Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
po Vánocích se budeme stěhovat do Pardubic a vzhledem k tomu, že je téměř neznám, ráda bych poznala několik maminek, které by mi byly ochotné se tam trochu zorientovat s dětmi. A pak třeba i zajít na kafe
Máme dvě děti- 3,5 roku a 10měsíců, tak uvítám veškeré tipy co v Pardubicích s dětmi, kroužky, mateřská centra, kvalitní školku(!!!) a kvalitní ZŠ v okolí Pardubiček, baby friendly kavárny, restaurace, a cokoliv zajímavého co by mi pomohlo se trochu rozkoukat ![]()
Ahoj nejsem rodilá pardubanda, ale bydlím tu už 7 let. To co vím, ráda povím
A na to kafe taky ráda zajdu. Ani po těch letech tu nikoho moc neznám, zvlášť s dětmi. Asi to bude tím, že nejsem zrovna prototyp matky, která by byla otrokem svých dětí. Jinak mám holčinu, té bude v březnu 6 a klučíka aktuálně 16 měsíců.
Ahoj, díky za reakci ![]()
Mohla bys mi prosím poradit třeba s tou školkou? To je věc, kterou budu řešit asi jako první. Na internetu jsem našla nejblíž tuhle http://www.mskonicek.cz/ . Nevíš o ní prosím něco? ![]()
Koníčka zrovna jako jedinou školku znám
Dcera tam chodí už 3 roky
Nemůžu to srovnat s jinýma školkama, ale co srovnat můžu, je první a druhá třída versus předškolní. První dvě naprosto fantastické, předškolní katastrofa. Obrovská změna v přístupu učitelek, mít možnost, dceru bych odtud vzala. Nevím, jestli jsem jen přehnaně ochranitelská, dcera nemá žádný větší problém a chodí tam v pohodě, ale mě se ta změna nelíbí. Naopak v těch 2 prvních třídách je to fakt skvělé, učitelky jsou fantastické ženské, hlavně 2 z nich. Takže kdybych se měla znovu rozhodnout, jestli ji tam dám, dala bych.
Aha, no to jsem trochu zbystřila… Dcera totiž už bude přestupovat asi do nějaké vyšší třídy, bude jí totiž v té době 4,5, takže to by mohla natrefit zrovna na tu blbou třídu
Taky mě trochu vyděsilo jak se na stránkách chlubí spoluprací s Menzou ČR, působí to na mě trochu elitářsky… je tam nějaký výběr žáků či co?
Z Břeclavi.
No, výběr žáků, to si netroufám tvrdit, ale rozhodně je to jedna z „lepších“ školek. Předškolní třída je tam jenom jedna, takže ať by šla dcera jakkoli stará, dostala by se do ní vždycky. Jestliže by měla nastupovat až v těch 4,5 a tím pádem na dva školní roky, tak bych tam já svoji dceru nedala, kdybych věděla to, co dneska. Ta moje už tam jede 4. školní rok, nastupovala už ve 2 a 3/4, takže takhle ty plusy převažují nad mínusy… Oni na ně nejsou ty učitelky zlé, ale na můj vkus moc přísné a mají na ně hodně vysoké nároky.
Ale stejně si myslím, že dostat do té školky dítě, nebude tak úplně jednoduché, protože třeba letos se nedostalo snad 40 dětí.
A můžu se zeptat na nějaké podrobnosti? To jsou pro mě cenné informace. Dcera bude mít už tak dost náročný rok kvůli příchodu bráchy, stěhování a ještě kdyby na ní měli mít už ve školce(!!) nějaké vysoké nároky, to bych jí asi raději dala jinam ![]()