Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nemáte někdo zkušenosti s výsevem genitálního oparu ve třetím trimestru? Měla jsem od něj tři roky pokoj a teď se mi opakovaně objevuje. Vím, že při porodu je to nebezpečné, ale ublíží miminku teď, v 31. týdnu?
Kromě toho mám velký strach, jestli při porodu poznají, že opar mám, aby se přinejhorším stihl císařský řez. Mám špatné zkušenosti s mojí bývalou gynekoložkou, která mi tvrdila, že nic nevidí a vlastně si vymýšlím.
Prosím, jestli jste si tím někdo prošel, nebo procházíte, poraďte.
Bibiano, Dr mi rekla, ze mam v porodnici hlasit, ze na ne trpim. Ze si to uz ohlidaji. Jsem pripravena jim to opakovat kazdou hodinu i kdyz si budu myslet, ze zrovna zadny nemam. Jinak pry muzu pouzivat Zovirax (ten klasicky na rty) a miminu to neublizi.
Byt tebou tak zavolam do porodnice nebo k Dr at ti presne poradi.
Hannko,
díky za odpověď. Dnes jdu do poradny, tak to proberu s doktorkou. Jen mě zarazilo, že se vyvrbí ty mrchy zrovna teď v těhu, když už byl od nich pokoj nebo se daly vychytat hned zezačátku.
Teď ani zbla, mažu a nic. Přes noc další dva…
Ahoj všem, chci se zeptat holek co tady na to trpí. Kolikrát a jak často se Vám genitální opar už oběvil? Je tady některá co ho měla pouze jednou? Díky za všechny odpovědi. ![]()
Ja zas cetla genialni, omg ![]()
ode me k tematu nic, nemela jsem ani norma, ni, nikdy. co takle google? byvaji tam dobre postrehy
jestlije to stejny virus, tak myslim, ze to bude opakovane
Ahoj, já to „dostala na památku“ od bývalého přítele. Mívám to klasicky při oslabení imunity, ale - a nechci to zakřiknout - mívám malinký. On tehdy nemohl ani chodit. Bojím se komplikací při porodu. Když si budeš kupovat mast, musí tam být vyloženě napsáno, že je na sliznice, což zrovna Zovirax není, ten tam má přímo napsaáno, že nesmí na sliznice..já kupuji jen herpesin. Když se mi vyrazí, nemáme sex, nechci nakazit partnera. Poznám to dopředu.
@Anonymní píše:
Ahoj všem, chci se zeptat holek co tady na to trpí. Kolikrát a jak často se Vám genitální opar už oběvil? Je tady některá co ho měla pouze jednou? Díky za všechny odpovědi.
Ahoj, mela jsem ho pred lety, a ze studu jsem si ho nelecila hned a tak se mi bolestive rozlezl i do vnitr. Pamatuju si dodneska na tu bolest pri curani, kdyz jsem se radsi drzela varici trubky, abych necitila tu bolest.Pote co jsem uz nemohla skoro ani chodit, jsem zasla k lekari. Tenkat mi na to dal prasky a hyparmangan na omyvani a ledovala jsem to.uz se mi to nikdy nevratilo, ale casto se bojim, ze se to stane zas."Pry na to budu trpet vzdycky, ale jak rikam je to uz let =)drzim palecky at se brzy vylecite
Ja ho mela na jare, po ivf. Dr mi vysvetlil, ze se to rado vraci, mam hooodne spatnou imunitu a tez je to od nervu.. mela jsem malinkej..bylo to ok..ale ted v tehu ho mam opet, zase jen maly, ale mam strach, ze bude do porodu. ![]()
Tak jsem tu psala, že používám Herpesin a i něho je, nesmí na sliznice, tak nevím:D Ještě jsem četla o tea-tree.
Děkuju moc všem, vůbec nevím, jak jsem to chytla. Léky od kožního mám, už cítím úlevu. Jen bych si přála aby se to nevracelo, nebo ne nějak pravidelně a často, tak mě napadlo se zeptat, jak jste na tom vy. Jinak jsem v životě neměla nikde ani jeden opar. Také všem držím palce a přeji zdraví.
Trpím na něj cca od 17ti, asi mě nakazil ex partner, ale on tvrdil, že to neměl
, to už je stejně jedno, ten první výsev byl hodně krutý…neskutečná bolest, nemohla jsem temer chodit, skoncila jsem v nemocnici na kapackach aby mi co nejrychleji zabrala lečba, od te doby se mi objevuje několikrát za rok..byly doby ze jsem ho měla i 2× nebo alespon jednou mesicne…ale ja uz to poznam moc dobre takze zasahnu vcas mastickou herpesin a nestaci se nikam rozlezt nebo moc vyrůst, vypozorovala jsem ze se mi nejvice dela ze stresu…kdyz se moc rozcilim..nebo brecim..něco se děje tak mi vyskočí, jinak muzou vyskakovat pri jakemkoliv oslabeni imunity..taky se mi udelal treba i kdyz jsem moc vymrzla na prochazce v zimě..je to marné no
, teď čekám miminko a jsem doma a v klidu, nenervuju se a porad odpocivam tak mam od nej celkem klid…udelal se mi za cele tehu jenom 2×..a jelikoz je to rizikove pri porodu tak budu brat preventivne na to tabletky abych se co nejvice ubranila tomu ze by se mi udelal a ja musela na cisare…
@daliborka je mi 13… netuším co to je.. ale nechci se o tom doma s nikym bavit. Hrozne to boli ale nevím co s Tim mam dělat :/ Prosím o aspoň menší radu
![]()
@Adéla 234 doma se o tom bavit nemusíš, ale v tvém věku bych navštívila obvodni doktorku, oba Ti potom řekne.