Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky máte některá radu nebo nějaký osvědčený krém na popraskané ( bolavé) paty?
Natírám si je každý den, ale škarabání jsem zanedbávala
, vždy jsem je měla hladké a teď je mámzatvrdlé a dělají se mi v nich malinké hluboké prasklinky. Používám krém od Avonu foot works vysoce zjemňující, ale nezabírá dle mých představ.
Děkuji za tipy a rady.
Ja pouzivam Peobalzám s čajovníkovým olejem a mentolem, prijde mi lepsi nez ten od Avonu. moje mama mela masticku na popraskane paty myslim od firmy Scholl (tim si nejsem jista). Byla to malinkata tuba, draha jak blazen, ale pomohla moc.
ahoj, ty Footworks od Avonu nejsou nic moc, já si kupuji ten s výtažky z Mrtvého moře a jsem spokojená.
Mně bylo řečeno, že je to vlastně plísňového charakteru - tedy mykoza .
Mám stále problémy na levé noze s mykozama, na pravé nikoliv. Kdysi jsem si právě na levé noze poranila prst na koupališti a asi se mi něco dostalo dovnitř. Jsou období kdy to skoro zmizí a období, kdy se k tomu přidají i ty bolavé praskliny na patách.
Zázračnou mastičku či lék jsem na to nenalezla a i přes pár návštěv kožní lékářů. Velmi pomáhá Cannesten ( již dnes volně prodejný v lékárnách ) a patu poctivě čistit od starší kůže škrabátkem - dělám každý den při sprše ( což třeba na patě u pravé nohy stači opravdu jednou za čas) a občas nožky namočit do octu - dezinfikuje to. Pokuď možno se vyhnout nylonkám a ponožek z umělých materiálů a případně i do pračky při praní ponožek přidávat octu.
Ahoj..
Na popraskané paty trpí můj taťka, hlavně v zimě, v létě je má jako miminko
Radím napař si nožičky v teplé vodě, obrousit pemzou a pak natřít vazelínou a ponožky, a takhle několik dní, dokud se to nezlepší..
Ahoj, taky jse mela popraskane paty, hodne se mi to zhorsilo po prvnim tehotenstvi. Ve druhem to bylo silene, pemza nepomahala a tvorily se mi hluboke praskliny. Vůastne nic nepomahalo, darilo se mi pouze nezhorsovat stav.
Pak jsme byli na tyden v Podhajske, jsou to termalni kupaliska s lecivou vodou. Tim, ze je tamni voda hone mineralizovana, tak jsou na dnech bazeny silene nanosy vodniho kamene. Ada musela mit do vody ponozky, jinak si sedrela nozicky a dokonce ji tekla krev. My dospeli jsme sice nepotrebovali ponozky, ale nozicky jsme si obrousili poradne taky - a muzu rict, ze od te doby je po problemu.
Lesina
Já používám Avon, Scholl na popraskané paty(zacelí ty hluboké praskliny) a hlavně to chce chodit k pedikérce na odborné ošetření. Chodím každých pět týdnů a pak každý večer po umytí natřít citronovou šťávou a namazat krémem. KDyž se to dělá dvakrátdenně je to ještě lepší. Akorát to chce tu pravidelnost.
Andrea
Ahoj!
Radím odmočit, oškrábat - alespoň pemzou, natřít na noc silnou vrstvou lékařské vazelíny (koupíš v lékárně nebo třeba vlastní značku prodává i Rossmann) a navlíknout starý ponožky na odpis (ráno je budeš muset vyhodit). Ráno je budeš mít jak miminko ![]()
Já mám něco podobného - umýt, odřít pemzou, natřít čímkoliv mastným,pořádně a zabalit asi na půl hodiny (třeba u netu či televize) do fólie na potraviny - a jsou super hladké,ale špatně se s tím chodí
.Případně pravidelně opakovat.
Lamargarita a skusala si lamisil?
Manzel mal podobne problemy (sprchy v posilovni) a po tomto kreme mu to uplne preslo. Je dost drahy, ale vyplati sa.
Lamisil též vyzkoušený, ten dobře pomahá na svědění a takové ty vodnaté pupínky, ty se poněm zhojí dobře. jsou to kortikoidy, ty sice pomůžou po dobu užívání, ale mě nepomohou k vyléčení. Pořád se mi to vrací, stačí období, kdy musím nosit ponožky či uzavřené boty a mám to zase zpátky. Kupodivu stále jen na té jedné noze. Teď je to fajn přes léto, nosím jen sandále či nějaké pantoflíky a je to ok.
Ahoj, já mám taky podobné problémy, tvrdá kůže, praskliny, no pohled a pocit nic moc. Vždy mi pomohl písek u moře, ale letos mám smůlu:-) Dnes jsem se rozhodla s tím něco udělat (16m dcerka odjela s tatínkem na víkedn pryč, tak mám takové nápady na které jinak nemám čas). Koupila jsem si v Tescu krém Ozalin, stál 28kč, je přímo určený na tvrdou kůži. Doma jsem řádně namazala, hodila nohy na gauč na ručník který půjde do špíny a za 5 minut se nestačila divit, kůže úplně měkká. Překvapilo mi to neboť jsem to měla dost ošklivý. Tak jsem namazala ještě jednou, vzala si ponožky(v tom vedru úžas)abych mohla tady pobíhat. Nožičky krásný, škoda že jsem to neudělala dřív. Třeba některé z Vás taky pomůže. Je to krém vypadající jak indulona v menším balení a v papírové krabičce, obsah 50g.
Čauky tak mě pomohl krém na rozpraskané paty od firmy School a nebo od Vichy (stojí cca 180 kč, ale účinkuje). A samozřejmě odřít suchou kůži.
Ahoj holky, četla jsem diskuzi, ale přesto oživuji. Paty i vnější kraje chodidel mi praskají do masa, za chvíli se to zanítí a bolí, že sotva jdu. Pedikůru si dělám doma - ořezávám žiletkou, ale přesto to dělá. Jak je v diskuzi, může to být plísňového charakteru? S plísní bojuju už asi 15 let ![]()
A čím mažete a když mažete, spíte v ponožkách a nosíte je i venku. Já jak vyjdu v sandálech bez ponožek, tak to mám zase mnohem horší. Asi by byla vhodná návštěva kožního, že?
Já bych zašla k pedikérce, ta případně doporučí návštěvu na kožním. Podle mě je to lepší investice než do různých krémů z lékárny. Pedikérka poradí, ošetří a pak můžeš jít do lékárny cíleně. ![]()
Kůže se třeba nesmí odstranit příliš mnoho, jinak se jí dělá ještě víc.