Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Minulý týden jsem slyšela v rádiu mluvit nějakého dermatologa z fakultní nemocnice na Vinohradech. Ten říkal, že tvrdá praskající kůže na patách bývá většinou projevem nějakého plísňového onemocnění. Že to lidé hodně podceňují a „léčí“ krémy z drogerie a přitom je potřeba něco na předpis. Takže jestli to praská tak moc, zašla bych ke kožnímu a přeptala se.
@SarkaLo Mívám to pravidelně, dávám černou mast - na noc a druhý den je to dobré.
Ahojky, taky mívám občas popraskané paty, u mě platí neodlupovat kůžičku, jinak se udělají drobné ranky, někdy až do krve a to je potom pošušnání chodit a o silonkách ani nemluvím
mě pomohla mastička z lékárny, namažeš před spaním a do rána je skoro zahojeno a pak to častěji promažeš..mastička je sice levnější, ale zato účinkuje dobře
: http://www.zbozi.cz/…balzam-75ml/?…
Ahoj,
narazila jsem na tuto reklamu. Paty si pořád drhnu, mažu a výsledk nic moc.
Myslíte si, že to může fungovat?
Halka
@Halka osobně těmto zázrakům nevěřím, zkus pravidelně docházet na pedikůru, doma si to opravdu tak dobře neodrbeš, a hlavně nohy mazat a mazat
@Halka doporucuji mazat madem na noc dat do igelitaku, nebo ponozky a uvidis ty zazraky
@Dacanka také mne to trápí… V létě chodím co 3 týdny na pedikůru. Na noc mažu lékařskou vazelínou z DM. Teď mi pedikérka poradila používat krém s ureou, který také hydratuje (to prý vazelína nebo mastné krémy neumí). V lékárně je za 300.-. Já si pořídila krém s ureou na nohy z DM (balea) a je dobrý.
Když mažu na noc, je to dobré. Ale když zapomenu a chodím bosa nebo v letních botech (žabky, sandály ap.), tak je to o dost horší. ![]()
Mě pomáhá klasický jelení lůj nebo vazelína. Ideálně namazat tlustou vrstvu třeba na noc, klidně i na to přiložit gázový čtvereček a dát ponožky. Potom koupel nohou s olejíčkem a pokaždé když po krému nebo koupeli pata změkne, tak ji oškrábat, aby mizela ta ztvrdlá kůže.