Parkinson

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
16.10.06 13:00

Varování - pozor na marihuanu !

Náhodně na mne „vypadl z googlu“ link k tomuto tématu.

Jsem 11 let parkinsonik a administruji www.parkinson-cz.net.

Z vlastní zkušenosti musím varovat před neuváženou dávkou marihuany, sice zabere, avšak „opice“ po marihuaně u mne vedla téměř k akinetické krizi s noční dopravou RZP na neurologii. Takže velmi opatrně!

V žádném případě nevěřím tomu, že by marihuana mohla bránit postupu onemocnění. Sázel bych raději na renomované neurologické pracoviště se zkušenostmi s PN - a to jak čtu, děláte.

Přeji jen krásné dny a bude mi potěšením, uvítát Vás na našem webu.

Pavel info@parkinson-cz.net

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.10.06 20:53

pro Pavla

Ahoj Pavle, děkuju za upozornění, o tom samozřejmě vím, než jsme začali dávat dědovi olej s konopím, konzultoval to se svým lékařem a my taky u odborníků. Jde o to, že jemu to opravdu průběh nemoci mírně zastavilo, občas se lepší a hlavně, neubližuje mu to. Záleží na podaném množství. Myslím,že i olej se dá mnohem lépe korigovat, než joint kdy je každá kytka opravdu jiná a není to pokaždé stejné množství. Děda má Parkinsona 12 let, vidět jak se ztrácí před očima a tělo přestává fungovat, tohle mu pomáhá a jak jsem psala, i když marihuana neléčí, uričtě nemoc zpomaluje. Ale je moc dobře, že upozorňujete na riziko spojené s užíváním.

• Citovat
  • Upravit
46
18.10.06 21:09

Příspěvek výše jsem psala já, nevšimla jsem si, že nejsem přihlášená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parkin
20.5.10 23:09

konopí ano či ne

Jsem již více jak 11 let postižený touto nemocí (diagnostikován v 42 letech),byl to pro mne „ŠOK“, proto plně chápu obavy o tatínka, konopí jsem nezkoušel ale mohu poradit ze své zkušenosti (vedle odborné lékařské péče)-mu pomozte najit činnost, při které se zabaví a zapomene na PCH, a hlavně musí se pohybovat, je to sice veký problém, ale je to moje konkrétní zkušenost. Jsem sice pomalý, nemotorný, ale jedno je jísté - VÍM KAM JDU A PROČ… progrese tohoto onemocnění však nelze odhadnout…Karel

• Citovat
  • Upravit
1309
16.7.13 18:34

Ahoj lidicky, pisi s prosbou. nas pribuzny, sedesatnik, ma velke problemy s hybnosti. navstivil nekolik lekari, ti mu tvrdili, ze je to artroza, pak zas psal, ze rekli, ze jedine vymena kloubu atd.atd. Ted prisel s tim, ze je to parkinson (mela ho jeho mamca). vim ale, ze diagnostika parkinsona je obtizna, zdlouhava, podle mne mu to jen tak tezko rekli v ambulanci. JAK SE DA PRESNE DIAGNOSTIKOVAT PARKINSON? Je pomaly, hure chodi - narika si na bolesti nohou, ale podle mne je to neurologicke po mrtvici, kterou mel, ne parkinson.tras nema. muze si to i psychicky v hlave zvelicovat. dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
16.7.13 18:50

Babi má už 6 let parkinsona a teda problémy s chůzí vůbec nemá. Lítá jak čamrda. Ale kdyby neměla léky, tak se uklepe k smrti a asi by jí postupně odešly nervy. Ale nikdo by neřekl že ho má. Má ho po prodělaný mrtvici na celou levou půlku těla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
16.7.13 20:59

@yourlady toi mas tezky, diagnosticka kriteria si nekde stahnes, ale zejmena i kdyby mel priznaky, tak po mrtvici jde spis predpokladat, ze ma spise vaskularni parkinsonsky syndrom (stejne priznaky, jina pricina), na ktery leky prakticky nezabiraji. Neurolog by ho mel poslat do expy centra, pokud se tou problematikou nezaobira sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
13.11.13 21:39

další názory?

Ahoj holky a kluci, psala jsem výš, o našem příbuzném-je to vzálený příbuzný, ale fakt ho máme rádi. Nakonec mu diagnostikovali Parkinsona, nějakou atypickou verzi, bez třasu, měla to už i jeho matka.Bere lék Levodopa. Problém je, že je Ital, žije tam, sám, všichni ho opustili. Já tam můžu být pomáhat, ale ne trvale. On se obává vývoje, těžce to nese psychicky. Říká, že půjde jednou do hospicu, ale ty jsou tam hodně drahé. V hopspicu v ČR by se muz asi nelíbilo, má ČR rád, ale miluje svoji zemi a neumí česky.
dotaz:znáte jiné metody (alternativní)mimno konopí? Co reflexní terapie? Umí anglicky-znáte nějaké chaty a diskusní fóra, i české, kde by si mohl i anglicky pokecat s lidmi s tímto problémem?
Co doporučujete dalšího? Děkuji moc, moc, moc, i za soukromou zprávu! :kytka: všem, všem, všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mlαdy milenec
14.11.13 00:57
  • Citovat
  • Upravit
1309
14.11.13 21:24
O
@mlαdy milenec píše:
Proč mimo konopí?http://forum.parkinson.org
http://www.parkinsons.org.uk/forum

o konopi uz se tu dostatecne psalo. zkousel nekdo reflex. terapii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.11.15 18:52

Trifosfát kinetin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
31.5.16 14:19

Zkoušite někdo jako podpurnou lečbu konopi? Četla jsem nějake věci na pomuzevamtrava.cz a přijde mi to jako dobrý napad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
10.2.19 19:25

Ahoj,

obnovuji diskuzi. Babička má Parkinsona, poměrně ustálenou formu - třes a mírně zmatená (doposud se to projevovalo jen, že se opakovala a události za poslední třeba půl rok podávala jako novinky), ale byla leky stabilizovaná a soběstačná.
Před Vánoci měla první panickou ataku, bohužel pak cca měsíc se ji to opakovalo. Poslední týden je hodně znatemá, ataky se vrací - i přes počáteční zlepšení, díky změně léků. Dnes tak zmatená, že musela být odvezena do nemocnice - posílala své 50lete děti do školy, chtěla kontrolovat ukoly a aktovky…

Zajímalo by mě, zda jste si tím někdo také prošel? Jde o skokové zhoršení, přes panické ataky (které probíhají jako infarkt) až po zmatenost, nerozeznání reality, dezorientace v čase … Také bych se chtěla zeptat - jak se taková situace dál u vás vyvíjela? Už samozřejmě sedím na internetu a hledám domovy se stálým dozorem, ale samozřejmě, že čekací lhůta je velmi dlouhá :roll:

Moc děkuji za rady a hlavně zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.2.19 19:30

Chtěla jsem poradit s tím domovem, ale vidím, že jsi ze Zlínska a babička asi taky. Tenhle je ve Středních Čechách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
10.2.19 19:34

@jenny.fields Ano Zlínsko - místní skupinka Parkinsoniků je hodně aktivní, tak doufám, že nás nějak nasměrují. Jen mi to nedá sedět a čekat. Ale děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí