Moli v šatně

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5891
7.9.22 13:19

Moli v šatně

Ahoj všem. Už jsem zoufalá. Máme v šatně moly. Ale neee šatní, potravinové. Nebo alespoň snad jsou to potravinoví.
Nechápu, kde se tam berou! Šatnu máme v podkroví, hned u ložnice. Nic jiného kromě oblečení, batohu a pár bot, které jsou mimo krabici tu nemáme. Vůbec nic. V ložnici máme jen postel a stolek s TV. Nikde nic, na co by mohli jít. Přijde mi, že se tu objeví, jakmile nechám otevřené v noci okno. Že by jich sem každou noc 5 nalítalo? Bydlíme v domě.
Je to možné a nebo jdou i na oblečení a mám začít prát?
V kuchyni sem tam nějaký letí, ale na lepce žádný není. Vyskytují se opravdu jen v tom podkroví, kde žádné potraviny nejsou :nevim:
Máte někdo zkušenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14566
7.9.22 13:26

To je potravinový mol. Nemáte někde v šatně v nějaké té kabelce, batohu, nebo třeba v něčem v kapse zapomenuté nějaké nedojedene sušenky například? Ze by se v tom lihnuli. Nebo nějaké drobky… staré čokoládové bonbóny… něco tam musi byt, co je láká, jinak by zrovna tam opravdu nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68873
7.9.22 13:33

Taky mě hned napadlo, že by nějaké dítě zapomnělo pochutinu zapadlou v kapse bundy, tašce, kabelce… Dle fota je to opravdu potravinový. Všecko bych důkladně prohledala. Jinak jo, dle fota je to potravinový, mám zkušenost s oběma druhy. Ano, umí přilétnout i oknem, ale že by jich denně přilítlo pět do místnosti, kde nemají nic k jídlu, se mi moc nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
7.9.22 14:00

Taky bych prohledala kapsy, mě se vyrojili 2×, jednou když mi zapadl suchý rohlík za digestoř a já ho neviděla, ale moli ho našli :D a jednou byli v rozbaleném sáčku s hrozinkami :roll: aspoň je nemáš v kuchyni, to je vždy očistec najít zdroj a kolikrát musím preventivně vyhodit všechno načaté jídlo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
7.9.22 15:02

Holky děkuji. Batohy i kabelky jsem prohledala. Kapsy jdu prohledat.
Uvidíme. Jinak zapadlého tam nikde nic nebude. Máme jen otevřené police a 2 šuplíky a je to vše přišroubované kde zdi.
Moc možností tam není.
A modlím se, aby se ještě nenastěhovali do kuchyně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24577
7.9.22 16:11

Dejte tam ten lepící chytač, ať vidíte reálně, kolik jich je. Třeba mají někde „hnízdo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
7.9.22 19:20
@lucad77 píše:
Dejte tam ten lepící chytač, ať vidíte reálně, kolik jich je. Třeba mají někde „hnízdo“.

Právě, že jsem dala a za 4 dny je jich tam 9 + 1-2 denně lepnu.
Ale bohužel ať hledám, jak hledám…. nic jsem prostě nenašla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13717
7.9.22 20:49

Je to možné, že se tam někde líhnou… Já jsem jednou našla asi dvacet kukel v rantlíku okolo kýblu na vytírání, taky v ložnici. Dodnes netuším, kde se tam vzali a proč, nic k jídlu tam nebylo. Zlikvidovala jsem je a byl klid. Takže u tebe bych tam dala lepítko, oni se nachytají. Šatnu bych určitě neprala ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
7.9.22 21:19

Já je jednou měla i v takových těch korkovych podlozkach pod salky z ikey…byli zavrtani úplně dovnitř takže pozor i na ten korek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14566
7.9.22 22:03
@Markéta188 píše:
Právě, že jsem dala a za 4 dny je jich tam 9 + 1-2 denně lepnu.
Ale bohužel ať hledám, jak hledám…. nic jsem prostě nenašla :nevim:

A nemůžou na ten lapač litat i od sousedů? Někde jsem četla, že když si das feromonový, vabis moly z širokého okolí :lol: no kazdopadne dva denně je celkem dost už. Co zkusit spis nějaký odpuzovač? Já jsem jednou koupila od Raidu takové levandulove, muž měl zasvobodna moly v kuchyni, ale nemohli jsme objevit v čem, vše možné jsme vyhazeli, plus měl tedy ty feromonove lapače, tak jsem to vyměnila za ty odpuzovace, všechno preventivně vymyla, celou linku zevnitř i zvenku, případné nové kusy ihned manuálně zabila a už se neobjevili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
7.9.22 22:17

Tak večer jsem otevřela okno v ložnici, do šatny otevřené dveře a teď jsem tam zase 2 lapila!
My tu šatnu máme letos od ledna. Vůbec nic tam kromě oblečení, kabelek a batohu nemám. Ještě 2 boty k šatům, kopačky a lední brusle. Žádné předměty tam nemáme. Ale máme v podkroví dřevěné trámy. Ale na to by asi nešly :lol:
No jsem z toho dost nešťastná.

Já si právě myslím, že jak cítí ty lapače, tak sem lítají více, ale už tu byli i před tím, jen ne tolik mi přijde :nevim:
Začínám si myslet, že lítají fakt z venku. Když byly vedra a měli jsme zavřená okna, protože byla zaplá klima, tak jsem si myslím žádného ani nevšimla.
Ale že by jich sem naletělo tolik?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14566
7.9.22 22:19

Třeba je má nějaký soused, neřeší je a pak akorát lítají dělat harakiri k vám tím oknem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
7.9.22 22:31

Asi Jo…. Zkusím všude zavřít na pár dní okna a uvidím co bude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
7.9.22 22:38

Taky se ke mne cpou od sousedu. Oba druhy, satni a potravinove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
7.9.22 22:51
@Birdonawire píše:
Taky se ke mne cpou od sousedu. Oba druhy, satni a potravinove.

No nejhorší je, že já se jich strašně štítím. Představa, že je mám v potravinách, tak vylétnu z kůže. U šatních to samé, už teď přetáčím každé tričko naruby, než si ho obléknu :mrgreen:
Radši bych tu měla třeba myši :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný