Už topíte a čím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115950
8.9.22 13:17
@inkakřivák píše:
@Cimada A zkoušela jsi otužování? I na ty zmrzlé nohy je lepší studená voda, pořádně utřít a teplé ponožky.
Letos v létě jsem v kempu až při odjezdu zjistila, že kromě těch sprch kousek od nás, kde tekla jen studená, jsou na druhé straně kempu i s teplou vodou. Takže jsem i hlavu zvládla studenou.

otužováním se to u mě překlopilo, že nemám ráda teplo nad 25 a ponožky nosím až když je míň než 10 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
8.9.22 13:24
@inkakřivák píše:
@Cimada A zkoušela jsi otužování? I na ty zmrzlé nohy je lepší studená voda, pořádně utřít a teplé ponožky.
Letos v létě jsem v kempu až při odjezdu zjistila, že kromě těch sprch kousek od nás, kde tekla jen studená, jsou na druhé straně kempu i s teplou vodou. Takže jsem i hlavu zvládla studenou.

Psala jsem, že ano. Já jinak nemám problém se umýt u pumpy na chatě, s tím, že přece nejsem srab, :-) :-) ale okamžitě na to organismus reaguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42058
8.9.22 13:57
@Cimada píše:
Psala jsem, že ano. Já jinak nemám problém se umýt u pumpy na chatě, s tím, že přece nejsem srab, :-) :-) ale okamžitě na to organismus reaguje.

To ale není úplně správný postup otužování. I to se musí pozvolna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115950
8.9.22 14:01
@Cimada píše:

musíš otužovat postupně. Nejlepší je začít v létě, na konci sprchovaní, na pár vteřin vlažnou, postupně přidávat vteřiny a snižovat teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
8.9.22 14:03
@aiwwa píše:
musíš otužovat postupně. Nejlepší je začít v létě, na konci sprchovaní, na pár vteřin vlažnou, postupně přidávat vteřiny a snižovat teplotu.

Vím, vím, děkuji. Nezafungovalo. Zkusila jsem už někdy před 25 lety s pomocí doktorky, pak znovu atd., ne, nejsem ten typ a teplo mám ráda. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115950
8.9.22 14:07
@Cimada píše:
Vím, vím, děkuji. Nezafungovalo. Zkusila jsem už někdy před 25 lety s pomocí doktorky, pak znovu atd., ne, nejsem ten typ a teplo mám ráda. :-)

a co pohyb, taky nefunguje, nesportuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80024
8.9.22 14:29
@aiwwa píše:
kdepak, to bylo dokonce 16 stupňů :lol: koukej https://www.youtube.com/watch?…
s tím tlakem nevím, já mám extrémně nízký a teplo nesnáším :lol:

Dokonce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80024
8.9.22 14:31

@Cimada A hlavu jsi zkoušela přemluvit? Něco jako když jsem chodila do školy a hrozila písemka, a nechtěla jsem lhát doma. Tak jsem si nasugerovala, že mě bolí v krku a nekecám, opravdu mě začalo bolet. Jako když se mluví o všich, a lidí se začnou drbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 23:00

Tak už topíte?

Zakladatelka:
Tak už topíte? Venku u nás prší už tři dny po sobě. Noci jsou chladnější. Přes den venku je 16-18 stupňů. Teď máme v domě aktuálně 19;9. Ještě teda netopime. Asi zapálíme zítra nebo pozítří v krbu, pokud se počasí nezlepší. Nepůjdem do 18 stupňů. 8o

• Citovat
  • Upravit
3459
15.9.22 23:02
@Anonymní píše:
Zakladatelka:
Tak už topíte? Venku u nás prší už tři dny po sobě. Noci jsou chladnější. Přes den venku je 16-18 stupňů. Teď máme v domě aktuálně 19;9. Ještě teda netopime. Asi zapálíme zítra nebo pozítří v krbu, pokud se počasí nezlepší. Nepůjdem do 18 stupňů. 8o

Máme teď aktuálně 17,5 a netopime a topit nebudeme. Nehodlám tu podporovat to co se teď děje. Odjíždíme do tepla a třeba v létě se sem zase podíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 23:06

@roba18 jo tak 17;5 už je málo fakt. Chlad ze všech směrů. No, ale my nikam neodjizdime za teplem. Prostě si musíme zatopit. Plyn zapínat ještě nebudeme. Jen tak si přitopit v krbu. A kam jedete? A na jak dlouho?

• Citovat
  • Upravit
18144
15.9.22 23:08
@roba18 píše:
Máme teď aktuálně 17,5 a netopime a topit nebudeme. Nehodlám tu podporovat to co se teď děje. Odjíždíme do tepla a třeba v létě se sem zase podíváme.

Se vám finančně vyplatí, odjet radši do tepla, než si zatopit. :mrgreen:
Pokud tam nemáte vlastní bejvák nebo rodinu, tak to není úplně ekonomické řešení této situace. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
15.9.22 23:11
@roba18 píše:

no, to se máte

/ bez ironie /

já odjet do tepla žel nemohu, do práce chodit musím a musím do ní chodit fysicky :?
kdybych mohla práci dělat z Bali, už mě odtama nikdo nedostane, ale smůla

nepříjemně se bude ochlazovat, doma máme kolem 20., zatím to jde, ale víkend vypadá brrrr…studeně :roll:

safra, vůbec nejsem mentálně připravena na kosu :roll:

ještě neeeeee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
15.9.22 23:11
@Anonymní píše:
@roba18 jo tak 17;5 už je málo fakt. Chlad ze všech směrů. No, ale my nikam neodjizdime za teplem. Prostě si musíme zatopit. Plyn zapínat ještě nebudeme. Jen tak si přitopit v krbu. A kam jedete? A na jak dlouho?

Do Asie, pracovně. Naštěstí to vyšlo takhle pěkně na naší zimu :lol: jinak už bych samozřejmě topila, ale plynem? Jak dlouho vydrží (měsíc, dva, celou zimu? :think: ) tady už člověk neřeší cenu, ale zdá vůbec bude mít čím topit. Dům sice máme v lesích, všude kolem dřeva spousta, jenže… No vidíme to všichni. Krbem můžete topit dlouho, loni jsme to zvládli skoro celou zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
15.9.22 23:13
@bigl píše:
Se vám finančně vyplatí, odjet radši do tepla, než si zatopit. :mrgreen:
Pokud tam nemáte vlastní bejvák nebo rodinu, tak to není úplně ekonomické řešení této situace. ;)
:lol: no to si nemyslím. V EU se už neřeší za kolik ale zda bude čím. A nechat se vydírat? (to je jedno zda z východu nebo od překupníků).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný