Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@inkakřivák píše:
@Cimada A zkoušela jsi otužování? I na ty zmrzlé nohy je lepší studená voda, pořádně utřít a teplé ponožky.
Letos v létě jsem v kempu až při odjezdu zjistila, že kromě těch sprch kousek od nás, kde tekla jen studená, jsou na druhé straně kempu i s teplou vodou. Takže jsem i hlavu zvládla studenou.
otužováním se to u mě překlopilo, že nemám ráda teplo nad 25 a ponožky nosím až když je míň než 10 ![]()
@inkakřivák píše:
@Cimada A zkoušela jsi otužování? I na ty zmrzlé nohy je lepší studená voda, pořádně utřít a teplé ponožky.
Letos v létě jsem v kempu až při odjezdu zjistila, že kromě těch sprch kousek od nás, kde tekla jen studená, jsou na druhé straně kempu i s teplou vodou. Takže jsem i hlavu zvládla studenou.
Psala jsem, že ano. Já jinak nemám problém se umýt u pumpy na chatě, s tím, že přece nejsem srab,
ale okamžitě na to organismus reaguje.
@Cimada píše:
Psala jsem, že ano. Já jinak nemám problém se umýt u pumpy na chatě, s tím, že přece nejsem srab,![]()
To ale není úplně správný postup otužování. I to se musí pozvolna.
@Cimada píše:
Psala jsem, že ano. Já jinak nemám problém se umýt u pumpy na chatě, s tím, že přece nejsem srab,![]()
musíš otužovat postupně. Nejlepší je začít v létě, na konci sprchovaní, na pár vteřin vlažnou, postupně přidávat vteřiny a snižovat teplotu.
@aiwwa píše:
musíš otužovat postupně. Nejlepší je začít v létě, na konci sprchovaní, na pár vteřin vlažnou, postupně přidávat vteřiny a snižovat teplotu.
Vím, vím, děkuji. Nezafungovalo. Zkusila jsem už někdy před 25 lety s pomocí doktorky, pak znovu atd., ne, nejsem ten typ a teplo mám ráda. ![]()
@Cimada píše:
Vím, vím, děkuji. Nezafungovalo. Zkusila jsem už někdy před 25 lety s pomocí doktorky, pak znovu atd., ne, nejsem ten typ a teplo mám ráda.
a co pohyb, taky nefunguje, nesportuješ?
@aiwwa píše:
kdepak, to bylo dokonce 16 stupňůkoukej https://www.youtube.com/watch?…
s tím tlakem nevím, já mám extrémně nízký a teplo nesnáším
Dokonce!
@Cimada A hlavu jsi zkoušela přemluvit? Něco jako když jsem chodila do školy a hrozila písemka, a nechtěla jsem lhát doma. Tak jsem si nasugerovala, že mě bolí v krku a nekecám, opravdu mě začalo bolet. Jako když se mluví o všich, a lidí se začnou drbat.
Zakladatelka:
Tak už topíte? Venku u nás prší už tři dny po sobě. Noci jsou chladnější. Přes den venku je 16-18 stupňů. Teď máme v domě aktuálně 19;9. Ještě teda netopime. Asi zapálíme zítra nebo pozítří v krbu, pokud se počasí nezlepší. Nepůjdem do 18 stupňů. ![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelka:
Tak už topíte? Venku u nás prší už tři dny po sobě. Noci jsou chladnější. Přes den venku je 16-18 stupňů. Teď máme v domě aktuálně 19;9. Ještě teda netopime. Asi zapálíme zítra nebo pozítří v krbu, pokud se počasí nezlepší. Nepůjdem do 18 stupňů.
Máme teď aktuálně 17,5 a netopime a topit nebudeme. Nehodlám tu podporovat to co se teď děje. Odjíždíme do tepla a třeba v létě se sem zase podíváme.
@roba18 jo tak 17;5 už je málo fakt. Chlad ze všech směrů. No, ale my nikam neodjizdime za teplem. Prostě si musíme zatopit. Plyn zapínat ještě nebudeme. Jen tak si přitopit v krbu. A kam jedete? A na jak dlouho?
@roba18 píše:
Máme teď aktuálně 17,5 a netopime a topit nebudeme. Nehodlám tu podporovat to co se teď děje. Odjíždíme do tepla a třeba v létě se sem zase podíváme.
Se vám finančně vyplatí, odjet radši do tepla, než si zatopit. ![]()
Pokud tam nemáte vlastní bejvák nebo rodinu, tak to není úplně ekonomické řešení této situace. ![]()
@roba18 píše:
no, to se máte
/ bez ironie /
já odjet do tepla žel nemohu, do práce chodit musím a musím do ní chodit fysicky ![]()
kdybych mohla práci dělat z Bali, už mě odtama nikdo nedostane, ale smůla
nepříjemně se bude ochlazovat, doma máme kolem 20., zatím to jde, ale víkend vypadá brrrr…studeně ![]()
safra, vůbec nejsem mentálně připravena na kosu ![]()
ještě neeeeee
@Anonymní píše:
@roba18 jo tak 17;5 už je málo fakt. Chlad ze všech směrů. No, ale my nikam neodjizdime za teplem. Prostě si musíme zatopit. Plyn zapínat ještě nebudeme. Jen tak si přitopit v krbu. A kam jedete? A na jak dlouho?
Do Asie, pracovně. Naštěstí to vyšlo takhle pěkně na naší zimu
jinak už bych samozřejmě topila, ale plynem? Jak dlouho vydrží (měsíc, dva, celou zimu?
) tady už člověk neřeší cenu, ale zdá vůbec bude mít čím topit. Dům sice máme v lesích, všude kolem dřeva spousta, jenže… No vidíme to všichni. Krbem můžete topit dlouho, loni jsme to zvládli skoro celou zimu.
@bigl píše:
Se vám finančně vyplatí, odjet radši do tepla, než si zatopit.
Pokud tam nemáte vlastní bejvák nebo rodinu, tak to není úplně ekonomické řešení této situace.