Parní sauna pro děti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
parní sauna pro děti
Nevíte někdo, jestli je parní sauna vhodná pro malé děti a jaké jsou případně doporučené doby pobytu (jak dlouho v páře, kolikrát opakovat, pít/nepít atd.)? Mám děti 1,5 a 3,5 roku.
Díky moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Se synem do páry chodím, raději do slabší aromapáry, v klasické by být nechtěl. Jsme tam tak dlouho, dokud je mu to příjemné, cca 5-10min. Pije tam.Neopakujeme, většinou deme jednou do klasické sauny, pokud chce, tak i do páry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky chodime se synem do aromapary,vetsinou taky 5-10 minut,dyl bych tam nevydrzela ani ja ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
byly jsme v páře včera poprvé malá vydržela pár minut, pak už jí to bylo nepříjemné, ale jí hodně vadila ta pára než teplo, říkala že to pálí v pusince. Víc jsme neopakovaly byly jsem se jen ohřát. Ale zkoušela bych postupně. Dobré je když si prcek umí říct že už mu to není příjemné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Panuška píše:řvát začne i novoš.
Ale zkoušela bych postupně. Dobré je když si prcek umí říct že už mu to není příjemné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to vypadá, že to spíš odložím. Chtěla jsem zkusit, jestli by jim to přes zimu nepomohlo vyhnout se kašli, ale abychom tam byli jednou a platili za 90 minut saunování, tak na to nemám. ![]()
A já přitom páru tak ráda. Mnohem radši než klasickou saunu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sauna a mimi
Chci chodit s devítiměsíčním synem plavat a je u toho i sauna pro děti. Má 60stupňů. Jak dlouho tam může být?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malé dítě by se nemělo saunovat do pocení. Není pro něj vhodná ztráta tekutin. Dětské saunování má zdravotní efekt v tom, že se střídají teploty spíš rychle než velkým výkyvem. Efektem je, aby si tělíčko zvyklo na teplotní změny a tak rychle zareagovalo na přechody, které jsou v zimě časté. Na to stačí změny v rozsahu několika stupnů - třeba pod sprchou střídat proud vody 37°C a 32°C. Nemá to být nepříjemné. Pokud je změna cítit, je to akorát.
Při dětském saunování by tedy mělo být kolem 60°C a mělo by se často pendlovat. Například: v sauně jednu písničku, napít a do sprchy. Do sauny na jednu písničku, napít a do sprchy.
S dětmi se v sauně nesedí, ale pendluje ![]()
A malá technická: pokud to jde, měly by děti dýchat ústy. Proto se jim nedává pít z lahve, ale radši z kelímku. A proto to zpívání nebo aspoň povídání
- Citovat
- Upravit
Dcera miluje parní saunu…poprvé teda byla až v 7 letech…ale pak sem jí odtamtud nemohla dostat… ![]()
- Citovat
- Upravit
Děkuji, ale devítiměsíční syn bude těžko dýchat ústy. Zpívat neumí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my sme byly plavat poprve včera a taky u toho byla parni sauna (sul s eukalipnem) no a parada, malýmu se tam moc líbilo, byly jsme tam cca 4 minuty a pak honem do vlazne az studene sprchy a pak do bazenu na 5 minut a šly jsme do šaten se už převlíct, napít jsem mu davala v šatně ale nechtěl. Je mu už skoro 11 měsíců. A co jsem se koukala na stránky o plavču a té sauně, tak tam mají u sauny napsané děti od 0-… pro jistotu jsem se jeste ptala a ok…
- Citovat
- Upravit
@dajka16 Právě proto, že se to kojencům nedá vysvětlit, se má vyměnit lahev za kelímek. Při pití z dudlíku dýchá jen a pouze nosem. To je prostě dáno sacím reflexem. Při pití z kelímku to kombinuje a nadechuje se i ústy.
A devítiměsíční dítě samozřejmě zpívat neumí. Ale pokud je zvyklé na komunikaci, tak se snaží „odpovídat“ a „broukat“. A přitom se taky nadechuje nosem. Nečekala bych, že bude zpívat „Skákal pes přes oves“. Ale když nic jiného, brala bych písničku jako časový interval jednoho saunovacího kolečka
- Citovat
- Upravit