Nádor na ledvině

Míša Míša
2.2.14 10:39

nádor na ledvině

Ahoj moji mamce zjistily nador na ledvine vim ze tady se pise o prsu ale ja uz nevim jak dal pred peti lety prisly tatovi na nador na ledvine vzaly mu i ledvinu a ted zjistily mame to same akorat ze je to pry zapouzdrene v utery jede do prahy do urocentra a tam ji reknou kdy ji budou udajne operovat a jestli ji vezmou ledvinu celou nebo jen ten nador…dozvedela jsem se to pred mesicem a jsem vyrizena jsem na materske takze mam dost casu o tom premyslet jsem v kazdodennim stresu nevim jak z toho ven snazim se kvuli malemu ale neumim proste vypnout mozek jsem unavena ale nespim jen si rikam uz at ji daji termin a probudi se z narkozy mam strach manzel se mi snazi pomoct ale ja to proste z te hlavy neumim dostat houpe mi tlak dneska rano jsem se v pet vzbudila a myslela jsem ze mam infarkt neumim vypnout bydlime v jedna jedna a mam pocit ze potrebuju nekam utect snbazim se byt s malym venku ale prijdeme domu a padne to na me a vecer je to nejhorsi kdyz maly usne a manzel taky tak ja se stresuju nejvic…poradte omlouvam se ze pisu bez hacku a carek ale malej si mi tady hral a asi to rozbil nebo neco zmacknul…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10584
2.2.14 10:44

Tchan mel, vzali mu celou ledvinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
2.2.14 10:55

@Míša Míša stejně to měl i muj táta s tim, že se na to teda přišlo pozdě a měl metastázi na plicích dávali mu pár měsíců života dneska už to budou 4 roky a je celkem fit (ťuk ťuk) ledvinu mu vzali několikrát byl na chemoterapii a propadal hrozným depresím bylo to strašný období ho tak vidět. Už kvůli tomu jak nechtěl bojovat jsem si řikala, že to nemůže zvládnout a i když už jsem stará koza v tu chvíli mi teprve docházelo, že jsem vlastně ještě pořád „dítě“ dokud tu je. No nakonec to všechno i přes svojí nevůli zvládnul sice mu přestala fungovat i druhá ledvina, ale dělá si doma sám dialýzu a vypadá opravdu docela spokojeně.
Co poradit tobě vlastně nevim jen neztrácet naději dneska už je medicína hrozně moc daleko a dokážou zázraky. Bude to znít asi strašně, ale mám pocit, že časem to člověk tak nějak přijme a naučí se žít i s tímhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša Míša
2.2.14 11:11

Nejak bych potrebovala jen uklidnit ze vsechno bude dobry vzdycky jsem se pnula spis k tatovi s mamou jsme si moc nerozumely na tu byl spis zase bracha…ted je vsechno jinak muj tata je na mame hrozne zavislej a neumim si predstavit ze by se melo stat neco no proste se bojim ze umre…od te dob co vim ze ma nador tak jsem na rozsypani drive jsem mela problem s psychikou a mam pocit ze je to zpet… snazim se venovat moji rodine ale jsem myslenkama porad jinde jak se uklidnit poradte neumim vypnout a asi se mi ulevi az bude mama po operaci ale co do te doby? Jsem vyrizena

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.14 11:26

Nestyd se a zajdi k psychiatrovi. Nemoc blizkeho je tezka, kazdy to nese tezce, nekdo se s tim strachem vyporada sam, nekdo potrebuje pomoc.
Grawitze mame v rodine, odoperovano, 5 let uz v poradku, verim a nepripoustim si ze by se to vratilo. Mmch, taky tata.
Drz se a nech si pomoct. Pamatuju si vlastni uzkost, nastesti sel pod nuz do tydne, pak uz bylo lip.

• Citovat
  • Upravit
7735
2.2.14 11:28

@Míša Míša můj táta měl taky nádor na ledvině. Naštěstí mu to jen zresekovali a ledvinu zachovali. Nemuselo se to ozařovat ani nebyla potřeba chemoterapie. Bylo to stsašný období. Nejhorší bylo to čekání. Jakmile se začalo něco dít, tak jsme se doma trochu uklidnili. Takže je mi jasný, co teď prožíváš. Drž se :hug: a tátovi držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
2.2.14 11:38

Táta měl taky nádor na ledvině. Byl to karcinom, ale stačilo vyseknout z ledviny krychličku tak dva krát dva centimetry. Takže ledvina zůstala a ani se nemusela konat chemoterapie nebo ozařování. Brali jsme to v pohodě, protože jsme věděli, že prognóza je velmi dobrá, je to pár let, tři, čtyři? Už nevím. Každopádně je OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
2.2.14 11:39

Já osobně tedy měla nádor na nadledvině, což je jiné než ledvina, ale vzali mi ‚radši‘ celou nadledvinu… Ač teď bude určitě těžké období, věř a doufej, že se mamka ‚uzdraví‘ a bude zase líp… Přeji hodné sil :kytka:

• Citovat
  • Upravit
85345
2.2.14 12:08

@Míša Míša zalezi, v jakem je to stadiu, zda uz tumor prorusta do okolnich tkani a ma metastasy nebo ne. Pokud nikam neprorusta, ma velkou sanci a co ja vim, tak je nejlepsi odebrat celou ledvinu, aby nedoslo k recidive… Takze pokud vam reknou, ze vezmou celou ledvinu, nemusi to nic hrozneho znamenat. Hlavni je, aby nerekli, ze operovat nemuzou. Dulezite je stale zkouset myslet pozitivne a eventuelne najit i pomoc psychologa, k mamce do nemocnice uz urcite nejaky zasel a ty si taky klidne nejakeho najdi, neni to zadna ostuda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
2.2.14 13:04

@Míša Míša to víš, že to bude dobrý :hug: jak jsem psala dneska už umí zázraky. Kam jedete do nemocnice? My jsme tátu nechali převézt z Příbramský nemocnice do Motola a byly to nebe a dudy. Už jen to prostředí a přístup doktorů naprosto neuvěřitelnej rozdíl. A já se teda musim přiznat, že jsem tenkrát navštívila psychologa a taky jsem dostala od doktora prášky abych se aspoň vyspala, ale to jsem ještě neměla děti. To ty dneska s malým dítkem asi nemůžeš tak aspoň nějaký bylinkový čaje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša Míša
2.2.14 13:23

Jede do urocentra v praze a tam ji reknou jestli motol nebo vinohrady a kdy nastoupi…prasky moc nechci vim ze se s tim musim poprat piju medunku pred spanim nevim jestli pomaha ale pisou ze by mela…ted si mama odvedla Kubicka a ja jsem tu sama a zase to na me pada venku je zima tam se mi nechce a z te jedne mistnosti mi hrabe

• Citovat
  • Upravit
3276
2.2.14 13:28

Tak Motol je opravdu super jestli si pak budete moct vybrat. A co si jít někam zacvičit? Trochu se zapotit, nepropadej lítosti, nebuď líná a někam vyraž ať se mamka pak ještě nemusí starat o tebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša Míša
2.2.14 13:40

Jdu za chlapem makat na byte at aspon chvili vypadnu…zkusim prijit na jine myslenky a az prijdu vecer domu tak to na me zase padne musim byt silna at ji jeste nepridelavam starosti…moc vsem dekuju za nazory jste super

• Citovat
  • Upravit
2734
2.2.14 13:50

Mamince držím pěstí, ať je v pořádku, vím co prožíváš, moje maminka měla rakovinu kůže a zvládla to, už to bude 7 let… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša Míša
12.2.14 10:36

Ahoj tak mamka dneska konecne nastoupila do nemocnice a zítra jí budou operovat na Vynohradech…holky ale mám asi problém asi 14 dní mám pocit že nevydržím ve vlastním bytě chodím z místnosti do místnosti a nevím co mám dělat jsem na mateřské tak mi to asi leze na mozek celý den sama s malým ted do toho ještě mamka mám pocit že bych tu neměla být a dneska je to snad nejhorší…myslíte že to patří k tomu všemu stresu co ted máme a že se všechno zklidní zítra po operaci???Vždycky jsem se těšila do vlastního a ted mám ve vlaastním nervy a nechci tu být mám pocit že nemám kam utéct poradte jak z tehle situace ven…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex