Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, prosím o radu - babička (70+) by si k Vánocům přála parfém. Bohužel, když jsem se ptala, jaký by chtěla, jakou vůni, dostala jsem odpověď „Nějaký obyčejný, levný, to je jedno“
a víc z ní nedostanu. Loni jsem jí vybrala nějaký v DM, ale když jsem se ptala, jestli jí voněl, tak mi řekla, že už neví, jaký to byl, takže pomoc s výběrem opravdu veliká ![]()
Takže jsem chtěla poprosit, jestli nemáte tip na nějaký parfém, který byste koupili nebo kupkujete své babičce? Vím, že je to hodně individuální, ale já nejsem parfémový typ, takže se nemám vůbec čeho chytit. Hlavní dárek už pro ni máme a tohle bude jen doplňkový, takže cenově bych se ráda pohybovala do 400-500 Kč. A aby se dal koupit někde v kamenném obchodě, nechci objednávat z žádných katalogů.
Předem děkuji ![]()
Doufám že nečekáš za tu cenu parfém ale parfémovanou nebo toaletní vodu. Projdi si parfumerie nebo drogerie a uvidíš. Těžko radit, každému voní něco jiného. Pro staršího člověka se hodí něco lehkého a nevtíravého. Mně strašně voní chanel 19,ale vzhledem k tomu že to stojí od 2500 nahoru tak to je pouze moje toužebné přání
které se asi nesplní.
Pokud vůbec nevíš kudy kam, tak si odchyť nějakou babku v DMku a zeptej se ji na názor na konkrétní voňavku. Vím, že nechceš z avonu, ale tam jsou kolikrát takové, že neurazí nikoho a úplně to nesmrdí..Možná některá z kámošek bude mít na skladu. Koukám, že i notino má, ať nemusiš z katalogu..perceive-parfemovana-voda-pro-zeny, Today Tomorrow Always Tomorrow.
@flybe Já třeba už roky používám (krom jiných) Percieve ![]()
jemná, nevtíravá vůně, často se mě lidi ptají, co nosím, že je to moc příjemná vůně ![]()
Myslím, že se hodí pro různý věk, i pro babičku.
Takže já bych ten Avon úplně nezatracovala…
https://www.notino.cz/…da-pro-zeny/?…
V této cenové kategorii bych vzala buď ten Avon, nebo Oriflame apod. Nebo někde v drogerce, ale bude jen parfémová voda. Parfémy jsou už opravdu dražší ![]()
@aanysek píše:
Ahoj, prosím o radu - babička (70+) by si k Vánocům přála parfém. Bohužel, když jsem se ptala, jaký by chtěla, jakou vůni, dostala jsem odpověď „Nějaký obyčejný, levný, to je jedno“a víc z ní nedostanu. Loni jsem jí vybrala nějaký v DM, ale když jsem se ptala, jestli jí voněl, tak mi řekla, že už neví, jaký to byl, takže pomoc s výběrem opravdu veliká
Takže jsem chtěla poprosit, jestli nemáte tip na nějaký parfém, který byste koupili nebo kupkujete své babičce? Vím, že je to hodně individuální, ale já nejsem parfémový typ, takže se nemám vůbec čeho chytit. Hlavní dárek už pro ni máme a tohle bude jen doplňkový, takže cenově bych se ráda pohybovala do 400-500 Kč. A aby se dal koupit někde v kamenném obchodě, nechci objednávat z žádných katalogů.
Předem děkuji
Koupila bych jí toaletní vodu, mně příjemně voní třeba tyhle:
https://www.notino.cz/…eny/p-60264/
https://www.notino.cz/…da-pro-zeny/
@flybe @Mar__tanka1983 Moc děkuji za tip, zrovna Avon u nás má i kamennou prodejnu, tak tam zajedu a očichám ![]()
@Mar__tanka1983 Jo tento je opravdu pěkný za moc fér cenu. A jak říkáš může ho použít téměř kdokoliv a nikdy není nevhodný ![]()
@mamule42 Moc díky. Jak píšu, sama parfémy nepoužívám, takže se nevyznám ani v terminologii a tuším že babi taky ne
nějaké tipy jsem tu posbírala, tak se mám od čeho odpíchnout a něco snad vyberu ![]()
@aanysek U mojí babičky frčí Elisabeth Arden 5. Avenue a nebo zelený čaj i slunečnice, nedávno jsem koupila v Rossmannu za poloviční cenu ![]()
@aanysek Doporučuji mrknout na Cosmo.cz…velky výběr vůní a příznivé ceny. Jemna příjemná vůně je od Jenifer Lopez Glow.
Tak hlavně neexistuje žádná univerzální babičkovská vůně, staré ženy jsou stejně individuální, jako ty mladé. Já bych se babičky ještě zeptala, jestli jí voní spíš něco sladšího, kořeněného nebo spíš něco lehkého a svěžího. Zase je škoda jí koupit vůni, která by jí nakonec neseděla a zůstala by odložená ve skříňce. A pak by mohla poradit právě prodavačka. Do té pětistovky v kamenném obchodě bych to viděla spíš na nějakou toaletku, možná zlevněnou parfémovanou vodu, ale rozhodně ne na parfém, dokonce i kvalitní parfémované vody se pohybují v řádu tisíců.
No a nechces ji spis koupit darkovy poukaz a at si babicka pak sama parfem vybere? Vzdyt parfemy a jine vune jsou tak individualni, ze bych se naslepo bala vybirat.
Moje mama miluje tezke vanilkove vune, presto ji jeden muj parfem, ktery bych cekala ze ji vonet bude, nevoni (i kdyz slozky splnuje)..
Pro starsi zenu bych doporucovala 5th avenue od Elizabeth Arden nebo Today od Avonu