Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Topit ted v létě? u nás jede ještě klimatizace, loni jsem pouštěla topení snad v listopadu. ale my moc netopíme, neustále okno na ventilačku a to už musí být fakt zima že zatopím hlavně na noc a k ránu musím vypnout
V kuchyni jsem netopila nikdy ![]()
A nebylo by preci jen lepsi vzit si ten slavnej svetr nez topit v lete?
dneska to bylo venku na kratasy, nechápu jak muze vubec nekdo uvazovat o topeni
hlavne ze vsichni vykrikujou, jak musi setrit. ![]()
@Quinn7 píše:
A nebylo by preci jen lepsi vzit si ten slavnej svetr nez topit v lete?dneska to bylo venku na kratasy, nechápu jak muze vubec nekdo uvazovat o topeni
hlavne ze vsichni vykrikujou, jak musi setrit.
cože? ![]()
doposud sem napsalo cca 45 lidí, netopí nikdo, až na jednu uživatelku co je z krkonoš a asi tam mají zimu, tak ta topí
jedna ze 45 implikuje cokoliv o tom že lidi už hromadně topí? cooo? ![]()
mmch ne, netopíme, je teplo, příjemně a jako bonus, nádherný bonus máme zde čistý vzduch
jakmile lidi začnou topit, bude zde nedýchatelno…až do jara
ach jo, kéžby současné počasí vydrželo minimálně měsíc… ![]()
Jak bylo před dvěma týdny sychravo, tak jsme jeden večer na chvilku zatopili v krbových kamnech. I když přes den jsou teploty snesitelné a máme přes den otevřeno minimálně na ventilačku, večer teplota i přes zavřená okna klesá a v pátek večer klesla teplota na 21 stupňů, to jsem opět zažehla 2 polínka. Jsem zimomřivá, jak teplota klesne pod 22 stupňů, nosím huňatou mikinu. Komfortní teplota je pro mě 24 stupňů, 22 se ještě dá (tak topíme v zimě), ve 20 už vytahuji druhý svetr.
Netopime, pořád větráme, i v noci otevřené dveře na terasu. Je tak akorát.
Tak u nás na kopcu je večer už kosa, přitopili jsme si dvakrát, před týdnem byla po dešti celý den mlha a zima. A včera večer, vyjasnilo se a od Praděda táhla slušná syrovina. Ale stačilo podpalit 4 polínka, ovlažil se vzduch a bylo hned líp.
A topíme jen dřevem.
@Anonymní píše:
Hezký večer,
Už jste začali topit?
My teda ještě ne. Žijeme na střední moravě.
Přes den je i teplo 30 stupňů, ale jsou dny kdy je jen max.22. Noci jsou, ale chladnější i 13 stupňů. Máme meteostanici, tak to ráda sleduji..
V domě je přes den 22 stupňů a ráno i bylo jednou 20. Už začíná být cítit podzim.
Chceme topit převážně dřevem v krbu a plyn zapnout až bude fakt zima. Tak jak jste na tom vy?
Panelák, ještě netopíme a topení se zapíná až v zimě. Jinak máme ponožky a mikiny 🤷🏻♀️
Netopíme, sice jednou mi minulý týden problesklo hlavou, když se v jeden moment tak ochladilo a začal fučet vítr,,To by bylo na zatopení" ale hled jsem tu myšlenku zahnala, přece nejsem blázen abych v létě topila, radši zalezu pod deku. Já vím, člověk míní život mění, ale pokud to bude možné tak tuto sezonu bych chtěla netopit a když už tak začít tak přelom listopad-prosinec, nejlíp až prosinec ![]()
Jsme v bytě s velkou terasou na jižní stranu. Topení máme na plynový kotel a zatím fakt netopíme. V bytě je stále příjemných 24°.
@Semtex píše:
@-Blanch-No to by byla moje smrt, 26 stupňů
Takhle topi moje matka, neni tam ziti. V zime jsem tam na jednu noc prespavala a myslela jsem ze zdechnu, vypnula jsem v pokoji topeni, snazila se to odvetrat, ale stejne se tam nedalo spat
My pry mame na jeji vkus zimu, topime tak, aby vecer k televizi bylo tak 22-23, dopoledne tu mivame pravda 19-20, ale tech 19 uz je neprijemnych i mne, kdyz jen sedim u pocitace (pracuju na HO). Ale taky protopime zlomek dreva oproti nasim ![]()
@zuracz1 píše:
Letos se bude hodně třídit odpad. Třídit se bude na hoří / nehoříjsem zvědav na to peklo hlavně jak se setmí. Vzhledem k ceně uhlí to vidím přes týden plyn a o víkendu a vánoce uhlí, možná vezmu vozík energetické směsi, která stojí 1/6 ceny uhlí a hoří dobře aniž by šel dým z komína, jen jsou z toho údajně jedy ale nvm když to je uhelný prach
Dnes jsme se synem přemýšleli, jestli je taková mlha nebo takový kouř. Asi kombinace obojího.
Ocelové město.
A to bydlíme skoro na Vysočině, žádná Ostrava.
Včera jsem zapla podlahové topení v koupelnách. Pokud něco nesnáším tak chlad a studené prkýnko. ![]()
24 stupňů je optimum. ![]()
A k šetření mě prozatím nic nenutí, takže u nás se bude topit na 24 elektřinou stále a sem tam pro pocit ohně dřevem v krbu. ![]()
Dneska jsem teda po ránu koukla na termostaty a v kuchyni 21 a v obýváku 22. Takže topit opravdu netřeba. A máme otevřené větračky.
@shadowbabe píše:
Panelák, ještě netopíme a topení se zapíná až v zimě. Jinak máme ponožky a mikiny 🤷🏻♀️
No, my v panelaku taky netopime,resp.neni zapnuta kotelna, neni jeste duvod.Ale stejne později neusetrime, kdyz 80 % nakladu za provoz kotle se rozpocte mezi najemniky, at topi malo ci hodne.
Na chate jsme minuly tyden jeden den topili, je to v lese, vlhko a rano venku 10,bylo to uz neprijemne. Topili i sousedi.