bych být neměla.
@Petra Z píše:
@Freihula vysoký prolaktin???
Jinak ja to mam pořad
To budu asi muset na gyndu, nebo praktikovy, že???
@colafit píše:
A to je pro otěhotnění problémJinak já nekojím skoro 2 roky a když si stisknu bradavku, tak se kapka čehosi průhledného taky objeví. Jsem v klidu, tak doufám, že se nedozvím, že bych být neměla.
No já jsem těch problému pro další otěhotnění měla více ![]()
@Freihula no pokud ti to nevadí tak nemusíš nikam ![]()
Jinak prolaktin kdyz je vysoký tak bráni otěhotnění
Jinak se to řeší na gynekologii
Taky se přikláním k možnosti zvýš. prolaktinu. Buď jdi na gyndu nebo na endokrinologii (šťítná žláza, tam to taky dělají) No držím palce ať to zvýšené není, měla jsem to 2× a léčba práškama nic moc, je po nich pěkně blbě
@Freihula klid.. já to měla po každé ms, někdy i přes.. prý je to normální, jak pracují hormony.. - štítku i hormony mám teď v klidu (tedy cca 3 měsíce zpět a stejně to dělalo).. pokud to nevalí moc, Tobě to nevadí, tak to netřeba řešit ![]()
No, asi budu muset zajít
To mlezivo mi ani nijak nevadí, přece jenom jsem zvyklá, ale ta bolest hlavy a nervozita, jsou hnusné ![]()
Já mám tohle stále, takže se na to přišlo náhodou při řešení šťítnice - ač mě osobně nepřišlo že by z prsou teklo více než obvykle. Dvakrát jsem to měla přeléčené a tak jednou za 2-3 r. jdu na kontrolní odběr, už se to drží naštěstí v limitu. Možná pro klid zkus fakt ty krevní testy, ale jak tady píšou holky - trochu to téci může normálně ani by byl problém. Možná zkus rovnou endokrinologii, často se to veze právě s tou š´títnou, já tehdy ani netušila že s ní mám problém
@klarisk píše:
Já mám tohle stále, takže se na to přišlo náhodou při řešení šťítnice - ač mě osobně nepřišlo že by z prsou teklo více než obvykle. Dvakrát jsem to měla přeléčené a tak jednou za 2-3 r. jdu na kontrolní odběr, už se to drží naštěstí v limitu. Možná pro klid zkus fakt ty krevní testy, ale jak tady píšou holky - trochu to téci může normálně ani by byl problém. Možná zkus rovnou endokrinologii, často se to veze právě s tou š´títnou, já tehdy ani netušila že s ní mám problém
Zítra zajdu na krev ![]()