Už topíte a čím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42440
16.9.22 11:22

My už pod Pradědem taky pritápíme v krbovkach. Ale my máme dřeva dost a mě na ten nemocný hřbet nesmí být chladno. Hned mi ztuhne. A ta malá roztomilá chaloupka na kopci je do trenýrkovky vytopená raz dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
16.9.22 11:25

My msme teplárnu na biomasu, takže starosta (Piráti) nás ujistil, že zdražování nepřipadá v uvahu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
16.9.22 11:27
@Betty MacDonald píše:
My už pod Pradědem taky pritápíme v krbovkach. Ale my máme dřeva dost a mě na ten nemocný hřbet nesmí být chladno. Hned mi ztuhne. A ta malá roztomilá chaloupka na kopci je do trenýrkovky vytopená raz dva.

To je krasa!! Zitra jedu na zavody jen jako doprovod.. a moc se netesim, vezmu Kosík a pujdu ha houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42440
16.9.22 12:02
@Královna Kosmíru píše:
To je krasa!! Zitra jedu na zavody jen jako doprovod.. a moc se netesim, vezmu Kosík a pujdu ha houby.

A kam jedeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.22 12:04

Topíme na 24-26 stupňů. V zimě se jde zatopit jakmile teplota klesne na 23. Topíme dřevem, toho je dost.

• Citovat
  • Upravit
6033
16.9.22 12:43
@HloupýFlop píše:
Proč hned tak zostra? Bojím se, že do měsíce tam taky budeme házet bordel - ať to smrdí jak chce. A jo, poslední, na co myslím, je čistota ovzduší - zajímají mě jen ledové končetiny mých dětí. Že tvým je teplo neznamená, že těm o dva baráky dál taky.

Neřeknu, kdyby na konci ledna, v době kdy už nikdo nemá ani kousek uhlí, někdo hodil ze zoufalství do kotle kartón od mléka, aby se zahřál. Beru to tak, je to lepší alternativa, než zmrznout. Ale teď má snad každý v zásobě uhlí nebo dřevo, když už musí topit tak brzy. A takový člověk asi nebude mít nouzi o brikety.

Spalováním petek a podobného svinstva vznikají karcinogenní látky. Takže to dýchám pak já a i moje děti. A IMHO je to omluvitelné jenom v případě dilema hodit to tam vs. umřít zimou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75740
16.9.22 12:46
@Modesta píše:
Neřeknu, kdyby na konci ledna, v době kdy už nikdo nemá ani kousek uhlí, někdo hodil ze zoufalství do kotle kartón od mléka, aby se zahřál. Beru to tak, je to lepší alternativa, než zmrznout. Ale teď má snad každý v zásobě uhlí nebo dřevo, když už musí topit tak brzy. A takový člověk asi nebude mít nouzi o brikety.Spalováním petek a podobného svinstva vznikají karcinogenní látky. Takže to dýchám pak já a i moje děti. A IMHO je to omluvitelné jenom v případě dilema hodit to tam vs. umřít zimou.

Fuj, tak hodit do kotle PETku snad není omluvitelné nikdy. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
16.9.22 13:01
@sirikit píše:
Fuj, tak hodit do kotle PETku snad není omluvitelné nikdy. :poblion:

A tak jako radši petku než umřít zimou. Ale tam ani náhodou nejsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
16.9.22 13:25
@Ernais píše:
Ja teda v noci porad jeste vetram, abych se neuvarila. A topit se rozhodne nechystame, aktualne tu mame 21,5 a sedim si tu jen v kosilce, dle predpovedi by melo dnes chvili vysvitnout slunce, takze vytahnu zaluzie, aby se nam to tu dohralo aspon o ten stupen nebo pul a budem dal v pohode. No a nebo si pres sebe hodim vecer u knihy deku.

Tak u nas se vyjasnilo a uz tu mame pres 23 stupnu. Dam tomu jeste stupen a pak to teplo zacnu odvetravat, uz tak je to tu na triko a kratase :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
16.9.22 13:40

My máme ještě pořád přes den doma ventilačku a v noci spíme s otevřenými balkonovými dvěřmi. Na topení je ještě času dost :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
16.9.22 14:24

Teď jsem se vrátila ze školy a teploměr na autě ukazuje krásných 14,5stupně :mrgreen: jak tahle venkovní teplota zvládne vyhřát baráky na 22 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
16.9.22 14:30

@Arboretka uplne v pohode :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
16.9.22 14:35
@Ernais píše:
@Arboretka uplne v pohode :nevim:

takové perpetuum mobile :mrgreen: venku necelých 15 stupňů a barák to vyhřeje na 22 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
16.9.22 14:45

@Arboretka tak u nas je venku 18, doma mame 23,5 stupne. Rano tu bylo 21,5, ale velka okna na jih to tu vyhraly o 2 stupne behem chvile.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
16.9.22 14:47
@Arboretka píše:
Teď jsem se vrátila ze školy a teploměr na autě ukazuje krásných 14,5stupně :mrgreen: jak tahle venkovní teplota zvládne vyhřát baráky na 22 :mrgreen:

Proc by to melo vyhrivat, u nas se tech 22 proste drzi doma i pres noc, ted se slunickem to vylezlo na 23.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný