Parní trouba 2022

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
82
8.9.22 11:31

Parní trouba 2022

Zdravím Vás,

rád bych Vás milé ženy (ale i muži), kteří pečete a používáte parní trouby požádal o radu.

Rada se týká doporučení výrobku do kuchyně - parní trouba neboť se sám nemohu rozhodnout.
Můj strop je 20 000,–Kč.

Budu Vám velmi vděčný za Vaše názory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1
31.12.22 17:23

Parní trouba 2022

Zdravím, všechny příznivce.

Měl jsem podobný požadavek, nicméně jsem se rozhodl pro prostřední výrobek z níže zmíněných.
Měl jsem celkem 3-4 trouby v hledáčku (2×Gorenje, 1×Beko,1×Siemens), cenově 18-30 000,– Kč.

1. Gorenje BCS747S34X - od 17 990 Kč
  2. Gorenje BCS798S24X - od 24 699 Kč
  3. Beko BIDM 15500 XDS - od 24 890 Kč

4)Siemens HS636GDS2 - od 28 450 Kč

Původně jsem měl vybranou, 2), ale bohužel jsem ji musel vrátit, nevešla se nám do vestavne kuch. linky asi o necelý 1 cm, a proto jsem si vybral, 3) :).
K firmě Beko jsem měl původně obavy, ale po prvním zapnutí a pár dnů fungování a seznamování jsem odhodil všechny zábrany a byl jsem ze všeho opravdu nadšený.
Jsem i teď, stále nadšený, po zhruba 5 měsících používání.
Trouba má výšku pro vestavbu pouze 57 cm, a proto to byl jasný a bohužel jedinný výběr do naší kuchyně.
Koupě nelituji, má recenze je zde, abych se neopakoval.

https://pecici-trouby.heureka.cz/…m-15500-xds/?…

Beko funguje jako konvektomat - pečení pouze se 100% parou, normální pečení s přidáním úrovně páry (nízká, střední, vysoká), peče bez páry jako normální trouba (horní/spodní ohřev, horkovzdušné pečení, pečení horní/spodní/horkovzduch…).
Již v základu má hodně plechů (velký plech, mělký plech, peč. sondu, 3× nerezové gastro nádoby pro pečení a ohřev s parou).
Možnost manuálního vaření a nebo vaření podle přednastavených automatických programu - zelenina/maso/moučníky.
Odvapneni trouby je pomoci tablet a má automaticky program v nastavení.
Nutno se starat o troubu. Po každém použití páry by se mělo pro delší životnost spotřebiče vytrit zbytkovou vodu v troubě a spustit program sušení, a pak vylit zbytek vody z parního generátoru na vodu.
Výborný losos na páře nebo jakékoli světlé maso (kuřecí, krůtí…). Přílohy jsou také krasne uvarene na páře (knedliky, brambory, ryze, nudle…).
Nepoužíváme přes 15 let doma mikrovlnnou troubu, a proto se i para/parní trouba perfektně hodí na ohřívání hotového jídla, mikrovlnka k nám už nesmí do domu.
Zkoušel jsem také vejce na měkko v páře - je to jiná chuť, ale dá se na to zvyknout.
V páře je prostě zdravé vařit, jen si na to musí člověk chvilku zvyknout :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný