Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem. Už jsem zoufalá. Máme v šatně moly. Ale neee šatní, potravinové. Nebo alespoň snad jsou to potravinoví.
Nechápu, kde se tam berou! Šatnu máme v podkroví, hned u ložnice. Nic jiného kromě oblečení, batohu a pár bot, které jsou mimo krabici tu nemáme. Vůbec nic. V ložnici máme jen postel a stolek s TV. Nikde nic, na co by mohli jít. Přijde mi, že se tu objeví, jakmile nechám otevřené v noci okno. Že by jich sem každou noc 5 nalítalo? Bydlíme v domě.
Je to možné a nebo jdou i na oblečení a mám začít prát?
V kuchyni sem tam nějaký letí, ale na lepce žádný není. Vyskytují se opravdu jen v tom podkroví, kde žádné potraviny nejsou ![]()
Máte někdo zkušenost??
To je potravinový mol. Nemáte někde v šatně v nějaké té kabelce, batohu, nebo třeba v něčem v kapse zapomenuté nějaké nedojedene sušenky například? Ze by se v tom lihnuli. Nebo nějaké drobky… staré čokoládové bonbóny… něco tam musi byt, co je láká, jinak by zrovna tam opravdu nebyli.
Taky mě hned napadlo, že by nějaké dítě zapomnělo pochutinu zapadlou v kapse bundy, tašce, kabelce… Dle fota je to opravdu potravinový. Všecko bych důkladně prohledala. Jinak jo, dle fota je to potravinový, mám zkušenost s oběma druhy. Ano, umí přilétnout i oknem, ale že by jich denně přilítlo pět do místnosti, kde nemají nic k jídlu, se mi moc nezdá.
Taky bych prohledala kapsy, mě se vyrojili 2×, jednou když mi zapadl suchý rohlík za digestoř a já ho neviděla, ale moli ho našli
a jednou byli v rozbaleném sáčku s hrozinkami
aspoň je nemáš v kuchyni, to je vždy očistec najít zdroj a kolikrát musím preventivně vyhodit všechno načaté jídlo ![]()
Holky děkuji. Batohy i kabelky jsem prohledala. Kapsy jdu prohledat.
Uvidíme. Jinak zapadlého tam nikde nic nebude. Máme jen otevřené police a 2 šuplíky a je to vše přišroubované kde zdi.
Moc možností tam není.
A modlím se, aby se ještě nenastěhovali do kuchyně ![]()
Dejte tam ten lepící chytač, ať vidíte reálně, kolik jich je. Třeba mají někde „hnízdo“.
@lucad77 píše:
Dejte tam ten lepící chytač, ať vidíte reálně, kolik jich je. Třeba mají někde „hnízdo“.
Právě, že jsem dala a za 4 dny je jich tam 9 + 1-2 denně lepnu.
Ale bohužel ať hledám, jak hledám…. nic jsem prostě nenašla ![]()
Je to možné, že se tam někde líhnou… Já jsem jednou našla asi dvacet kukel v rantlíku okolo kýblu na vytírání, taky v ložnici. Dodnes netuším, kde se tam vzali a proč, nic k jídlu tam nebylo. Zlikvidovala jsem je a byl klid. Takže u tebe bych tam dala lepítko, oni se nachytají. Šatnu bych určitě neprala ![]()
Já je jednou měla i v takových těch korkovych podlozkach pod salky z ikey…byli zavrtani úplně dovnitř takže pozor i na ten korek
@Markéta188 píše:
Právě, že jsem dala a za 4 dny je jich tam 9 + 1-2 denně lepnu.
Ale bohužel ať hledám, jak hledám…. nic jsem prostě nenašla
A nemůžou na ten lapač litat i od sousedů? Někde jsem četla, že když si das feromonový, vabis moly z širokého okolí
no kazdopadne dva denně je celkem dost už. Co zkusit spis nějaký odpuzovač? Já jsem jednou koupila od Raidu takové levandulove, muž měl zasvobodna moly v kuchyni, ale nemohli jsme objevit v čem, vše možné jsme vyhazeli, plus měl tedy ty feromonove lapače, tak jsem to vyměnila za ty odpuzovace, všechno preventivně vymyla, celou linku zevnitř i zvenku, případné nové kusy ihned manuálně zabila a už se neobjevili.
Tak večer jsem otevřela okno v ložnici, do šatny otevřené dveře a teď jsem tam zase 2 lapila!
My tu šatnu máme letos od ledna. Vůbec nic tam kromě oblečení, kabelek a batohu nemám. Ještě 2 boty k šatům, kopačky a lední brusle. Žádné předměty tam nemáme. Ale máme v podkroví dřevěné trámy. Ale na to by asi nešly ![]()
No jsem z toho dost nešťastná.
Já si právě myslím, že jak cítí ty lapače, tak sem lítají více, ale už tu byli i před tím, jen ne tolik mi přijde ![]()
Začínám si myslet, že lítají fakt z venku. Když byly vedra a měli jsme zavřená okna, protože byla zaplá klima, tak jsem si myslím žádného ani nevšimla.
Ale že by jich sem naletělo tolik?? ![]()
Třeba je má nějaký soused, neřeší je a pak akorát lítají dělat harakiri k vám tím oknem ![]()
Asi Jo…. Zkusím všude zavřít na pár dní okna a uvidím co bude ![]()
Taky se ke mne cpou od sousedu. Oba druhy, satni a potravinove.
@Birdonawire píše:
Taky se ke mne cpou od sousedu. Oba druhy, satni a potravinove.
No nejhorší je, že já se jich strašně štítím. Představa, že je mám v potravinách, tak vylétnu z kůže. U šatních to samé, už teď přetáčím každé tričko naruby, než si ho obléknu ![]()
Radši bych tu měla třeba myši ![]()