Parametritida - zánět děložních vazů

4.10.11 13:02

Parametritida - zánět děložních vazů

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zda některá z vás nemá zkušenosti se zánětem děložních vazů? Včera jsem byla u doktorky a dostala jsem na to 3-denní antibiotika s tím, že za týden mám přijít na kontrolu. U mě se to projevuje už 2 měsíce bolestí při MS, která jde až do konečníku a měla jsem asi lehce hnisavej výtok (to jsem ale doktorce neřekla, páč sem si to v tu chvíli s tim nespojila). Doktorka mi k tomu nic neřekla ani neudělala stěr, nevim tedy jestli by se neměl udělat? A chtěla bych se vás zeptat, jestli někdo nevíte z čeho tenhle zánět vzniká a jestli to může způsobovat do budoucna nějaký komlikace? Děti ještě nemám. Díky moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LENKACAR
4.10.11 13:13
svecovaveru píše:
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zda některá z vás nemá zkušenosti se zánětem děložních vazů? Včera jsem byla u doktorky a dostala jsem na to 3-denní antibiotika s tím, že za týden mám přijít na kontrolu. U mě se to projevuje už 2 měsíce bolestí při MS, která jde až do konečníku a měla jsem asi lehce hnisavej výtok (to jsem ale doktorce neřekla, páč sem si to v tu chvíli s tim nespojila). Doktorka mi k tomu nic neřekla ani neudělala stěr, nevim tedy jestli by se neměl udělat? A chtěla bych se vás zeptat, jestli někdo nevíte z čeho tenhle zánět vzniká a jestli to může způsobovat do budoucna nějaký komlikace? Děti ještě nemám. Díky moc za odpovědi.

a to ti řekla na základě jakých vyšetření? protože tyhle problémy mám taky a nikdo mi nic neřekl.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4.10.11 13:18
LENKACAR píše:
svecovaveru píše:
Ahoj holky,
a to ti řekla na základě jakých vyšetření? protože tyhle problémy mám taky a nikdo mi nic neřekl.. :nevim:

Já jsem tam s tim šla, že mě to bolí, přisuzovala jsem menstruaci, ale ona říkala, že tím to nemůže být, tak ať si odložim, že na mě koukne, tak mě prohmátla, a přesně kam sáhla, byla ta bolest cítit a když jakoby zatlačila čípek na stranu tak to celý táhlo. Ještě jsem teda zapomněla dodat, že jsem nějakou dobu občas měla krvácení po styku, ale přisuzovala jsem to HA. Ale podle článků co jsem dneska četla mi přijde, že jsem asi nejdřív musela mít zánět děložního čípku, kterej se rozšířil na ty vazy, ale moc toho na netu neni a já nejsem doktor, je to jen můj odhad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DasaMa
14.8.12 13:00

Perimetritis,endometritis

Ahoj, dnes ráno jsem byla znovu u gynekologa. Cesta k téhle mojí diagnoze byla trochu delší…Vždy jsem měla silnou menstruaci a od nějakých 20 i bolestivou. Bolest jsem přisuzovala pádu na snowboardu, při kterém jsem si hnula kostrčí a podle fyzioterapeutky se tím dráždí nervová pleteň, která inervuje i vaječníky. Jenže v poslední době krvácím víc a bolesti se taky zhoršily. Navíc mě poslední týdny popíchává v podbřišku. Na gyndě mi zastupující lékařka řekla, že se jí nezdá moje děložní sliznice a má podezření na endometriální polyp. Měla jsem přijít po menzes, až bude sliznice odloučená. To už tam byl můj doktor.Ten mi řekl, že tam vůbec nic nevidí. Tak jsem se šla poradit ještě ke gynďákovi mé kamarádky, ten tam opět viděl polyp a po menzes zase ne. Uzavřelo se to s tím, že polyp nemám, že je to asi nějaká anomálie té sliznice, která mi tam prostě vždycky takhle vyroste, výtěry negativní. Nicméně nenechala jsem se odbýt. Řekla jsem, že mě bolí pohlavní styk a to už víc než rok, možná dva. Že jsem to přisuzovala mým častým kvasinkovým infekcím. Že se citím nateklá a bolavá. Tohle vše jsem vždy na své gyndě řekla, načež mi plácli něco na kvasinky a šla jsem domů. Při vyšetření mi tenhle nový pan doktor různě prohmatával břicho, tlačil mi sondou ultrazvuku na čípek a provokoval u mě přesně ty samé bolesti, co mívám. Nateklá prý nejsem ani v nejmenším. Uzavřel to s tím, že to může být endometriáza, která podle všeho přešla i na vazy děložní, které se při proniknutí partnera napnou, a protože jsou vlivem zánětu méně elastické, bolí to. Endometriáza vzniká jako následek chronických, většinou přechozených infekcí, které do chronicity přejdou. Co se týče původu, řekl mi, že to nemá s pochvou co společného(kvasinky, které jsem stále připomínala).Že viníkem bývají infekce urogenitální, tj. třeba zánět močového měchýře. A s tím mám tedy velké zkušenosti. I když nikdy jsem nedospěla do stádia antibiotik.Jako řešení mi předložil laparoskopii. Mluvil taky o magnetoterapii, se kterou má prý výborné zkušenosti. Nabral mi krev a odpoledne tam jedu znovu, abychom se poradili, co bude dál…Mám docela strach. Děti s partnerem ještě nemáme, ale chceme. A co jsem četla na netu, neléčené stavy se můžou rozšířit přes vejcovody až na vaječníky. Nevím, co jsem tak zanedbala…S imunitou jsem byla na štíru od mala, přiznávám se, koupala jsem se ve vaně, sprchovala jsem se málo(Každý gynďák mi řekl, že ženy se nekoupají, ale sprchují),mýdlo jsem používala(intimní, i když mi ho nedoporučovali),ptž jsem si to neuměla bez něj představit. Ale po mytí si ji fénuju(další bezva rada od doktora),abych byla v suchu. Slipovky používám jen bavlněné…Mám s ní jenom trápení, s holkou jednou pitomou…Za hodinu jedu znovu na gyndu. Už budou výsledky krve a já se dozvím, co bude dál.

• Citovat
  • Upravit
chechia
27.8.12 10:57

No mě našli cystu na vaječníku a teď mě od včera uplně dole v tříslech tlačí, nemůžu říct, že bolí. Tak mě zajímá jakou bolest jste cítíly, když jste měly ten zánět na vazech? Díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.13 13:37

Neléčený zánět

Ahoj, včera mi doktor diagnostikoval zánět děložního vazu, ale protože kojím, nic mi neporadil, ani nepředepsal (myslím, že jinak hovořil o Entizolu? - není vhodný při kojení). Když jsem se ho ptala, zda ten zánět sám odezní bez léčení, řekl ano. Jaké máte s tímto druhem zánětu zkušenosti, co to udělalo bez léčby, zmizel zánět sám od sebe nebo to naopak vedlo ke zhoršení či k chronické podobě?
Prosím o jakékoliv přínosné reakce.
Nerada bych něco zanedbala, časem bychom ještě rádi jedno mimčo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.13 20:49
@Anonymní píše:
Ahoj, včera mi doktor diagnostikoval zánět děložního vazu, ale protože kojím, nic mi neporadil, ani nepředepsal (myslím, že jinak hovořil o Entizolu? - není vhodný při kojení). Když jsem se ho ptala, zda ten zánět sám odezní bez léčení, řekl ano. Jaké máte s tímto druhem zánětu zkušenosti, co to udělalo bez léčby, zmizel zánět sám od sebe nebo to naopak vedlo ke zhoršení či k chronické podobě?
Prosím o jakékoliv přínosné reakce.
Nerada bych něco zanedbala, časem bychom ještě rádi jedno mimčo.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa