Bulka na prsu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
294
11.7.06 11:36

Bulka na prsu

Ahoj holky,
cca už měsíc se mi docela pravidelně zhruba každej tejden dělá bulka na stejnám místě pravým prsu. Necejtim jakoby kuklatou bulku, ale jakoby se mi naleje a ztvrdne mléčná žláza, vždycky s ní zhruba jeden den bojuju, masíruju, nahřívám, kojíme a vždycky zmizí, ale zhruba za týden ji mám zase. Máte někdo podobný problém? Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
11.7.06 11:39

Myslím, že ti asi zlobí nějaká mléčná žláza a to mlíko nevytejká. Pokud to po tom nahřívání a masáži zmizí, bude to ono určitě a jiná rada než co děláš mě nenapadá.
Nezačali jste s příkrmy? Kojila jsi? Začalo to až teď? Nebylas nemocná?
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
11.7.06 11:47

Ahoj, mě to trápilo po celou dobu kojení, ale v mnohem větším rozsahu, na obou prsou a různých místech. Jako prevenci jsem zkoušela spoustu věcí, nepomohlo vůbec nic, jen prostě ta prsa kontrolovat po každém kojení, ev. hmatnou retenci „začerstva“ rozmasítovat, odstříkat. Jinak potom nezbývá už jen to, co děláš - nahřívat, masírovat, odkojit, po kojení dát studené. V jaké lokalizaci to máš? Někdy je ve vnější části prsa nebo v podpaží přídatná žláza, která se nemůže vyprázdnit. Jo, a taky se doporučuje - když je ta retence stále na stejném místě - jít po ukončení kojení na kontrolní ultrazvuk. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
11.7.06 11:56

Holky díky za rady, já kojím plně a furt stejně, teď v tom vedru trošku častěji, ale stejně to nechápu. 8O Doteď žádný problém. Mám to jakoby zezhora veprostřed a cítím, že je zatvrdlá jakoby asi víc žláz, je to docela široký. Myslíte teda, že nejlepší to bude asi furt hlídat, masírovat, odstříkávat? MOžná mi nic jinýho nezbude, jenom mám strach, aby to nebylo něco vážnýho. Jak samy víte, pořád to bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
11.7.06 12:09

Ještě jsem si vzpomněla, že kamarádka měla obdobný problém a zpětně to dávala do souvislosti s velkým vedrem. Prostě, když přestala vedra, přestaly jí i potíže. No, bolí to dost, ale musíš to dostat pryč, jinak hrozí mastitida. Když to hodně bolí, tak si před masáží aspoň 30 minut předem vezmi Paralen nebo Ibuprofen. Máš v tom místě asi zúžený mlékovod. Pokud to jde vykojit, tak bych se asi něčeho horšího nebála. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
11.7.06 14:15

Ahojky,

souhlasím s holkama, kojit, masírovat, odstříkávat. Pokud by se to mělo zanítit, bylo by to ještě horší. Ještě mě napadlo, zdali by nepomohlo častější střídání poloh u kojení. Aby prcek musel tahat i s bolestivého míst s bulkou.
Držím palce, ať Tě to brzo přestane trápit

Ahoj Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.13 16:29

Uzlík v prsu v těhotenství
Ahoj, omlouvá se za anonym, nicméně vzhledem k tomu, že sem chodí moje kamarádky, nechci nikoho vyděsit, jen kvůli jak doufám planému poplachu ;-)

Jsem těhotná, 32.tt, asi před týdnem jsem si nahmatala nebolestivý maličkatý uzlíček v prsu, něco mezi zrnkem rýže a čočky. Je k nalezení jen po pečlivém hledání, přiznám se, že včera před cca 3 dny jsem ho nenašla, dnes opět ano.
Jestli tam byl před těhu nebo ne nevím, dlouho sem si prsa neprohlížela.

Ještě mi není ani 25, na rakovinu prsu zemřela moje babička z tátovi strany, nicméně onemocněla až po 50

Jde mi o to, zda zdělit lékaři v poradně, nebo počkat, třeba 14. dní, co to bude dělat.
Mám rizikové těhu, musím ležet po vyšetřeních se mi moc běhat nechce, zároveň se ve mě pere odpovědnost… co když… nechci nic zanedbat…
Co by jste dělali vy?

• Citovat
  • Upravit
6024
29.7.13 16:40
@Anonymní píše:
Uzlík v prsu v těhotenství
Ahoj, omlouvá se za anonym, nicméně vzhledem k tomu, že sem chodí moje kamarádky, nechci nikoho vyděsit, jen kvůli jak doufám planému poplachu ;-)

Jsem těhotná, 32.tt, asi před týdnem jsem si nahmatala nebolestivý maličkatý uzlíček v prsu, něco mezi zrnkem rýže a čočky. Je k nalezení jen po pečlivém hledání, přiznám se, že včera před cca 3 dny jsem ho nenašla, dnes opět ano.
Jestli tam byl před těhu nebo ne nevím, dlouho sem si prsa neprohlížela.

Ještě mi není ani 25, na rakovinu prsu zemřela moje babička z tátovi strany, nicméně onemocněla až po 50

Jde mi o to, zda zdělit lékaři v poradně, nebo počkat, třeba 14. dní, co to bude dělat.
Mám rizikové těhu, musím ležet po vyšetřeních se mi moc běhat nechce, zároveň se ve mě pere odpovědnost… co když… nechci nic zanedbat…
Co by jste dělali vy?

Bez na sono prsu. Muzes i jako samoplatce, plati se kolem 200,– drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
29.7.13 16:47

Taky bych mozna zkusila sono. Ted to proplaci VZP, ale myslim, ze jen do zari.Ja na tom byla preventivne asi pred mesicem. Akorat diky tomu, ze to VZP proplaci, je ted vsude hodne plno, ja se objednavala asi 2 mesice dopredu, tak jestli se ti chce tak dlouho cekat…mozna kdyby ti tvuj gyndr napsal zadanku, tak by to slo rychleji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
29.7.13 20:39

Tak u nás se za to neplatí :think: normálně jsemšla na mamologii, poslali mě na sono a neplatila jsem nic.Ted chodém(měla bych chodit)jednou ročně, Mám v prsu taky bulku, ale nic vážného to není, jen nějaké utvary, už ani nevím jak se to jmenuje přesně. tehdámibylo řečeno že rakovina prsu v tomto věku-vyloučeno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
30.7.13 07:25

Zmiň se o tom dr. na gynekologii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie