Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme cihlovou bytovku (bydlíme v přízemí) pod námi je sklep, z každé strany soused.. a doufám, že topit ještě nějakou dobu nebude třeba ![]()
Doma mame dnes kolem 18 stupnu a netopime. Pokud by melo byt dele hnusne a sychravo, zatopime v krbovkach, uvidime.
Já jsem teda zmrzlina, ale topit by mě ještě nenapadlo:-)…jinak jsme v paneláku a máme tady určitě 23-24 pořád ještě, plyn nemáme, elektriku fixovanou, takže když nějak extrémně zdraží dálkové teplo nebo nebudou topit, přitopíme klimatizací:-).
Severní Morava, ještě netopíme, doma je 22 stupňů. Občas bych už zatopila, ale přijde mi to brzy. Jedno dítě má teplaky a druhé lítá v tričku a trenkách
Jinak topíme dřevem. Podzim už je za rohem, jde to cítit, že jsou chladnější rána a večery.
Zatím není nutné vzhledem k teplotám topit na většině míst ČR..
Zrovna dneska jsem stahovala teplotu v koupelně, protože jsem ji měla nastavenou jeste ze zimy na 22, ráno jsem si medila, jak mne hezky hrejou nohy - než mi došlo, ze se seplo podlahové topení a pilně vyhřívá
takže planovaně ještě ne, ale náhodně uz občas topíme ![]()
Mame RD, aktualne 24 stupnu a sedim tu v kratasich, topit nebudeme urcite aspon mesic. Mame prosklenou jizni stranu a staci chvilka slunicka, aby se to tu pekne nahralo.
Letos se bude hodně třídit odpad. Třídit se bude na hoří / nehoří
jsem zvědav na to peklo hlavně jak se setmí. Vzhledem k ceně uhlí to vidím přes týden plyn a o víkendu a vánoce uhlí, možná vezmu vozík energetické směsi, která stojí 1/6 ceny uhlí a hoří dobře aniž by šel dým z komína, jen jsou z toho údajně jedy ale nvm když to je uhelný prach
@Anonymní píše:
Hezký večer,
Už jste začali topit?
My teda ještě ne. Žijeme na střední moravě.
Přes den je i teplo 30 stupňů, ale jsou dny kdy je jen max.22. Noci jsou, ale chladnější i 13 stupňů. Máme meteostanici, tak to ráda sleduji..
V domě je přes den 22 stupňů a ráno i bylo jednou 20. Už začíná být cítit podzim.
Chceme topit převážně dřevem v krbu a plyn zapnout až bude fakt zima. Tak jak jste na tom vy?
Před 14 dny jsme si s manželem škrtli v krbovkách. Celý den lilo, bylo 17st a my měli válecí den, takže nám bylo chladno. Topíme v nich čistě dřevem(staré palety). Přes zimu topíme v kotli na tuhá paliva - uhlí. Většinou začínám topit koncem října.
Ne, opravdu ještě netopíme, je vedro 😂 a zatím máme furt otevřené ventilačky, v ložnici máme otevřené celé balkonové dveře 😀 doufám že topit budeme co nejpozději..topime plynem..
Ne, teď fakt není třeba topit
v zime topime dřevem a jednou za dva dny pustíme na par hodin i plyn, vevnitř takhle máme stabilně 18, ale v krajních místnostech to klesá k 16, proto poustime ten plyn. Krb tam holt tolik nedosáhne.
Fotovoltaika a teplotu udržuju na 19’C.. takže není zatím potřeba.
Ano, topíme.
Barák v Krkonoších, tam se musí topit i v létě ![]()
Topíme pouze dřevem a vytápíme na max. 21.5
My včera už topili. Nechali jsme totiž všude otevřeno dokořán. Balkony, terasu, okna v obou patrech. Byli je venku do půl sedmé, skládali jsme a řezali dřevo. Zapomněli jsme na čas. Doma pak bylo chladno. Naházeli jsme do kotle odřezky dřeva a už bylo teplo. Dneska taky, jen tam zavlažit. Chodím tu v krátké noční košilce. Děti tu večer lítali ve spoďárech. Máme okna a balkony na jih, ale máme vzrostlé stromy, my i sousedi a to nám pak později odpoledne v září stíní.
Hezký večer,
.
Už jste začali topit?
My teda ještě ne. Žijeme na střední moravě.
Přes den je i teplo 30 stupňů, ale jsou dny kdy je jen max.22. Noci jsou, ale chladnější i 13 stupňů. Máme meteostanici, tak to ráda sleduji.
V domě je přes den 22 stupňů a ráno i bylo jednou 20. Už začíná být cítit podzim.
Chceme topit převážně dřevem v krbu a plyn zapnout až bude fakt zima. Tak jak jste na tom vy?